jabłka składniki i przyprawy: 2-3 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 jabłka 1 łyżka posiekanej pietruszki sos do surówki: 1 łyżka octu ryżowego albo soku z cytryny 1 łyżka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy sól Wszystkie składniki na sos do surówki zemulgować, doprawić według własnego smaku. Przepis na surówkę z marchewki i jabłka : Krok 1. Obraną marchew, pietruszkę
Moja Książka Kucharskajajko L – 2 szt * cukier – 80 g * olej – 125 ml * maka pszenna – 180 g * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki PONCZ: * woda z cukrem i sokiem z cytryny MASA CZEKOLADOWA: * śmietana 36% – 250 ml * biała czekolada – 200 g * żelatyna – 1 pełna łyżeczka * wrzątek – 50 ml MASA BORÓWKOWA: * mascarpone
Ostra na Słodkołyżki soku z limonki (patrz składniki biszkoptu) 2 łyżki wody 4 krople stewii w płynie Zielony krem 250 g awokado 150 g gęstego mleka kokosowego 30 ml Metaxy 65 g białej czekolady z matchą (niskowęglowodanowej - link do przepisu w treści posta) 20 kropli stewii w płynie 1 łyżeczka wody różanej Sposób przygotowania Biszkopt Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić(...)średnicy ok. 20 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 20 minut. Wystudzić. Przekroić na 2-3 blaty, skropić odrobiną rozcieńczonego wodą i posłodzonego stewią soku z cytryny i przełożyć kremem z awokado. Zielony krem Dokładnie zblendować wszystkie składniki poza czekoladą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub na małym ogniu. Wmieszać delikatnie do kremu z awokado
Modern Cave Girlmikrofalówki aby żelatyna się rozpuściła ale uważać aby jej nie zagotować. Rozpuszczoną żelatynę powoli dodać do masy śmietanowo - kakaowej i znów wszytko wymieszać mikserem. Poncz Do wody dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać do rozpuszczenia cukru. Przygotowanie/składanie ciasta: Spodnią cześć biszkoptu przełożyć do formy i dokładnie napączować. Dopiero wtedy nałożyć pierwszą warstwę ( nieco mniejsza połowa) kremu
W garach u Gosidodać, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i każdą piec na takiej samej blaszce co karpatki. Czekoladowe ciasto możemy naponczować herbatą owocową lub ewentualnie wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Masa :Na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru ugotować budyń. Do gorącego wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Do wystudzonego budyniu dodać margarynę i ucierać na gładko
Moje domowe kucharzeniemasa śmietanowa z wiśniami: 500 ml śmietany 30 % 250 g mascarpone cukier puder do smaku 2 szklanki wydrylowanych wiśni z syropu poncz: 3 szklanki przegotowanej wody cukier do smaku sok z cytryny- wedle uznania masa na wierzch: 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone dodatkowo: owoce do dekoracji Wykonanie: *Biszkopt: Białka od żółtek. Ubijamy pianę,stopniowo dosypujemy cukier, miksujemy
Z Majeczką w kuchnisurówkę z sałaty do obiadu. Przepis na szybką surówkę obiadową Przygotowanie surówki krok po kroku: Krok 1. śmietanę wymieszać z solą, cukrem i sokiem z cytryny liście sałaty opłukać, otrzepać z wody i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w paseczki jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i grubo posiekać Krok 2. W salaterce umieścić sałatę i polać śmietaną. Lekko
Moja Książka Kucharskawędzonej 1/2 łyżeczki Mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki Płatków chili 2 łyżki Oliwy z oliwek Sól i pieprz (do smaku) Dressing Tahini 1 łyżka Tahini Sok z cytryny Sól i pieprz (do smaku) Woda Składniki marynaty mieszamy i marynujemy w nich mięso przynajmniej pół godziny (najlepiej przez noc). Mięso smażymy ok. 4-5 minut z każdej strony lub pieczemy w temperaturze
Oslov.400g jogurtu greckiego 4 łyżki erytrolu/ksylitolu 4 łyżeczki żelatyny Kilka kropel cytryny Przygotowanie: Banany miksujemy z jogurtem, ksylitolem/erytrolem i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wody. Dodajemy do masy. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Biszkopt ponownie wkładamy do formy, skrapiamy odrobiną mocnej herbaty z rumem. Przekładamy 3/4 masy i przykrywamy drugim biszkoptem
Czarnawisienkaświeży smak i soczysty miąższ. Dni coraz dłuższe, temperatury wyższe, jeszcze trochę i uwierzę, że jest wiosna:) Składniki 5 plastrów świeżego ananasa 1 mango 1 szklanka wody gazowanej sok wyciśnięty z 1 cytryny Sposób przygotowania Owoce […] Artykuł Ananas i mango pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopesoku z cytryny – sól, świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Groszek gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Dokładnie odcedź i przelej zimną wodą. Przełóż do pojemnika blendera. Dodaj listki mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem. Wszystko zmiksuj, aż do rozdrobnienia składników. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek. Ponownie miksuj, aż składniki się połączą. Konsystencja pasty
I LOVE LIFEmały ogórek 1/2 miękkiego awokado 1/4 małej, czerwonej cebuli sól, pieprz sos musztardowo-miodowy 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka oleju odrobina soku z cytryny jajko w koszulce 1 l wody 1 łyżka octu szczypta soli 1 jajko do dekoracji przyprawa do dań z jajek* *mieszanka suszonego szczypiorku, koperku, bazylii, cebuli, czerwonej i zielonej papryki, natki pietruszki oraz
Ugotowaćłyżek oliwy z oliwek szczypta kuminu sól i pieprz Przygotowanie: Jeżeli wybieramy ciecierzycę świeżą, należy pamiętać, żeby ją moczyć przynajmniej przez noc z sokiem z cytryny. Po czym gotować w nowej wodzie około 1h - 1,5 h, aż będzie miękka. Ciecierzycę z puszki odcedzić i zostawić wodę z ciecierzycy. Wszystkie składniki wrzucić do blendera. Dodawać stopniowo wodę z ciecierzycy, żeby
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyprzełożenia blatów: 250 g śmietany 36% 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 100 g konfitury różanej Do nasączenia biszkoptu: kieliszek nalewki różanej 100 ml wody przegotowanej wyciśnięty sok z połowy cytryny Krem do dekoracji: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru różowy / czerwony barwnik spożywczy SPSOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę
RAROSSA