sera twarogowego mielonego* • 1 torebka galaretki cytrynowej • 200 ml wrzątku Mus z mango: • 1 owoc mango - około 600 g** • 1 pełna łyżka żelatyny w proszku • 50 ml wody • 2 łyżki soku z cytryny
AniaGotuje.plBlachę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 165 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Zimny biszkopt nasączyć wodą z dodatkiem soku z ½ cytryny. Krem budyniowy: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 200 g masła Wszystkie składniki powinny być
kulinarnyswiatdomipomidorków koktajlowych 300 g małych ogórków konserwowych 1 podwójny filet z piersi kurczaka 30 dag fety sos francuski ( sos vinegrette - 3 łyżki oliwy z oliwek ,3 łyżki wody, ząbek czosnku, sok z cytryny ) przyprawa do kurczaka olej Filet z kurczaka kroimy w kostkę . Dodajemy przyprawę do kurczaka, polewamy olejem , mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut. Sałatę myjemy i rwiemy
Różne smaki w kuchniognia. Blendujemy wszystko na gładki sos. Sos ponownie umieszczamy na ogniu i trzymamy, aż lekko zgęstnieje. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny. Makaron gotujemy w gorącej wodzie z odrobiną soli oraz oleju według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i wykładamy na talerz. Na makaron wykładamy pulpeciki i polewamy sosem bazyliowym
Kuchnia MagdaLenyboków tortu, a resztę wymieszać z pokrojonymi truskawkami. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części (jeżeli lubimy bardzo wilgotne torty albo używamy śmietan fixu nasączamy każdą część wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i alkoholem) i przełożyć masą śmietanowo-truskawkową. Wierzch i boki posmarować dość równomiernie wcześniej odłożoną bitą śmietaną. Truskawki pokroić na plastry i poukładać dowolnie na torcie. Artykuł
Pieguskowa KuchniaNajlepsza na upały woda :) Składniki: woda mineralna niegazowana kilka plasterków cytryny kilka listków mięty ewentualnie kostki lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dzbanku :) Smacznego
Kuchnia domowa Aniłyżki karobu, 4 łyżki melasy karobowej, 2 puszki mleka kokosowego (stała część). Masa kokosowa: 2 puszki mleka kokosowego (stała część), 2 szklanki płatków kokosowych, 100 ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze. Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt
Jeść, by żyć w zdrowiuproszę! Taki rarytas! :) SKŁADNIKI: roszponka (albo rukola) 3 - 4 buraki (upieczone lub ugotowane) czerwona cebula prażony słonecznik, płatki migdałów i orzechy włoskie SOS: 2 łyżki wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Składniki na sos łączymy ze sobą i miksujemy. Natomiast składniki na sałatkę układamy kolejno
wege i kropkatemperatury pokojowej 40 g cukru 45 g mąki bezglutenowej biszkoptowej 5 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 ml oleju Poncz: 200 ml przegotowanej zimnej wody sok z 1/2 dużej cytryny 1 płaska łyżka cukru Masa fistaszkowa: 250 g masła lub dobrej margaryny 250 g masła orzechowego solonego 150 ml cukru pudru Mus czekoladowy: 350 g czekolady gorzkiej
Ze smakiem bez glutenubędzie rzad sza . Do tortu lepsza jest gęsta. A rzad szą wersję można wykorzystać do innego ciasta lub deseru. Poncz do biszkoptu: 0,5 l przegotowanej zimnej wody sok z 1 dużej cytryny 4 łyżki cukru ewentualnie 1 łyżka spirytusu Wykończenie tortu Wystudzony biszkopt przekroić na trzy lub dwie części - w zal eżności od w ysokości ciasta jaką uzyskaliśmy. Spodnią
Ze smakiem bez glutenupieczenia 25 ml oleju Masa fistaszkowa: 300 g masła ogrzanego do temperatury pokojowej 1,5 szkl cukru pudru 250 g masła fistaszkowego Poncz: 200 ml przegotowanej zimnej wody sok z 1/2 średniej cytryny 1 czubata łyżka cukru Polewa: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 1 czubata łyżka masła 1 czubata łyżka cukru 2 płaskie łyżki kakao 3 - 4 łyżki
Ze smakiem bez glutenulepszych warstwowych ciast. Polecam! Składniki: Biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki przegotowanej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka rumu Masa jabłkowa: 1,2 kg winnych jabłek 4 łyżki cukru 2 galaretki agrestowe Dr.Oetker Masa budyniowo-śmietanowa: 1 szklanka śmietany
Wanilia i Kardamon200g ciecierzycy 50g sezamu (można użyć pasty tahini) 1 łyżka oliwy (w przypadku kiedy używamy sezamu) (*) 2-3 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku (**) 1/3 łyżeczki kuminu (użyłam całego) (***) sól, pieprz Dodatkowo: woda (****) 1 łyżka + 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (do namoczenia i gotowania cieciorki) Ciecierzycę namoczyć w wodzie (z 1 łyżeczką sody) przez minimum 12 godzin(...)solić wody, ponieważ ciecierzyca będzie twarda!) Ostudzić. Podprażony sezam zmiksować blenderem (z kminkiem) i dodać odcedzoną ciecierzycę, czosnek oraz sok z cytryny. Całość miksować do uzyskania kremowej konsystencji. (Jeśli zamiast kremu wychodzi sucha papka - dolać trochę wody i ponownie rozmieszać.) Doprawić solą i pieprzem. (Po przełożeniu do miseczek - wierzch opcjonalnie posmarować oliwą.) Gotowy humus można przechowywać w lodówce przez
Di gotujełyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sos: 2 łyżki octu (może być biały, może być ryżowy) 4 łyżki cukru 4 łyżki przecieru pomidorowego sok z dwóch cytryn mąka ziemniaczana rozrobiona z wodą Mięso pokroić na cienkie plasterki, zamarynować przez przynajmniej 20 minut w sosie rybnym z cukrem. W międzyczasie pokroić: paprykę w paski ananasa w niezbyt grubą kostkę pomidory
stajnia gołębie od kuchnicukru 2 jajka 50 g skórki pomarańczowej 50 g rodzynek 100 g orzechów włoskich 4 łyżki miodu Lukier: 12 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1/2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i 1 łyżką cukru. Odstawić w ciepłe miejsce. Do przesianej mąki dodać szczyptę soli, żółtka utarte z cukrem i cukrem waniliowym, stopione
Różne smaki w kuchni