Przepis na : śniadanie
Idealne na niedzielne śniadanie :) Składniki: 0.5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 5 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła = 70g ok szklanka jagód Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka roztrzepać, dodać mleko, miód. Wymieszać suche i mokre składniki i dodać masło, ponownie wymieszać i odstawić na 15 min. Smażyć na suchej patelni na średnim ogniu, lejąc na środek patelni ok 2 łyżki ci... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...