Omlet jajeczny otrębowy, zdrowy i pyszny

Omlet jajeczny otrębowy, zdrowy i pyszny

Omlet jajeczny otrębowy, zdrowy i pyszny

Bardzo dobry, dietetyczny i zdrowy omlet. Wyszedł super, smakował wyśmienicie. Osoby które liczą kalorie i ograni czają kalorie gdzie idzie. Mogą upiec ten omlet w nagrzanym piekarniku do 180 C i piec 15-18 minut. Wtedy tłuszcz od smażenia będzie wyeliminowany   Żółtka oddzielić od białek, otręby wrzucić do miseczki zalać mlekiem. Żółtka utrzeć na puszystą masę z miodem. Następnie dodać do namoczonych otrębów. Białka ubić i dodać do masy, wymieszać bardzo delikatnie. Patelnię rozgrzać z odrobiną masełka, wyl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.