rzodkiewek 2 pomidory 2 ogórki gruntowe 3 jajka ugotowane na twardo opakowanie serka wiejskiego świeżo mielony pieprz kolorowy Dresing: 4 łyżki oleju 1 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżka wody sól Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Ogórka obieramy i kroimy razem z rzodkiewką na plasterki. Pomidory kroimy w ósemki. Wszystko wrzucamy
PatiGotujeszkl cukru cukier waniliowy 100 g wiórków kokosowych 250 g miękkiego masła Posypka: łyżka masła 100 g wiórków 3 łyżki cukru Poncz: Szklanka przegotowanej wody dwie łyżki cukru sok z cytryny Dodatkowo: Frużelina malinowa lub słoiczek dżemu malinowego (może być inny), Rafaello SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany
RAROSSAgotujemy mieszając cały czas, następnie łączymy ze zblendowaną quinoą i wylewamy do silikonowych foremek, chłodzimy. Mango blendujemy, przecieramy przez sitko i mieszamy z sokiem z cytryny. Rabarbar gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby po obciśnięciu uzyskać około 100 ml wywaru. Dosładzamy go 1/2 łyżki erytrolu, dodajemy 1/2 łyżeczki agaru i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając
Quinoa Raz!pozyskać przeczytasz tutaj . Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 awokado 2 owoce kiwi 2 łyżki rzeżuchy 1 banan 1 gruszka 2 cm imbiru 1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej 2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny) Wykonanie: szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki wszystkie skladniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do poążdanej konsystencji
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oraz ułóż na papierze do pieczenia, dopraw oraz włóż do piekarnika na około 15 minut Na patelni rozgrzej olej kokosowy, zeszklij cebulę, dodaj przyprawy, sok z cytryny, dodaj dynię oraz zalej wszystko wodą – dopraw do smaku, Gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut Dodaj ugotowaną komosę ryżową, zblenduj wszystko na gładką masę. Tak przygotowany krem serwuj z prażonymi pestkami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: około 180ml wody 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Nadzienie: około 500g masy krówkowej z puszki w temperaturze pokojowej 250g masła w temperaturze pokojowej około 280-300g krakersów Wierzch: 500ml śmietanki kremówki
Mała Cukierenkaobchodzić ciut delikatniej niż z samymi skórami ( tu znajdziecie przepis ), ale naprawdę warto poświęcić te pół godzinki. Składniki: 3 pomarańcze (najlepiej bio) 3-4 limetki lub cytryny 100 g cukru 200 ml wody *opcjonalnie goździki Przygotowanie: Cytrusy dokładnie wyszoruj, a następnie wyparz we wrzątku. Pokrój w 3-5 mm plasterki. W głębokiej dużej patelni lub garnku podgrzej wodę rozpuszczając
greenscarfcytryny 8 jajek 400 g mąki pszennej 1 i 1/3 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g miękkiego masła Wykonanie: Cytryny szorujemy, wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut. Następnie je blendujemy na gładkie purre, które po zblendowaniu przekładamy do misy miksera (wyjmując wcześniej ew.pestki). Dodajemy cukier, cukier waniliowy, kawałki masła
Walijskie PichcenieSposób 4 W ypij następującą miksturę : do 1 szklanki wody dodaj wyciśnięty sok z 1/4 cytryny i 3 łyżki miodu pszczelego, wymieszaj i wypij
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 100 g roszponki 1/4 czerwonej papryki pół pomidora 2 jajka ugotowane na twardo gałązka koperku 3 łyżki kukurydzy z puszki sos: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka wody 1 łyżka gotowej mieszanki ziół do sałatek (ogrodowa) Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Paprykę kroimy w paseczki a pomidor
słodkie i nie tylko historie kulinarneMarynata do kurczaka: 1/2 łyżeczki kurkumy 1 i 1/2 łyżki mielonej kolendry 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżka mielonego kuminu 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki wody Do podania: ryż, surówka z kapusty. Najpierw przygotowujemy marynatę z podanych składników. Kurczaka dzielimy na części i nacieramy marynatą. W marynacie kurczak powinien spędzić przynajmniej 2 godziny. Rozgrzewamy
MamaOskarkaobciążcie. Zostawcie na 3 dni w chłodnym miejscu. Później polejcie rozpuszczoną czekoladą, albo lukrem. Lukier (cytrynowy) 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki wrzącej wody, lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny, albo pomarańczy. Wszystko wymieszać dokładnie na gładką pastę. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzemianę materii i zawiera sporą porcję błonnika (m.in. dzięki kiwi) niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania jelit. Składniki: - 2 garście szpinaku; - 2 kiwi; - 1 gruszka; - sok z 1 cytryny; - pęczek natki pietruszki; - pół szklanki wody mineralnej. Kiwi obieramy ze skórki, gruszkę dokładnie myjemy jak i oczywiście liście szpinaku. Owoce kroimy na kawałki. Następnie wszystkie składniki miksujemy lub koktajl możemy również przyrządzić
MintTasteposypania Jabłka obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą połówkę naciąć od zewnętrznej strony tak, aby nie przeciąć do końca. Sok z cytryny wymieszać z 0,5 szkl wody i obficie skropić ponacinane jabłka. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi na przemian
Pieguskowa Kuchniaworeczki foliowe i włożyć do zamrażarki na godzinę. Spłaszczyć kawałki ciasta. Przygotowanie jabłek – jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne. Pociąć jabłka w plasterki. Do garnka wlać wodę, wrzucić jabłka, wlać sok z cytryny i gotować 5 minut. Dodać cukier i gotować następne 5 minut. Co jakiś czas delikatnie zamieszać. Nie rozgotować jabłek, muszą być całe. Na koniec dodać cynamon
Kuchnia Pokoleń