z jagodami - 7023 przepisów (strona:132/469)

Sernik Jagodowy - pieczony! 551

studziłam sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wystudzony sernik wstawiłam do lodówki na całą noc, chodzi tu aby sernik chłodził się przez 12 godzin. Potem tylko udekorowałam świeżymy jagodami i listkami mięty. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sernik Jagodowe Ferrero Rocher 204

wymieszać wlać do tortownicy  na wcześniej przygotowany spód Masę wyrównać wstawić do lodówki  Gdy wszystko stężeje na górę sera dać resztę jagód 3. Galaretkę rozpuścić w 1/2 l wody Gdy zacznie tężeć Wlać na jagody  cisto włożyć do lodówki do stężenia galaretki

W królestwie smaków Beaty
Jagodowy Curd 270

Przepyszny krem który można użyć do deserów,  babeczek lub chleba Składniki - 1 szklanka jagód - sok z 1/2 cytryny - 1/2 szkl cukru pudru - 2 żółtka - 3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. - Jagody zmiksować blenderem dodać sok z cytryny  - Do rondla dajemy żółtka dodajemy cukier puder i  zmiksowane jagody  - Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszać

W królestwie smaków Beaty
Deser waniliowo czekoladowy z owocami 224

nakładem pracy, a był pyszny. Składniki: 2 szt  deseru waniliowego Alpro  2 szt deseru czekoladowego Alpro 3 łyżki czerwonej porzeczki 3 łyżki jagód 3 łyżki malin Przygotowanie: Owoce osobno maliny, porzeczki i jagody opłukać  na sitku zimną wodą i osuszyć na ręczniku papierowym. Do przeźroczystej szklanki warstwami dodawać deser czekoladowy, porzeczki, deser waniliowy, jagody, deser

Ala piecze i gotuje
Knedle z jagodami i śmietaną 172

dzisiejszy obiad polecam pyszne knedle ziemniaczane z jagodami. Doskonale smakują z sosem śmietanowym. SKŁADNIKI: 60 dag  ziemniaków, 2 szklanki  mąki, 1  jajko, 25  jagód, 1 szklanka  śmietany  18%, 1 łyżka cukru, sól. PRZYGOTOWANIE: 1.  Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę(...)Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję jajko oraz ziemniaki. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję i kroję na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję jagód. Ciasto zlepiam w kulki. 3. Knedle wrzucam na gotującą się, osoloną wodę. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane kluski odcedzam i wykładam na talerz.  4. Śmietanę mieszam z cukrem. Przygotowanym sosem polewam knedle

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lody śmietankowe i jagodowe + film 173

pucharków. składniki na około 1 litr lodów 1 szklanka mleka zwykłego 1 szklanka mleka w proszku ( nie granulowane ) 1 szklanka śmietanki 30 % 1 szklanka jagód 1/2 szklanki cukru przepis Umyte i osuszone jagody przekładamy na płaski talerz i rozgniatamy widelcem. Do miski wlewamy zimne mleko, wsypujemy mleko w proszku i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy cukier(...)jeszcze chwilę wszystko miksujemy. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę ale nie na sztywno i łączymy z masą mleczną. Lody przelewamy do dwóch pojemników. Do jednej części masy wrzucamy jagody i całość miksujemy. Drugą część lodów pozostawiamy o smaku śmietankowym. Tak przygotowane lody wstawiamy do zamrażalnika najlepiej na noc w trakcie mrożenia jeszcze trzykrotnie je miksujemy

Smakowite Dania
Ciasto jagodowe z kruszonką kokosową. 202

mąki kukurydzianej 120 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml maślanki w temperaturze pokojowej Nadzienie: 160 g  konfitury jagodowej z anyżem 250 g jagód Kokosowa kruszonka: 100 g wiórków kokosowych 70 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 80 g masła            Sposób przyrządzania(...)proszkiem do pieczenia, ciągle mieszając. Ciasto wyłożyć do wyścielonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x24 cm. Posmarować konfiturą jagodową z anyżem, a następnie ułożyć oczyszczone, umyte i osuszone jagody. Z wiórków kokosowych, mąki, masła i cukru pudru zrobić kruszonkę, po czym posypać nią ciasto. Piec w temperaturze 170ºC przez 40 -45 minut. Ciasto wyciągnąć z piekarnika

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pieczona marchewka w roli głównej 184

jagodami i zabrałam się za przyrządzanie sałatki z pieczoną marchewką! Przepis ultra prosty i szybki :) W sam raz na letni lunch. Składniki: szpinak pomidorki koktajlowe jagody MARCHEWKA! dużo :) sól i pieprz oliwa / olej rzepakowy opcjonalnie: gałązki rozmarynu Do dzieła: Marchew szorujemy, odcinamy nać na wysokości ok. 2-3 cm i przekrajamy na pół. Wbijajcie nóż

