Niezależnie od pogody za oknem, latem na lemoniadę zawsze jest dobry moment :) Szczególnie taką, która nie tylko ochłodzi i napoi ale też ugłaszcze podniebienie znajomym smakiem radosnych chwil. Na przykład tym jagodowym, kiedy w pachnącym żywicą lipcowym lesie zbiera się malutkie, ciemnofioletowe owoce, brodząc po kostki w zielonym dywanie niskich krzaczków. A potem z tych ciemnych kuleczek przyniesionych z głębi królestwa dostojnych jeleni i zgrabnych saren, można przygotować słoiki jagodowej frużeliny, sterty sł... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)