z jagodami - 7023 przepisów (strona:139/469)

Nowa współpraca - Goijshop. 143

Ostatnio o jagodach goji(...)zrobiło się głośno. Ich najbardziej znaną zaletą, to zapewnienie nam długiego życia ale to nie wszystko. Dzięki uprzejmości sklepowi internetowemu Gojishop . Dostałam paczuszkę, a w niej: JAGODY GOJI JAGODY GOJI W CZARNEJ CZEKOLADZIE MORWĘ BIAŁĄ BIO JAGODY ZŁOTE JAGODY INKÓW OLEJ KOKOSOWY

Brzuszki Łakomczuszki
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I JAGODAMI, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 428

owsianego) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej (u mnie 40g) - 2 łyżki mąki pszennej (u mnie 30g mąki orkiszowej) - 3 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) Dodatkowo: - 250g jagód (mogą być mrożone) - mielony ksylitol do oprószenia ciasta (lub puder) - płatki migdałów (nie trzeba) Masło pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w misie miksera. Dodać pozostałe składniki i zagnieść hakiem kruche(...)kożuch. Schłodzone ciasto (większą część) ścieramy na dużych oczkach tarki i wykładamy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko przygniatamy, następnie wylewamy chłodny budyń, na nim układamy odsączone jagody (mrożonych nie rozmrażać) i posypujemy kruszonką z mniejszej porcji schłodzonego, startego ciasta. Ja posypałam jeszcze całość płatkami migdałów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok. 30-40 minut

Smaczne Zdrowe
Pierogi z jagodami 134

Pierogi z jagodami to jedne z moich ulubionych a polane śmietaną wymieszaną z cukrem przypominają mi te, które jadałam w dzieciństwie(...)smak jedyny w swoim rodzaju :) Składniki: - 1 kg mąki pszennej - 1 jajko - 0,5 l gorącej wody (zależy ile wchłonie mąka ) - 1 łyżka oleju - szczypta soli - 1 l jagód Przygotowanie: Mąkę przesiewamy na stolnicy i mieszamy z solą, robimy dołek dodajemy jajko, olej a następnie stopniowo wlewamy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto zagarniając mąkę do środku wgłębienia aż będzie

Zainspirowana w kuchni
Pierogi z jagodami 218

okolicznych lasach już nie ma jagód, że jagodowe polany przestały istnieć ... Składniki: * 2 szklanki mąki * 1/2 łyżki masła * 1 żółtko *  woda * około 1 litra jagód * cukier * kwaśna śmietana * cukier puder Wykonanie: Jagody opłukać i starannie osuszyć. Mąkę przesiać. Na stolnicy lub w misie usypać wianuszek z mąki, do jego środka włożyć masło i żółtko. Zagniatać ciasto, dolewając około

kolorowotorcikowo
Mini drożdżówki z serem. 201

jagodami... sprawa jest jeszcze łatwiejsza - jagody posypujemy odrobiną cukru i gotowe. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i smarujemy twarożkiem. Zawijamy ciasto. Powstałą roladę kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem, delikatnie spłaszczamy. Bułeczki natomiast formujemy z ciasta i wkładamy w środek po 1 łyżeczce jagód. Pozostawiamy na chwilę do wyrośnięcia, smarujemy białkiem(...)wkładamy do piekarnika na jakieś 20 min. do temp. 180 stopni. Smacznego!!! Buchty drożdżowe z jagodami.  Agnieszko bardzo Ci dziękuję za wspólne kucharzenie

Miksturownik
Muffinki z jagodami 303

grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU . Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody Wykonanie: W jednej misce(...)mieszając do uzyskania jednolitej masy.  W formie do muffinek ułożyć silikonowe foremki lub papierowe papilotki. Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej z nich. Na wierzchu układać po kilka jagód.  Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C

Pasja Smaku
Ciasto jogurtowe 347

Ciasto jogurtowe to szybki pomysł na smaczny deser. Jest to chyba jedno z najprostszych ciast jakie możemy przygotować. Deser ten możemy urozmaicić różnymi owocami, truskawkami, jagodami, borówkami. Składniki 2 szklanki mąki szklanka cukru 2 jajka aromat waniliowy 250 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50g masła odrobina aromatu cytrynowego Ciasto jogurtowe – przepis Masło wkładamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszyste ciasto z rabarbarem 218

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta na kruchym cieście z brukselką 305

Tarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placuszki twarogowe z jagodami 107

Moje śniadanko, pyszne. Wszystkie składniki razem zmiksować na gładką masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto za pomocą dużej łyżki. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Mój syn nie lubi jak owoce są w środku więc jak on jest robię bez. Tylko dodatkowo miksuję owoce i polewam tym sosem

Kuchnia Pokoleń
Tarta z kozim serem 204

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kaszą gryczaną 201

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Urodzinowy sernik na zimno z jagodami i sosem lawendowo-dereniowym z jeżynami 129

przygotujecie na bazie nalewki, jeżyn można dodać więcej, aby bardziej zagęścić sos. W letnie ciepłe dni sernik polewam schłodzonym sosem. Smacznego!   Artykuł Urodzinowy sernik na zimno z jagodami i sosem lawendowo-dereniowym z jeżynami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 291

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!