woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:437/1096)

syrop z mniszka lekarskiego z mandarynka i jablkiem 140

ładniki: 1500 kwiatów mlecza 2 cytryny 2 mandarynki 2 jab łka 1,5 litra wody, 1 kg cukru. Wykonanie Oczyszczone kwiaty po łożyć na kilka minut na papierze, aby pozbyć się robaczków. Następnie zalać wodą i pozostawić na noc. Przecedzić  wszystko ,dodać  cukier i gotować około 40 minut. Umyć i osuszyć wszystkie owoce,pokroić na cząstki , dodać

w mojej kuchni
Zielone smoothie ANANAS+CYTRYNA+SZPINAK+BAZYLIA 204

tego przekonywać, sami przetestujcie je na sobie;) Powiem tylko, że warto! Pijcie na zdrowie!   Składniki: 1/2 ananasa sok wyciśnięty z 1/2 cytryny garść świeżego szpinaku garść liści bazylii 300 ml wody Przygotowanie: Ananasa obieramy, odcinamy zdrewniały trzon, kroimy w kawałki i umieszczamy w kielichu blendera razem z pozostałymi składnikami. Wszystko razem miksujemy do uzyskania koktajlu. Pijemy zaraz po przygotowaniu

Smakowity Blog Kulinarny
Gulasz z żołądków drobiowych – kaczych 134

żołądków drobiowych (u mnie kacze), 2 cebule, mąka pszenna, 20 g grzybów suszonych, listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 6 ziaren pieprzu czarnego, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, 500 ml bulionu drobiowego (u mnie z kaczki), tłuszcz do smażenia (u mnie tłuszcz kaczy), natka pietruszki Żołądki oczyścić, odciąć błony – ma zostać czyste mięso, umyć. Sparzyć na sicie. Przekroić wzdłuż(...)żołądków. Dodać tymianek i przyprawy (ziele, listek i pieprz), wlać gorący bulion i dusić pod przykryciem do miękkości. W miarę potrzeby dolać trochę wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Przed podaniem oprószyć natką pietruszki. Podałam z pęczakiem. zastawa

królestwo garów
Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami 163

puszki pół kubka rodzynek sól, pieprz sok z cytryny Przygotowanie:  Selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny, dzięki temu seler nie ściemnieje.  Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić aby się sparzyły. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do startego selera. Rodzynki odcedzić i dodać do selera. Warzywa posolić i popieprzyć

Codzienne Gotowanie
Zupa Botwinka 152

delikatnie zmięknie. Botwinkę dokładnie umyć i posiekać, buraczki obrać i zetrzeć na tarce. Całość dodać do wywaru. Gotować do miękkości. 3.Dodać sok z cytryny 4.Mąkę i śmietanę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, wlać do zupy. 5.Doprawić solą i pieprzem według uznania

Dziś Ja gotuje
Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba 178

pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję. Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna! Składniki: 2 szklanki liści obranego jarmużu 1/2 mango 1 banan 1 gruszka 1 szklanka wody mineralnej 2 cm kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki zblendować do pożądanej konsystencji wypić natychmiast po przygotowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kolorowa sałatka z tuńczyka, kaszy pęczak i kolorowych warzyw 166

pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1.  Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji  na opakowaniu. 2.  Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i obrać. 3.  Tuńczyka odsączyć z zalewy

Szalona Kuchnia Eweliny
Chińska rolada, rolada z mięsem mielonym i chińszczyzną domowej roboty 140

łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli wg smaku - sól, pieprz * sos: - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki octu ryżowego (lub soku z cytryny) - 3 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki cukru - 200 ml wody - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej * dodatkowo: - 150-200g startego żółtego sera Składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. Blachę z piekarnika

CookYourself
Torcik malinowo-waniliowy 173

szkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 700 g nadzienia cukierniczego waniliowego Lauretta 700 g nadzienia cukierniczego malinowego Lauretta Poncz: 3/4 szkl wody 2 łżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny różyczki do dekoracji Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas miksując dodawać

Smakołyki Asi
KOMPOT Z SUSZU 157

Składniki kompotu można wzbogacić dodając rodzynki, suszone morele Według uznania można dosłodzić cukrem lub miodem Gdy kompot wyjdzie nam zbyt mocny można go rozcieńczyć przygotowaną wodą Do dzbanka z kompotem można dodać kilka plastrów cytryny

Ciastka - domowe słodkości
Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki 248

się , pamiętajcie , że jest już ugotowane i nie musi długo siedzieć w rondelku Podajemy z ryżem , ja czasami ,doprawiam ryż ,delikatnie cynamonem i starta skórką cytryny, moi chłopcy lubią , ale w oryginale jest z wody z solą Smacznego !         Artykuł Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
GOFRY CYTRYNOWE Z OWOCAMI 175

jesień ;) Za ten czas, który wspólnie razem spędzamy Składniki: 5 jajek 150 gr. mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  5 łyżek stołowych wody gazowanej  100 gr. cukru  1 starta skórka z cytryny  Wykonanie:  Żółtka utrzeć z cukrem aż do otrzymania puszystej masy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - wymieszać. Na końcu dodać ubitą

Z Majeczką w kuchni
Przepis na domowy przecier pomidorowy 173

przecier pomidorowy: - 8-10 pomidorów; - 4 ząbki czosnku; - 2 łyżki oliwy; - garść liści oregano; - garść liści bazylii; - szczypta soli; - szczypta pieprzu cayenne; - łyżka soku z cytryny; - łyżeczka pieprzu ziołowego. Sposób przygotowania: - pomidory sparzamy gorąca wodą, następnie delikatnie zdejmujemy skórkę (oczywiście nie trzeba ich obierać można umyte i pokrojone wrzucić od razu na patelnię); - na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, następnie pokrojone

MintTaste
Zupa Botwinka 121

delikatnie zmięknie. Botwinkę dokładnie umyć i posiekać, buraczki obrać i zetrzeć na tarce. Całość dodać do wywaru. Gotować do miękkości. 3.Dodać sok z cytryny 4.Mąkę i śmietanę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, wlać do zupy. 5.Doprawić solą i pieprzem według uznania

Dziś Ja gotuje
Sernik na zimno na kruchym czekoladowym spodzie z morelową frużeliną 237

koniec z rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na warstwę płatków. Frużelina morelowa: 500 g moreli 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy do napęcznienia. Morele mieszamy z cukrem. Stawiamy na palniku i zagotowujemy, dodajemy wodę z mąką, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do gorących owoców dodajemy

Cynamonowe szczęście