spróbujcie tego deseru środka lata! :D Sernikowy mus na włoskiej piance z owocami Potrzebujesz: 400g twarogu półtłustego 3 łyżki mleka 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki żelatyny (rozpuszczona wcześniej w 2 łyżkach ciepłej wody) 3 białka jaj szczypta soli 5 łyżek cukru 7 łyżeczek wody Do tego: sezonowe owoce (u mnie: jeżyny, maliny, czereśnie, truskawki, borówki i agrest(...)Sposób przyrządzenia: 1. Twaróg umieść w robocie kuchennym lub wysokim naczyniu, dolej mleko, żelatynę i sok z cytryny - zmiksuj/ zblenduj na gładką masę. 2. W małym garnuszku umieść cukier i wodę - podgrzewaj, aż powstanie cukrowy syrop. 3. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. 4. Do ubitych białek wlewaj cienką strużką gorący syrop cukrowy, wciąż miksując, aż masa stanie się
Kuchnia w Słońcu Skąpanap.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } Nasączenie: 4 łyżki soku z cytryny zalane 150 ml gorącej wody+ 3 łyżeczki cukru + 50 ml wódki Krem kawowy : 3 czubate łyżki kawy mielonej 250 ml wrzącej wody 3 czubate łyżki kakao 250 g cukru 400 g masła Kawę
Domowe ciastaSkładniki: – 500g szparagów zielonych (1 pęczek) – 200g mieszanki sałat – 1-2 jajka – 40g parmezanu w płatkach – 30g orzechów laskowych, prażonych – sok z 1/2 cytryny – 1 łyżka oliwy – sól, pieprz Szparagi płuczemy pod bieżącą wodą i pozbawiamy stwardniałych końcówek. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, oprószamy solą oraz pieprzem i grillujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo (lub tak, jak lubimy
Be Fit Be Strongłyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 220g marchewki startej na drobnych oczkach Dodatkowo: 4-5 łyżek konfitury wiśniowej Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 250g schłodzonego serka mascarpone 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 2 łyżeczki cukru z wanilią 300g masy krówkowej (może być schłodzona
Mała Cukierenkakoktajl jest nie tylko pyszny, ale też orzeźwiający. Zielony koktajl z cytrusami - przepis na 2 porcje Do przygotowania koktajlu będziesz potrzebować: 2 grejpfruty, pomarańczę, sok z połowy cytryny, 1/2 opakowania szpinaku, 100ml wody. Wszystkie składniki połącz i dokładnie zmiksuj - koktajl gotowy
Z notatnika dietetykaKrem do obłożenia: 200g śmietanki 30-36% 1 opakowanie śmietan-fixu sok malinowy do zabarwienia Dodatkowo: 200 dżemu malinowego (ja użyłam nadzienia Lauretta ) Nasączenie: około 150 ml wody wymieszanej z sokiem z cytryny Różowy tort dla dziewczynki - przygotowanie: Przygotować biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili
Di gotujeduże jajka – osobno żółtka i białka 25g kakao bez cukru 70g mąki pszennej (użyłam tortowej) 110g cukru 50ml oleju 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 80ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Masa kokosowa: 250g wiórków kokosowych 220g śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 140g cukru 8g cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cukru
Mała Cukierenkachorobami. Zapraszam:-) Składniki : Szpinak 2 garście, Seler naciowy 2 łodygi, Pomarańcz 1 szt, Banan 1 szt, Ananas mały 1/4 szt, Awokado 3 plastry, Gruszka 1 szt, Woda 2 szklanki, Sok z cytryny 1 łyżka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki przekładamy do miksera i miksujemy do momentu aż powstanie nam gładki koktajl. Na zdrówko
kulinarne odsłony paticałe jajko W garnuszku z grubym dnem wymieszać mąkę, cukier i skórki z cytryny (zetrzeć tylko żółtą część, gdyż biała jest gorzka) Następnie wlać sok z cytryny. Sok z pomarańczy uzupełnić wodą do pojemności 200 ml i również wlać do garnka. Zagotować mieszając cały czas aż zgęstnieje. Jak tylko zacznie gęstnieć zdjąć z palnika i dodać masło. Mieszać do momentu
KUCHNIA POLSKAmąki 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 3 jajka 100 g masła 40 g świeżych drożdży szczypta soli Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki gorącej przegotowanej wody Dodatkowo: powidła, marmolada lub dżem 1 jajko (do posmarowania) Przygotowanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą mąkę, robimy na środku dołek, wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier i pokruszone
Oryginalny smakbiałka 40g kakao bez cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g jasnego brązowego cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju Do nasączenia: 110-120ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem kokosowy: 850ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 120g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 300g wiórków kokosowych 200g masła Polewa czekoladowa: 150g
