z jagodami - 7023 przepisów (strona:133/469)

Dżem jagodowo-brzoskwiniowy. 217

zrobienia i bardzo smaczny. Dodatek brzoskwiń urozmaica smak i nadaje wyjątkowej soczystości. Polecam! Składniki na dżem jagodowo-brzoskwiniowy 1 litr jagód 3 brzoskwinie 200 g cukru 2 łyżki soku z cytryny      Oczyszczone i umyte jagody wkładamy do szerokiego garnka. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy w kosteczkę i dodajemy do jagód. Podgrzewamy na niewielkim ogniu i gotujemy

Rozpustne gotowanie
Babeczki jagodowe z rabarbarem. 159

szklanki jagód (u mnie zamrożone) 2-3 łodygi rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki      Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, olej, dżem, cukier i dokładnie mieszamy mątewką lub łyżką. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy jagody i znów, tym razem delikatnie

Rozpustne gotowanie
Jagodowo - waniliowy koktajl. 200

Dziś mam dla Was przepyszny chłodny napój. Koktajle to szybka i prosta forma deseru na letnie dni. Do koktajlu dodałam samych pysznych smakołyków: jagody, lody waniliowe i mleko. Z tej mieszanki powstał orzeźwiający koktajl w pięknym kolorze. Wiem trochę za zimno, ale już niedługo znów ma się ocieplić :-). Ten napój wspaniale się sprawdzi w słoneczne i ciepłe(...)JAGODOWO - WANILIOWY KOKTAJL.           Składniki na 2-3 porcje: 400 g jagód 6 kulek lodów waniliowych 200 ml mleka 1 łyżka miodu opcjonalnie           Sposób przyrządzania:             Jagody przebrać, krótko opłukać, osuszyć i zmiksować blenderem. Purée przecedzić przez sito. Lody, zimne mleko oraz

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Dżem borówkowy na dwa sposoby 162

borówek leśnych 30 dag cukru sok z jednej niedużej cytryny Sposób wykonania: 1. Przebrane jagody zasypać cukrem, wymieszać delikatnie i zostawić na noc. Następnego dnia zagotować jagody, zmniejszyć ogień i smażyć często mieszając aż sok odparuje. Można smażenie rozłożyć na raty lub od razu smażyć ok 2 godzin. 2. Gorący dżem przełożyć do słoików, odwrócić do góry dnem

Kuchnia domowa Ani
Sernik z jagodami 161

Zaczyna się sezon na jagody które uwielbiam!  Zacięcia do ich zbierania zbytnio nie mam i  najchętniej to co uzbieram zaraz bym zjadła, ale trzeba ćwiczyć silną wolę ;)  W weekend wyczarowałam sernik jagodowy, który ma moim zdaniem obłędny kolor i  smak wakacji ! Sernik jagodowy przepis na tortownicę 26 cm Składniki na spód: 3/4 szklanki mąki(...)tortownicy. Składniki na masę serową: 900 g twarogu tłustego lub półtłustego dwukrotnie zmielonego 5 jajek 1 i  1/2  budyniu waniliowego 1,5 szklanki  jagód 1  szklanka drobnego cukru Jagody blendujemy a następnie przecieramy przez sito, pozbywając się skórki i pesteczek.  Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy do uzyskania gładkiej masy, nie może być

W kuchennej krainie
Pieczone pierożki drożdżowe z serkiem wiejskim i jagodami goji 133

dodać jeszcze trochę mleka) Ciasto przełożyć do miski oprószonej mąką i przykryć ściereczką. Odstawić na około 1,5 godziny do podwojenia objętości. 2. Nadzienie: Serek wiejski wymieszać z jagodami goji. 3. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, a następnie cienko rozwałkować. Za pomocą okrągłej szklanki wykrawać krążki. Na każdy nałożyć łyżeczkę nadzienia i zlepić jak pieroga. Pierożki umieścić na blaszce

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki jagodowe 148

łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g brązowego cukru 150 g jagód 180 ml maślanki/kefiru/jogurtu  125 ml oleju 1 jajko W misce mieszamy mąkę, sodę. W innej miksujemy składniki mokre. Łączymy zawartość misek i mieszamy jedynie do połączenia składników. Dodajemy jagody i szybko mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych lub papierowych umieszczonych w formie do muffinów

Chocolate Muffin Blog
Placuszki z jagodami 117

Składniki 100 g jagód 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 150 ml mleka 25 g masła 1 jajko szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie Jagody starannie opłukać i zostawić na sicie do ocieknięcia. Masło roztopić i przestudzić. Mąkę przesiać do miski,wsypać proszek do pieczenia,cukier puder i sól. W drugim naczyniu jajko(...)połączyć z mlekiem oraz z roztopionym masłem. Płynne składniki wlać do mąki i dokładnie wymieszać. Do powstałego ciasta dodać jagody i delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor,po czym osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym

