sezon jagodowy to czas na te pyszne małe pierożki. Podałam je teraz ze śmietaną, smakują wybornie. Ciasto jest kremowe i w połączeniu z jagodami dają niesamowite doznania smakowe, Pierogi jagodowe ze śmietaną. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g miąższu arbuza 400g twarogu sernikowego z mascarpone President 4 łyżki cukru pudru 200ml wrzącej wody 3 łyżki jagód leśnych Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę i powoli, cienkim(...)pudrem, a następnie stopniowo, cały czas mieszając dodajemy do żelatyny. Studzimy i postępujemy podobnie jak w przypadku zielonej warstwy- równomiernie rozprowadzamy po bokach i dole miski. Nim zastygnie układamy jagody na całej powierzchni. Im będzie ich więcej tym lepiej będą imitować pestki. Ja dałam ich zdecydowanie za mało! Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Warstwa arbuzowa: We wrzątku dokładnie
Kuchnia w czekoladziepszennej typ 450 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g cukru trzcinowego 1 jajko L 250 g kefiru 100 ml oleju rzepakowego cukier puder do posypania jagody(...)jednej miski dajemy składniki suche i mieszamy, do drugiej dajemy składniki mokre i również mieszamy. 2. Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy najlepiej rózgą. 3. Jagody myjemy, najlepiej pod ciepłą wodą, odsączamy i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. 4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do papilotek nakładamy ciasto tak do wysokości 3/4, wkładamy do piekarnika
kruche babeczkiduża garść jagód leśnych cukier puder do posypania W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. W mniejszej misce rozbełtać jajka, dolać mleko oraz olej, dokładnie wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać, aż się połączą. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem, poukładać na nich oczyszczone jagody. Piec
Simply Foodjajka 100 g ksylitolu 70 g masła 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g jagód Jajka ucieramy z ksylitolem. Dodajemy masło i mleko, mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masę łączymy z mąką, a następnie dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do kokilek. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut
Kucharzycamaki pszennej (typ od 400 do 550) 100 ml kefiru (100 g) 1 jajko (rozmiar L) 2 łyżki cukru kryształ ½ łyżeczki sody szczypta soli ------------------------------- oraz owoce – około 1 ½ szklani jagód 2 łyżki cukru kryształ ½ łyżki maki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Pampuchy na sodzie Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto i mieszam łyżką(...)elastyczne – ciasto jest gotowe. Ciasto jest dość klejące więc podczas wyrabiania podsypuję mąką, (w sumie użyłam do podsypania około 2 łyżek mąk pszennej). Następnie do wypłukanych i osączonych jagód dodaję, wymieszany cukier z mąką ziemniaczaną i delikatnie mieszam. Ciasto rozwałkowuję na blacie lekko podsypanym mąką, na grubość około 3 milimetrów i wykrawam krążki, skrawki zagniatam i później ponownie rozwałkowuję
Uwaga Babcia Gotujetwarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus jagodowy: 750g jagód lub borówek (świeże lub mrożone) 1 łyżka soku z cytryny 100g cukru 30g żelatyny spożywczej +100ml wody 600ml śmietanki 36% *** Herbatniki przekładamy do malaksera i miksujemy na proszek
Blog z Apetytemmoreli 125 ml wody 2 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny kropki truskawkowe: 30 dkg truskawek 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny kropki jagodowe: 40 dkg jagód 100 ml wody 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny sernik: 1 kg twarogu z mascarpone President 125 ml mleka 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka zielona u mnie(...)truskawki miksuję blenderem, dodaje cukier. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję do truskawek. Za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu. Kropki jagodowe: Jagody przekładam do garnka, dodaję cukier, wodę i gotuję aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach wody zimnej i rozpuszczam w mikrofali. Dodaję do jagód
wesoła kuchniabrzoskwiniowe 3 łyżki żelatyny ¼ szklanki zimnej wody 100g świeżych malin Warstwa jogurtowa z truskawkami i jagodami: 1 duży kubek jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe 200g truskawek 30g jagód leśnych ( dzięki nim kolor jest intensywniejszy) 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 150ml słodkiej 30% śmietanki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietanfix Owoce, listki mięty Sposób przygotowania Ciasto szpinakowe
Kuchnia w czekoladzieTruskawka – twaróg 50%, purée jabłkowe 18%%, puree truskawkowe 17%, puree bananowe 10%, pasta z daktyli 3%, puree z czarnej marchwi 1%, mielone siemię lniane 1%, koncentrat soku z cytryny. Jagoda – twaróg 50%, puree jagodowe 19%, puree bananowe 15,5%, purée jabłkowe 10%, pasta z daktyli 4%, mielone siemię lniane 1,5%, koncentrat soku z cytryny. Masa netto: 100g Wartości odżywcze(...)kcal, tłuszcz – 0,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1g, węglowodany – 9,8g w tym cukry – 7,6g, błonnik – 1,3g, białko – 8,7g, sól – 0,2g Jagoda – 100g/ 88 kcal, tłuszcz – 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1g, węglowodany – 11g w tym cukry – 9,2g, błonnik – 1,9g, białko – 8,8g, sól – 0,2g Informacje dodatkowe
Candy Pandasżyczę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mleka pół szklanki oleju pół szklanki jagód kamczackich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy Wykonanie pysznych muffinek jagodowych: 1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystość. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, wsypujemy(...)minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy. 4. Muffinki podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk. Jagody mogą być świeże lub mrożone
Izabelawkuchnicukrem, dodajem olej i jogurt. Nastepnie partiami dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie. Wylewamy na formę o wymiarach 20x26 cm, układamy jabłka, posypujemy jagodami i kruszonką. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 stopniach
słodki bratekScroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 1 szkl. ryżu arborio 1 szkl. mrożonych jagód leśnych Hortex 1/2 szkl. białego wytrawnego wina 1/2 szkl. śmietanki 30 % 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 szkl. słonego wywaru warzywnego 1 łyżeczka masła 2 łyżki startego parmezanu + do posypania 3 łyżki łuskanego słonecznika sól, pieprz i cukier(...)minutę. Wlej wino, wymieszaj i zaczekaj na jego odparowanie. Dolej 1 szklankę gorącego wywaru i czekaj, aż ryż go wchłonie. Następnie dodaj kolejną szklankę bulionu a za chwilę mrożone jagody. Wymieszaj zawartość patelni i odczekaj do wchłonięcia płynu. Wlej śmietankę, dopraw całość solą, pieprzem i dwiema szczyptami cukru. Gdy risotto zacznie gęstnieć zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło oraz
Delicious Placepuszyste i pożywne. Lubimy je jeść z jogurtem wymieszanym z miodem i jagodowym sosem czy też dżemem. O tej porze używam często mrożonych jagód. Zasypuję je cukrem i gotuję kilka minut. Tak przyrządzone jagody są idealne do placków. Z przepisu poniżej wychodzi 10 puchatych placuszków. Placki podczas smażenia praktycznie podwajają swoją objętość. Placuszki z chia 10 puchatych placków Składniki
codojedzeniagroźne dla naszej sylwetki. Jednego możemy być pewni, zapewnią nam sporą dawkę energii! SKŁADNIKI: 50g daktyli 70g jagód goji 1/2 kostki gorzkiej czekolady łyżeczka chilli (dla odważnych 2 łyżeczki) 60g orzechów nerkowca szczypta soli WYKONANIE: Jagody goji wraz z daktylami umieszczamy w misce i zalewamy wrzątkiem na ok 15 min (zostawiamy pod przykryciem). To samo robimy z orzechami
healthy dreams