Mała Cukierenkatemperaturze pokojowej) proszek do pieczenia 2 łyżeczki Szpinak świeży 200 g Krem: Śmietanka 30 % 200 ml Serek mascarpone 250 g Cukier puder 3 łyżki Poncz do nasączenia: woda 1/4 szklanki Sok z cytryny łyżka Cukier puder łyżeczka Dodatkowo: Owoc granatu 1 Przygotowanie: Szpinak zblendować na mus. W misce zmiksować jajka z cukrem. Następnie powoli wlewać olej cały czas miksując. Kolejno
Kulinarne przygodyjednym kawałku 3 łyżki miodu 3 łyżki oliwy 3 łyżki musztardy lub jak w moim przypadki 2 łyżeczki angielskiej musztardy w proszku rozrobionych w 1 łyżeczce wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka rozmarynu 1 kg soli Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć. Przygotować marynatę mieszając ze sobą wszystkie składniki czyli miód, musztardę, oliwę, cytrynę i rozmaryn. Mięso natrzeć marynatą
Mama Gotujegotowanych ziemniaków i zielonej sałatki. SKŁADNIKI: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie
Rita creativeSchładzamy w lodówce minimum godzinę. Składniki na nadzienie jabłkowe: 10 małych jabłek 2 solidne garście cukru cynamon do smaku Lukier: ½ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki gorącej wody+ kilka kropel soku z cytryny WYKONANIE: blat ciasta kruchego rozwałkowujemy do wielkości blachy, nakłuwamy widelcem, posypujemy cynamonem Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem- uwaga- nie dogniatamy jabłek
Domowe ciastaokoło 20 amerykanów: * 1 szklanka mleka * 120 g masła * pół kg mąki pszennej * 1 szklanka cukru * 3 jajka * 2 łyżeczki amoniaku Na lukier: * cukier puder * woda * kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Masło rozpuścić. W misce wymieszać mleko z całymi jajkami. Następnie wsypać cukier i amoniak, wymieszać. Kolejno wsypać mąkę, dokładnie wymieszać mikserem
Zrób to smaczniecukru 180 ml ciepłego mleka 2 jajka Nadzienie: 1 puszka masy makowej 1/2 szkl żurawiny Lukier: 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżeczka soku z cytryny Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Wlewamy stopniowo ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawimy do wyrośnięcia na 15 minut
MojaQchnia.plniezwykły napój można przecież pić również na zimno! Według innej historii mrożona kawa powstała na bazie francuskiego napoju zwanego Mazagran. W jego skład wchodziła mocna kawa, cytryna i lód (tudzież zimna woda). Pierwsze informacje na temat tego specyfiku pojawiły się w Algierii około 1840 roku. Co ciekawe, jego wersja alkoholowa zawiera dodatek koniaku lub rumu. Napój podaje się zwykle
codojedzeniaupieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Dowolnie dekorujemy polewą czekoladową lub lukrem. składniki na lukier: ok. 1 szkl cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 1/2 łyżki soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą
Domowy Smak Jedzeniażółtka i białka 180g cukru 6 łyżek suchego maku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 220g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2-3 krople aromatu migdałowego Do Nasączenia: 200ml wody 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem Chałwowy: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 150g masła w temperaturze pokojowej 220g chałwy Wierzch: 300ml schłodzonej
Mała Cukierenkałyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1,5 - łyżeczki soli szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 2 - łyżki czubate kaszy manny 2 jajka 1 - łyżeczka soku z cytryny Galareta : 1,5 - l wody 1/2 szt - selera korzeniowego 1- kawałeczek mały pora 3 - cebule 4 - średnie marchewki 1 - szt pietruszka, korzeń do smaku - szczypta cukru 5 -kulek ziela
Kuchnia DanusiKrem kokosowy: 400 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka Malibu (opcjonalnie) Poncz: 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temp. pokojowej. Mąki przesiewamy do miseczki. Białka oddzielamy od żółtek
Swojskie jedzonkozmielonego imbiru 3/4 łyżeczki zmielonych goździków 1 łyżeczka zmielonego kardamonu (niekoniecznie) Lukier: 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao bez cukru 1 łyżka soku z cytryny 5-6 łyżek gorącej wody Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, wsypać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem
Mała Cukierenkabudyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody 225 ml pulpy z marakui Przygotować spód. Ciastka rozdrobnić i wymieszać w malakserze z miękkim lub roztopionym masłem/margaryną. Całość równomiernie wklepać w dno tortownicy. Przygotować
