Ciasto jagodowo-waniliowe

Ciasto jagodowo-waniliowe

Ciasto jagodowo-waniliowe

Składniki na biszkopt:3 jajka3 łyżki cukru3 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaoPoncz:1/2 szklanki herbatykilka kropli aromatu waniliowegoWarstwa jagodowa:szklanka jagód250 ml śmietanki kremówki4 łyżki cukru2 łyżeczki żelatynyWarstwa waniliowa:300 ml śmietany kremówki2 łyżki ekstraktu waniliowego3 łyżki cukru2 łyżeczki żelatynyDodatkowo:100 g startej czekolady do posypaniaNajpierw należy przygotować biszkopt, ponieważ to on będzie stanowił podstawę naszego ciasta. Białka ubić na sztywną p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.