woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:308/1096)

Sok na piękną cerę i gładką skórę z opisem składników 159

ujędrniające witaminy z grupy B, beta karoten, potas, cynki selen Składniki (700 ml): 1/2 brokuła (ok 220 g) 5 marchewek 2 jabłka 1 pomidor 1/2 cytryny 1/2 limonki 1/3 szklanki wody pestki dyni do posypania Przygotowanie  (7 minut): - Wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soków. Limonkę jak zawsze polecam wycisnąć razem

Pora na pora i pomidora
Tonik z cytryny 130

Sposób przygotowania Do szklanki przegotowanej i ostudzonej wody (może być ewentualnie woda mineralna) wycisnąć około pół cytryny. Można przechowywać w lodówce kilka dni. Działanie Tonik sprawdza się w przypadku skóry zmęczonej, poszarzałej i pozbawionej blasku ze względu na jego działanie odżywcze i rozświetlające. Kosmetyk ten jest też świetnym sposobem na rozjaśnienie cery, a w szczególności blizn potrądzkowych. Wykazuje także działanie

Kuchenne innowacje
Grillowane krewetki 123

łyżeczka oregano 2 łyżki natki pietruszki 500 g dużych krewetek sól morska Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy. Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy

R'n'G Kitchen
Amerykany ciastka z dzieciństwa 116

cukru 2 jajka 1 łyżka wódki 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody 1 łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki utrzeć Wykonanie Masło wraz z cukrem utrzeć na gładko,  a następnie cały czas ucierając dodawać pojedynczo jajka, a na koniec wódkę.  Mąkę przesiać wraz

O kuchni z uczuciem
Grzaniec korzenny 140

anyżku  Skworcu 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania Sok jabłkowy wlewamy do rondelka dodajemy laski cynamonu, anyżek,wsypujemy garść malin i zagotowujemy,dodajemy goździki sok z cytryny,pomarańczę,szorujemy pod bieżącą wodą kroimy na grube plastry i dodajemy do grzańca, wsypujemy cukier i mieszamy.Wszytko razem gotujemy na wolniutkim ogniu około 3 minuty. Rozlewamy do szklanek podajemy od razu. Życzę

Wanilia i Kardamon
Lemon Curd-cytrynowy budyń 136

cytryny 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżeczka masła 20 dag cukru 16 g cukru waniliowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 żółtka Sposób przygotowania: Cytryny wyszorować szczoteczką pod ciepłą wodą, przekroić na połówki, wycisnąć z nich sok a skórkę drobniutko zetrzeć, umieścić w rondelku wsypać cukry, dodać jajka oraz żółtka,wsypać mąkę ziemniaczaną podgrzewać cały czas mieszając

Wanilia i Kardamon
Sernik z Lemon Curd 175

osobno, połączyć z masą serową wymieszać na najniższych obrotach, wylać na ciasto kruche.Piec około 50 minut w temp 180*c.Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Lemon curd: Cytryny wyszorować szczoteczką pod ciepłą wodą, przekroić na połówki, wycisnąć z nich sok a skórkę drobniutko zetrzeć, umieścić w rondelku wsypać cukry, dodać jajka oraz żółtka,wsypać mąkę ziemniaczaną podgrzewać cały czas mieszając

Wanilia i Kardamon
Ciasto z pigwą i nutką imbiru 104

łyżki cukru wymieszane z łyżeczką imbiru cukier puder Pigwy obrać, przekroić na połówki lub ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Przełożyć do garnka. Dodać łyżkę cukru i plasterki cytryny. Całość zalać taką ilością wody by tylko lekko przykrywała owoce. Gotować na małym ogniu aż owoce zmiękną, ale nadal pozostaną w całości. Wyjąć z wody i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem

My simple kitchen
Ekspresowy torcik na Dzień Dziecka 147

piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Lekko przestudzić i zdjąć papier. Krem przygotować według instrukcji na opakowaniu. Biszkopt przekroić na dwa blaty, każdy nasączyć np. wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem. Nałożyć warstwę kremu. Na to poukładać pokrojone w kawałki truskawki. Przykryć kolejną warstwą kremu i nałożyć drugi blat biszkoptowy. Ciasto z zewnątrz posmarować pozostałym kremem. Truskawki

My simple kitchen
Francucka tarta rabarbarowa 144

kawałki (mają być nieco węższe niż foremka).  Do garnka wsypać cukier, laskę wanilii (rozciąć i wyjąć z niej ziarenka, ziarenka odłożyć), sok z cytryny i ok 300 ml wody.  Podgrzać tak, aby rozpuścił się cukier.  Włożyć pokrojony rabarbar i gotować na niewielkim ogniu przez 5 minut.  Zdjąć z ognia i odstawić rabarbar w syropie do całkowitego

Sto kolorów kuchni
Topinambur z piekarnika 240

Uwagi : zaraz po obraniu topinambura zanurz go w zakwaszonej wodzie - octem lub sokiem z               cytryny, ponieważ bulwy szybko ciemnieją ze względu na dużą zawartość żelaza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego na Światowy Dzień Pieczenia i syrop jabłkowy do napojów 148

upieczone róże. Nie wylewajcie pozostałego z obgotowywania jabłek syropu. Wykorzystajcie go do posłodzenia herbaty lub wody mineralnej. Polecam, zwykła herbata nabiera wspaniałego smaku. Odrobina wlana do wody mineralnej wraz z plasterkiem cytryny smakuje orzeźwiająco

Codzienna kuchnia niecodzienna
Fitness deser z gruszkami i jabłkami pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów z nutą waniliową. 171

zrobić, a zmarnować przecież nie można.  Dodatkowo lato idzie, więc o linie dbać trzeba, co by na plaży morsów nie wystraszyć. Czego użyłem? -dwa litry zimnej wody z sokiem z połowy cytryny do obranych owoców -4 duże gruszki pokrojone w ósemki i na pół -4 duże jabłka pokrojone w ósemki i na poł -kilka listków bazylii posiekanej -dwie łyżki

BaRepas
Pieczone pączki 188

piekarnika i wykładamy na kratce. Lekko przestudzone pączki (po ok. 10 minutach) lukrujemy. Lukier - do miseczki wsypujemy cukier puder (ok. 250 g), dodajemy trochę soku z cytryny i 2-3 łyżki wody, dokładnie rozmieszać łyżką, jeśli lukier jest za gęsty możemy dodać jeszcze wody. Polukrowane pączki posypujemy skórką pomarańczową.  Smacznego

Plate of Joy
Spritz – orzeźwiający smak Italii 197

orzeźwiający smak i wspaniała barwa Spiritza z Aperolem są nieodłącznym fragmentem włoskiego wspomnienia. Aby przyrządzić wybornego Spritza w szklance należy wymieszać: 60 ml Prosecco 40 ml Aperolu wody sodowa plasterek pomarańczy lub cytryny lód

Bon Ton Italia