Di gotujekremówki 36 % 1 galaretka cytrynowa 1 czekolada mleczna na polewą 0k 4 łyzek śmietany przygotowanie blaszkę wyłożyć papierem a potem herbatnikami i robimy masę cytrynową Sok z cytryny połączyć z 250 ml wody wsypać cukier i zagotować. Bierzemy 125 ml wody i rozpuszczamy w tym budynie jak się woda cytrynowa zagotuje wlewamy budynie i gotujemy aż będą geste . Teraz czekamy
Moje Wyrobygotowanych ziemniaków i zielonej sałatki. Produkty: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt
RITA food channelMasa serowa: 300 g nerkowców (Edena) 70 g ksylitolu w pudrze (Edena) 125 ml mleka kokosowego (Edena) 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Orzechy nerkowca zalej wodą i mocz przez noc. Spód przygotuj poprzez zmiksowanie wszystkich składników w malakserze do ich połączenia. Masa nie musi być idealnie zmielona, ważne żeby się spójnie kleiła
Zdrowie na języku :Psumaku - 1 łyżka sezamu - 1/5 szklanki wody WYKONANIE; Bób, wodę, czosnek, tahini i oliwę umieść w blenderze zmiksuj na gładką masę, gdyby była za gesta dodaj wody. Dodaj przyprawy i sok z cytryny, zmiksuj i dopraw do smaku solą. Całość włóż do lodówki na minimum 2 - 3 godziny aby smaki się przegryzły. Hummus przełóż do miseczek, zrób wgłębienie, posyp przyprawami
SMYKWKUCHNIłyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego lub olejek waniliowy według uznania owoce – jagody, porzeczki Lukier: 15dkg cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki gorącej wody Składniki polewy ucieramy w miseczce na jednolitą, gładką masę. Wykonanie : Do miski wlewamy jogurt. Do kubeczka po jogurcie wlewamy olej (tyle samo co jogurtu) i przelewamy
Kasia i jej kobiecy światkoktajl z arbuza i malin przygotujecie w kilka minut, a oprócz orzeźwienia dostarczy Wam wielu cennych witamin 🙂 Składniki: – 400g arbuza – szklanka malin – 200ml wody – opcjonalnie sok z 1/2 cytryny Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Maliny Czytaj więcej → Artykuł KOKTAJL Z ARBUZA I MALIN pochodzi z serwisu green goodies
greengoodieszapiekamy ok. 18-20 minut w 170C. Na sam koniec dodajemy delikatnie zwiniętą szynkę parmeńską i ugotowane wcześniej jajka w koszulce ( ok. 1,5 minuty we wrzącej wodzie z odrobiną soku z cytryny i soli ). Chwilkę zapiekamy, posypujemy świeżymi ziołami i zajadamy na gorąco! Smacznego
Ostra na Słodkokażdej strony margines około 2 cm , dzięki temu uzyskamy równy blat ciasta, ponieważ brzegi ciasta zawsze są nieco wyższe. Odkrojone brzegi pokruszyć na drobno. Sok z połówki cytryny wymieszać z 150 ml wody i nawilżyć nią biszkopt. Biszkopt włożyć do formy. Drzem podgrzać wraz cukrem pudrem i galaretką do całkowitego jej rozpuszczenia (nie gotować). Schłodzić. Zimną śmietanę ubić i dodać
Jadło i czytadłoserdecznie i życzę pięknego weekendu ;):) SKŁADNIKI 350 g ricotty 200 g kaszki semolino 100 g cukru 50 g masła 500 ml mleka 500 ml wody 1 laska wanilii 1 cytryna 4 jaja szczypta soli **** INGREDIENTI 350 g di ricotta 200 g di semolino 100 g di zucchero 50 g di burro 500 ml di latte
La grande e la piccola cuocajajka 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 200ml maślanki 1 i 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżeczka octu (jabłkowego lub winnego) Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać
Mała Cukierenkajajka 3/4 szkl cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Poncz do biszkoptu: 1/2 szkl wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Masa nutellowa: 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 400 g nutelli lub innego kremu czekoladowego Dodatkowo: 2 mleczne czekolady
Smakołyki Asimigdałów) 2 łyżeczki cynamonu 1/4 szklanki cukru pistacje drobno posiekane do dekoracji 200 ml klarowanego masła roztopionego syrop szklanka cukru 2 łyżki miodu 180 ml wody 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: syrop wszystkie składniki syropu zagotować w małym garnku, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok 10 minut, aż powstanie konsystencja syropu. Odstawić do ostygnięcia
Niezły Młynekszklanki miodu dowolna ilość bakalii (rodzynki, żurawina, siekane orzechy, migdały – dałem około 600g) szczypta soli Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki ciepłej wody 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: 6 łyżek zmielonych biszkoptów Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Przeczytaj cały przepis - Makowiec na kruchym spodzie at AleTorcik
