Przepis na : śniadanie
Składniki: ze strony Filozofia Smaku 3 jajka (osobno białka i żółtka) 3 łyżki erytrolu lub innego cukru* 30 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia jagody (mrożone luz świeże) truskawki wiórki kokosowe olej kokosowy lub inny olej Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać po łyżce cukru. Zmniejszyć obroty i dodać po 1 żółtku. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do masy. Delikatnie wymieszać szpatułką. Jeżeli masa wyjdzie gęsta, można dodać odrobinę mleka. Na patelni o ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...