Kasza jaglana podsmażana z cebulką, czosnkiem, mrożonym groszkiem i pomidorkami cherry. Posypana szczypiorkiem, papryczką chili, skórką otartą z limonki i listkami bazylii. Podana z jajkiem sadzonym i czosnkowym twarożkiem. Na koniec skropiona sokiem z limonki lub cytryny. Pyszne, szybkie i bardzo zdrowe danie, idealne na lunch lub wczesną kolację. Sprawdzi się także jako przekąska dla niespodziewanych gości. Kaszę jaglaną możecie zastąpić każdą inną ugotowaną na sypko kaszą: gryczaną, pęczak lub ję... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...