AleTorcikteż , a co najważniejsze , jest bez konserwantów i różny dodatków smakowych w tym aspartamu.Wszystko jest na naturalnych składnikach i bardzo polecam ten przepis.Zapraszam. 1 duża pomarańcza 1 cytryna 30 dag.cukru 4 litry wody 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego ************************************************* Przygotować dwa garnki. Owoce sparzyć ,przekroić na cztery części każdy.Do jednego garnka wlać litr wody , dodać pokrojone wraz ze skórką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimieszając). W osobnym naczyniu miksujemy masło z sokiem oraz skórką z cytryny. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: poncz (50 ml soku z cytryny wymieszany z 50 ml wody) ok. 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki lub żurawiny 1/2 szkl wiórek kokosowych (delikatnie uprażonych na suchej patelni, i wystudzonych) wykonanie ciasta: Jeden z blatów nasączamy
Domowy Smak Jedzeniarazem. Przełóż do przygotowanej formy do pieczenia. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 200 stopni, Do złotego koloru i suchego patyczka. Przepis na olejek cytrynowy Cytrynę umyj i sparz gorącą wodą, zetrzyj skórkę na cieniutkie wiórki, zalej olejem rzepakowym. Całość wymieszaj i pozostaw w temperaturze pokojowej, w ciemnym miejscu. Po 2-3 tygodniach należy odcedzić
Kurnikowojest u mnie z sosem z tego przepisu. Składniki: masło orzechowe słodko-pikantny sos chilli sos sojowy olej sezamowy czosnek sok z limonki (lub cytryny) ostra papryka pieprz sól woda cukinia zawsze robię ten sos „na oko” – do [...] Artykuł SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM ORZECHOWYM pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comdziennie, dla dorosłych 2 łyżki dziennie. Czosnek i sok z cytryny mają właściwości antyseptyczne , rozpuszczają wydzielinę oraz niszczą bakterie. Małym dzieciom podajemy syrop bez miodu. Czosnek, dwie cytryny i szklanka przegotowanej zimnej wody. Syrop z czosnkiem i cebulą Dwie duże cebule pokrój w plasterki i zasyp cukrem, dodaj 6 ząbków czosnku startych na tarce lub przeciśniętych praską. Odstaw
Kurnikowosera twarogowego mielonego* • 1 torebka galaretki cytrynowej • 200 ml wrzątku Mus z mango: • 1 owoc mango - około 600 g** • 1 pełna łyżka żelatyny w proszku • 50 ml wody • 2 łyżki soku z cytryny
AniaGotuje.plBlachę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 165 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Zimny biszkopt nasączyć wodą z dodatkiem soku z ½ cytryny. Krem budyniowy: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 200 g masła Wszystkie składniki powinny być
kulinarnyswiatdomipomidorków koktajlowych 300 g małych ogórków konserwowych 1 podwójny filet z piersi kurczaka 30 dag fety sos francuski ( sos vinegrette - 3 łyżki oliwy z oliwek ,3 łyżki wody, ząbek czosnku, sok z cytryny ) przyprawa do kurczaka olej Filet z kurczaka kroimy w kostkę . Dodajemy przyprawę do kurczaka, polewamy olejem , mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut. Sałatę myjemy i rwiemy
Różne smaki w kuchniognia. Blendujemy wszystko na gładki sos. Sos ponownie umieszczamy na ogniu i trzymamy, aż lekko zgęstnieje. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny. Makaron gotujemy w gorącej wodzie z odrobiną soli oraz oleju według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i wykładamy na talerz. Na makaron wykładamy pulpeciki i polewamy sosem bazyliowym
Kuchnia MagdaLenyboków tortu, a resztę wymieszać z pokrojonymi truskawkami. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części (jeżeli lubimy bardzo wilgotne torty albo używamy śmietan fixu nasączamy każdą część wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i alkoholem) i przełożyć masą śmietanowo-truskawkową. Wierzch i boki posmarować dość równomiernie wcześniej odłożoną bitą śmietaną. Truskawki pokroić na plastry i poukładać dowolnie na torcie. Artykuł
Pieguskowa KuchniaNajlepsza na upały woda :) Składniki: woda mineralna niegazowana kilka plasterków cytryny kilka listków mięty ewentualnie kostki lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dzbanku :) Smacznego
Kuchnia domowa Aniłyżki karobu, 4 łyżki melasy karobowej, 2 puszki mleka kokosowego (stała część). Masa kokosowa: 2 puszki mleka kokosowego (stała część), 2 szklanki płatków kokosowych, 100 ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze. Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt
Jeść, by żyć w zdrowiu