R'n'G Kitchen
Sos jagodowo-klonowy do mięs z grilla 176

szalotki, drobno posiekane 4 szklanki jagód ¼ szklanki Whiskey 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki sosu sriracha 1 łyżeczka soli koszernej 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: W dużej płytkiej patelni podsmażyć szalotkę z oliwą. Dodać jagody i gotować bez przykrycia przez(...)minut. Używając łyżki cedzakowej zmiażdżyć jagody do formy przecieru. Dodać resztę składników, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 40-45 minut, aż sos zgęstnieje i zredukuje się o 1/3. Sos jagodowo-klonowy do mięs z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Sos jagodowo-klonowy do mięs

naRuszcie
Jagodowy dżem chia w 5 minut bez cukru 109

jeszcze nie próbowaliście tego dżemu to koniecznie wypróbujcie:)  Zapraszam również do wypróbowania wersji truskawkowej przepis tutaj :) Składniki :  - 2 szklanki jagód - 3-4 łyżki nasion chia  - opcjonalnie 2 łyżki miodu  Przygotowanie :  Lekko zblendować jagody, gotować przez chwilę na małym gazie dodać nasiona chia , miód i mieszać, aż zgęstnieje, jeśli jagody mają dużo soku można

zdrowa vege kuchnia
JAGODZIANKI SIOSTRY ANASTAZJI 890

Anastazji ” SKŁADNIKI 1 kg mąki 10 dag drożdży 1/2 kostki margaryny (lub masła) 1/2 szklanki cukru kryształu 2 szklanki mleka 5-6 żółtek 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE 50 dag jagód cukier waniliowy 3 łyżki cukru Do posmarowania: jajko oraz 5 łyżek mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przesianą mąkę wsypać do naczynia. Do 1/2 szklanki letniego mleka dodać 2 łyżki cukru, pokruszone drożdże(...)miejscu do wyrośnięcia. Ciasto jest dobrze wyrośnięte, jeżeli powiększy swoją objętość dwukrotnie. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice, urywać małe kawałki ciasta i formować z nich placuszki na środek kłaść jagody następnie sklejać i formować w dowolny kształt. Gotowe bułeczki posmarować  jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Można jeszcze odstawić na 10 minut aby podrosły , następnie piec

RAROSSA
Idealne jagodzianki 175

mąki (340 g) 1/2 szklanki cukru (125 g) 1/2 szklanki mleka (120 ml) 1 jajko 1 żółtko 25 g drożdży 100 ml oleju szczypta soli Jagodowe nadzienie: 150 g jagód 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Ponadto: białko do wysmarowania bułeczek Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleku. Odstawiamy(...)powinno być bardzo miękkie. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Następnie ciasto podsypujemy mąką. krótko wyrabiamy i dzielimy na 8 części. Jagody mieszamy z mąką i cukrem. Z każdego kawałka ciasta formujemy kulę, następnie spłaszczamy ją, aby powstał okrągły placek. Na jego środku umieszczamy kopiastą łyżkę jagodowego farszu. Zlepiamy placki, dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Jagody w cukrze ( babciny przepis) 162

refleksje. Mamy swoje wnioski i postanowienia. Teraz czas na przyjemności. Proponujemy jagody w cukrze według przepisu Babci Zosi.     Składniki: -3 litry jagód leśnych -0,6 kg cukru -słoiki z nowymi nakrętkami Jagody oczyszczamy z ewentualnych listków. Jeśli kilka zostanie , nie zaszkodzi :) Wsypujemy do słoiczków porcjami i przesypujemy cukrem, aż do napełnienia po brzegi. Słoiczki zakręcamy. Wstawiamy

Maminek kulinarny
Lody jagodowe w wersji fit 268

Zrobiło się ciepło, w lasach są już pierwsze jagody, nastała więc pora na lody.  Te nie dość, że są w wersji fit, to jeszcze bez mleka i przygotowuje się je bajecznie łatwo.  Przygotujcie je koniecznie tym bardziej, że możecie zajadać je w trakcie(...)sezony plażowego bez żadnych obaw.     Składniki (na 2 porcje): 2 dojrzałe banany 3 - 4 łyżki jagód   Wykonanie: Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki i wrzucić do woreczka do zamrażania.  Schować do zamrażarki na kilka godzin.  Jagody też można zamrozić, ale nie ma takiej potrzeby.  Zamrożone banany wyjąć i odstawić na chwilę

Sto kolorów kuchni
Jagodowy koktajl 71

jagody. Upały mają do nas powrócić, a ja proponuję pyszniutki jagodowy koktajl na bazie mleka. Składniki: 3/4 szklanki 1/2 szklanki jagód 2 szklanki mleka 1/2 laski wanilii 1 łyżka cukru lub miodu Jagody zmiksować dodać mleko, ziarenka z połówki laski wanilii , cukier i wymieszać. jagodowy koktajl

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania