Składniki (na dwie porcje) - 2 szklanki wody (ok. 500 ml), - 2 łyżki soku z cytryny (ok. 20ml), - 6 łyżeczek natki pietruszki (ok. 36 g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki. Koktajl pietruszkowy jest bogaty w: - żelazo, które jest składnikiem hemoglobiny, - witaminę C, która zwiększa wchłanianie żelaza. Wartość odżywcza jednej porcji: Energia: 10,4 kcal Białko
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachmała puszka kajmaku o smaku kawy 20 dag masła 10 dag rozdrobnionych orzechów włoskich 2 łyżki rumu 1 łyżeczka mielonej kawy prawdziwej Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody 1 łyżka rumu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: ½ szklanki dżemu z cytrusów-u mnie cytrynowy Dowolna dekoracyjna posypka Sposób wykonania: Ciasto kruche: Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem
Wanilia i KardamonSylwestra, na pewno znajdą się jej wielbiciele. 5-6 filetów śledzia w oleju duże jabłko czerwona cebula łyżka soku z cytryny kilka gałązek koperku pieprz 4-5 łyżek majonezu łyżeczka musztardy Śledzie moczyć godzinę w zimnej wodzie, osączyć i osuszyć. Pokroić w większe kawałki. Jabłko pokroić w niedużą kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulkę i koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć
Smakołyki Asiorzechów włoskich 2 żółtka Nadzienie: 1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Przełożyć je do garnka i skropić sokiem z cytryny. Wsypać cukier, cukier wanilinowy, wlać 600ml gorącej wody i zagotować. Następnie gotować pod przykryciem przez około 3-4 minuty. 2. Budyń rozmieszać w 7 łyżkach wody. Jabłka odcedzić, zachowując kompot. Odmierzyć 400ml kompotu, wlać
Mała Cukierenkarogaliki z dżemem z ciasta francuskiego Sernik jabłkowy bez pieczenia - przepis: Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w ósemki, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie umieszczamy w garnku, dolewamy 100 ml wody i dusimy ciągle mieszając na małym ogniu przez ok. 20 min, aż jabłka zmiękną. Po ugotowaniu studzimy. Jeżeli mamy bardzo kwaśne jabłka, to dodajemy
Kuchnia Łukaszamąki 2 woreczki ryżu jaśminowego 1 łyżka Oleju kokosowego Olejowy Raj około 5 marchewek 1 łyżka oliwy 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 szklanki wody sól morska , pieprz do smaku 1 łyżka cytryny 2 szalotki ( cebulki ) Wykonanie : Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Rybę umyć osuszyć ręczniczkiem papierowym . Ułożyć w żaroodpornym naczyniu , odrobinę posolić. Koncentrat curry dobrze wymieszać
Sama słodycz i szczypta chiliorzechów włoskich 2 żółtka Nadzienie: 1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Przełożyć je do garnka i skropić sokiem z cytryny. Wsypać cukier, cukier wanilinowy, wlać 600ml gorącej wody i zagotować. Następnie gotować pod przykryciem przez około 3-4 minuty. 2. Budyń rozmieszać w 7 łyżkach wody. Jabłka odcedzić, zachowując kompot. Odmierzyć 400ml kompotu, wlać
Mała Cukierenkawrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz ząbek czosnku. Delikatnie szklimy i następnie dodajemy dokładnie oczyszczone kurki oprószamy je solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny żeby zachowały kolor. Dusimy do momentu aż woda puszczona przez kurki odparuje. Dodajemy białe wino i dusimy chwilę. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy całość. Gotowy sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron
DefinicjaSmakuherbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody - 3 szklanki borówek Masa z serka mascarpone - 250 ml serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego - czubata łyżeczka cukru pudru
Pan i Pani Smith w kuchniMascarpone zmiksować z kremówką i cukrem pudrem. Dodać nutellę. Zmiksować tylko do połączenia składników, dłuższe miksowanie może spowodować zważenie się masy. Nasączenie: 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 300 g konfitury truskawkowej 250 g MM'sów kilka białych pianek marshmallows Pierwszy blat tortu nasączyć i wyłożyć połowę masy. Przykryć drugim blatem, nasączyć
Moja Galeria Smakułyżki komosy ryżowej 4 listki mięty dresing 4 łyżki oliwy extra vergin 2 łyżki octu winnego sól, pieprz 1 łyżeczka miodu sok z cytryny wykonanie Bób gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimna wodą i obieramy ze skórki. Komosę ryżową płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Do miski wrzucamy roszponkę, bób oraz
Przysmaki KarolkiWspaniały napój gaszący pragnienie w upalne dni Pięknie się prezentuje a dzieci za nim oszalały Składniki - 1 nektaryna - 1 jabłko - 1 cytryna - 12 zamrożonych truskawek - 4 łyżki zamrożonych jagód - woda można smakową ja użyłam wodę różaną - 4 listki mięty - 2 łyżki miodu - 4 słoiki 0,5 l Sposób przygotowania 1. Do każdego słoika podzielić owoce mrożone na przemian
W królestwie smaków Beatyzwinąć w rolkę razem ze ściereczką wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić do wystudzenia truskawki umyć, odszypułkować, następnie zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i sokiem z cytryny. Wcześniej namoczyć 2 listki żelatyny w zimnej wodzie, następnie odsączoną rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Żelatynę połączyć z musem truskawkowym. Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier puder i wlewając porcjami bitą śmietaną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku. Wykonanie sosu: Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Podlać odrobiną wody, chwilę podgotować. Podawać osobno w sosjerce do upieczonych szaszłyków
Tradycyjna Kuchniacudeńko. Składniki: ciasto 1 szklanka mąki pszennej 70 g miękkiego masła szczypta soli łyżeczka cukru łyżeczka octu winnego 20 ml zimnej wody nadzienie 300 g rabarbaru sok z jednej cytryny 1 szklanka cukru czcionkowego kruszonka 80 g miękkiego masła 1 szklanka zmielonych migdałów 0,5 szklanki cukru Świetne dodatki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki
Niezły Młynek