Omlet jajeczny otrębowy, zdrowy i pyszny

Omlet jajeczny otrębowy, zdrowy i pyszny

Omlet jajeczny otrębowy, zdrowy i pyszny

Bardzo dobry, dietetyczny i zdrowy omlet. Wyszedł super, smakował wyśmienicie. Osoby które liczą kalorie i ograni czają kalorie gdzie idzie. Mogą upiec ten omlet w nagrzanym piekarniku do 180 C i piec 15-18 minut. Wtedy tłuszcz od smażenia będzie wyeliminowany   Żółtka oddzielić od białek, otręby wrzucić do miseczki zalać mlekiem. Żółtka utrzeć na puszystą masę z miodem. Następnie dodać do namoczonych otrębów. Białka ubić i dodać do masy, wymieszać bardzo delikatnie. Patelnię rozgrzać z odrobiną masełka, wyl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.