ciasteczek 60 g zmielonych migdałów 0,5 kostki masła Masa cytrynowa: sok z 2 cytryn skórka z 2 cytryn 200 g cukru 4 żółt ka 1 jajko Beza włoska : 4 białka 300 gr cukru 60 ml wody Przygotowanie: ciasteczka i mig dały blendujemy, masło rozpuszczamy, mieszamy z kruszonką, wykładamy do foremki Żółtka oddzielamy od białek, mieszamy(...)trzepaczk ą , śmietanę podgrzewamy , dodajemy startą skórkę oraz sok z cytryn, studzimy. Obie masy mieszamy ze sobą delikatnie . Masę wle wamy na cia steczkowy spód i wstawiamy do pi ekarnika na 20 min ut. Białk a ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę . C ukier zale wamy wodą i gotujemy, aż do uzyskania temperatury ok 118 "C, najlepiej
Luźna Kuchniauprażone na suchej patelni na chrupko 2 sztuki mango – dojrzałe dodatkowo: owoce: u mnie maliny, poziomki, porzeczki żelki miękkie owocowe do nasączenia: 200ml ciepłej wody z łyżką soku owocowego i łyżką soku z cytryny Robimy! Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka ucieramy z octem. Do żółtek dodajemy na przemian białka, mąkę-przesianą
Latosiowydomtruskawek 2 – 4 łyżki cukru (w zależności od słodkości owoców, ja dałam 4, ale dla nas była zdecydowanie za słodka) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach zimnej wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce zimnej wody Do miseczki wsypać żelatynę i zalać 3 łyżkami zimnej wody, zostawić do napęcznienia. Owoce umyć
moj przepis naroszponki-bio 1 marchew garść kwiatów forsycji 3 łyżki oleju (używam oleju z krokosza) 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu jabłkowego/soku z cytryny Przygotowanie: roszponkę krótko wypłukać w sporej ilości zimnej wody. Odwirować w wirówce do sałat olej wymieszać z octem i miodem do powstania gładkiej emulsji marchew obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej na talerzu układać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na koktajl numer 1 marchewka kawałek imbiru kawałek cytryny Składniki na koktajl numer 2 marchewka jabłko (gruszka) woda Zobacz koktajl słoneczny nr 1 Mmm Pycha
Na moim talerzujabłko 120-150 ml wody łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 2. jabłko kawałek cytryny mały kawałek imbiru 3. jabłko 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki płatków 1/2 szklanki mleka (u mnie roślinne) opcjonalnie łyżeczka miodu Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUjabłko 120-150 ml wody łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 2. jabłko kawałek cytryny mały kawałek imbiru 3. jabłko 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki płatków 1/2 szklanki mleka (u mnie roślinne) opcjonalnie łyżeczka miodu Mmm Pycha
Na moim talerzuładniki: 1500 kwiatów mlecza 2 cytryny 2 mandarynki 2 jab łka 1,5 litra wody, 1 kg cukru. Wykonanie Oczyszczone kwiaty po łożyć na kilka minut na papierze, aby pozbyć się robaczków. Następnie zalać wodą i pozostawić na noc. Przecedzić wszystko ,dodać cukier i gotować około 40 minut. Umyć i osuszyć wszystkie owoce,pokroić na cząstki , dodać
mojej kuchniłyżeczki przyprawy do piernika 100 g melasy z morwy 100 g masła orzechowego 2 duże jajka 250 ml mleka 150 ml wody gazowanej 4 dużej jabłka 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Jabłka obierz i pokrój w grubą kostkę. Wymieszaj z sokiem z cytryny oraz 1 łyżeczką przyprawy do piernika. Do miski przełóż wszystkie
Zdrowie na języku :Pzdrowy rodzinny posiłek. Jest wspaniałym daniem dla dorosłych jak i dzieci. Składniki: łyżka masła 450g ziemniaków 2 ząbki czosnku cebula 450g pora 700ml bulionu lub wody 150ml śmietanki 12% 150ml mleka sok z połowy cytryny sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Na maśle podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaj posiekany por i podsmażaj aż zmięknie. Dodaj bulion oraz
wysmienityagawy lub miód - mięta Rybę osusz i usmaż na oliwie/maśle z dodatkiem soli morskiej i otartej skórki z cytryny. Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki. Wrzuć na wrzątek ( posolony i posłodzony) na 4 minuty. Przełóż do lodowatej wody. Odcedź, osusz. Usmaż na maśle z dodatkiem syropu z agawy. Ryż wymieszaj z posiekaną miętą, sokiem z cytryny i oliwą
SMYKWKUCHNIprzez sito żeby pozbyć się drobnych pestek i skórki. Jajka i żółtko ubiłam na puszystą masę, połączyłam z musem, zmiksowałam, dodałam masło i sok z cytryny. Wymieszałam. Przelałam do rondelka. W małym garnuszku zagotowałam wodę i na nim ustawiłam rondelek z musem borówkowym, uważając, żeby nie dotykał powierzchni gorącej wody. To jest gotowanie na łaźni parowej. Zostawiłam na małym gazie
Kuchnia u Krysipieczenia Masa jajeczna: 6 kostek masła w temp. pokojowej 8 jajek 40 dag cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego puszka kajmaku Poncz: 1 szkl przegotowanej wody łyżka cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Biszkopt kawowy: Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Nadal ubijając dodawać żółtka. Mąkę, kawę i proszek wymieszać. Do piany delikatnie wmieszać suche składniki. Spód formy
Smakołyki Asitruskawek 1 serek mascarpone 1 jajko sok z cytryny cukier żelatyna Przygotowanie: Mus: Truskawki miksujemy z odrobiną cukru do smaku i 2 łyżeczkami soku z cytryny . Do musu dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w gorącej wodzie. Mascarpone: serek miksujemy z jajkiem , dodajemy cukier wg uznania. Do tej masy również dodajemy żelatynę – 1.5-2 łyżeczki, rozpuszczone w gorącej wodzie. Z wyłożeniem
Za drzwiami kuchnicytryny. Hummus poleca się na kanapki, śniadanie lub podwieczorek! Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 szklanka pasty tahini – sezamowej jasnej 3 łyżek soku z cytryny 3 ząbków czosnku 1/3 szklanki zimnej, wręcz lodowatej wody 2 łyżeczki sody oczyszczonej sól i pieprz do smaku do posypania: oliwa, świeża natka pietruszki, słodka lub ostra mielona papryka Przygotowanie: Ciecierzycę zalać wodą
Zasmakuj Kuchni