Spektrum Smaku
Koszyczki jagodowo-serowe z bezą 129

serowe: 250 g białego sera twarogowego 1/2 szkl. cukru małe jajko Beza: 2 białka 1/3 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 1/2 szkl. jagód Przygotowanie: 1. Ciasto:  Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, z ciasta uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 1,5 godziny.  Po tym czasie(...)stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce. Na koniec wsypać przesianą mąkę ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać szpatułką. 4. W środek schłodzonych babeczek nałożyć łyżeczkę nadzienia serowego oraz łyżeczkę jagód. Całość przykryć łyżką bezy. Tak przygotowane koszyczki piec w 180 st.C około 20 minut do zezłocenia. Upieczone wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem bardzo delikatnie i ostrożnie wyjąć jagodowo

Nastoletnie Wypiekanie
Jagodzianki z mascarpone 211

drugim. Przyznam, że nie lubię jagodzianek z cukierni – smakują trochę chemicznie – te domowe za to mogłabym jeść bez końca. Jagodzianki z mascarpone (18 szt.): 1 litr jagód 1 płaska łyżeczka mąki (skrobii) ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru 4,5 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka (250 ml) 6 łyżek białego, drobnego cukru(...)mleko (lekko podgrzane) i mascarpone. Mieszamy wszystko łyżką, dodając stopniowo stopione masło. Gdy składniki się połączą wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na co najmniej godzinę do wyrośnięcia. Jagody myjemy, przebieramy i delikatnie mieszamy z cukrem pudrem i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią i zagniatamy przez chwilę ponownie. Dzielimy ciasto na 18 równych części. Każdy kawałek

Poezja smaku
Pierogi z jagodami 145

rodziną przy wspólnym stole? :)  Ciasto: 250 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju 560 g mąki pszennej   Nadzienie : 500 g jagód lub więcej 2 łyżki cukru 1 łyżka bułki tartej, aby ciasto nie namokło Jagody wymieszać z cukrem i bułką.   Składniki na ciasto umieścić w misie miksera i wyrobić spiralnymi końcówkami. Podzielić na dwie części(...)stolnicy oprószonej mąką rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm, wykrawać szklanką kółka. Nałożyć 1 łyżeczkę jagód i zalepić. W garnku zagotować dużą ilość wody, posolić dwie łyżeczki. Pierogi kłaść na wrzącą wodę i gotować 3 minuty. Odcedzić. Dla odważnych - podawać z kwaśną śmietaną i posypane cukrem :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Dżem jagodowo-brzoskwiniowy. 221

zrobienia i bardzo smaczny. Dodatek brzoskwiń urozmaica smak i nadaje wyjątkowej soczystości. Polecam! Składniki na dżem jagodowo-brzoskwiniowy 1 litr jagód 3 brzoskwinie 200 g cukru 2 łyżki soku z cytryny      Oczyszczone i umyte jagody wkładamy do szerokiego garnka. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy w kosteczkę i dodajemy do jagód. Podgrzewamy na niewielkim ogniu i gotujemy

Rozpustne gotowanie
Babeczki jagodowe z rabarbarem. 162

szklanki jagód (u mnie zamrożone) 2-3 łodygi rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki      Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, olej, dżem, cukier i dokładnie mieszamy mątewką lub łyżką. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy jagody i znów, tym razem delikatnie

Rozpustne gotowanie
Jagodowo - waniliowy koktajl. 206

Dziś mam dla Was przepyszny chłodny napój. Koktajle to szybka i prosta forma deseru na letnie dni. Do koktajlu dodałam samych pysznych smakołyków: jagody, lody waniliowe i mleko. Z tej mieszanki powstał orzeźwiający koktajl w pięknym kolorze. Wiem trochę za zimno, ale już niedługo znów ma się ocieplić :-). Ten napój wspaniale się sprawdzi w słoneczne i ciepłe(...)JAGODOWO - WANILIOWY KOKTAJL.           Składniki na 2-3 porcje: 400 g jagód 6 kulek lodów waniliowych 200 ml mleka 1 łyżka miodu opcjonalnie           Sposób przyrządzania:             Jagody przebrać, krótko opłukać, osuszyć i zmiksować blenderem. Purée przecedzić przez sito. Lody, zimne mleko oraz

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Dżem borówkowy na dwa sposoby 163

borówek leśnych 30 dag cukru sok z jednej niedużej cytryny Sposób wykonania: 1. Przebrane jagody zasypać cukrem, wymieszać delikatnie i zostawić na noc. Następnego dnia zagotować jagody, zmniejszyć ogień i smażyć często mieszając aż sok odparuje. Można smażenie rozłożyć na raty lub od razu smażyć ok 2 godzin. 2. Gorący dżem przełożyć do słoików, odwrócić do góry dnem

Kuchnia domowa Ani