woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:302/1096)

Steki rekina z piekarnika. 107

gotowanych ziemniaków i zielonej sałatki. SKŁADNIKI: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie

Rita creative
Szarlotka Lukrowana 142

Schładzamy w lodówce minimum godzinę. Składniki na nadzienie jabłkowe: 10 małych jabłek 2 solidne garście cukru cynamon do smaku Lukier: ½ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki gorącej wody+ kilka kropel soku z cytryny WYKONANIE: blat ciasta kruchego rozwałkowujemy do wielkości blachy, nakłuwamy widelcem, posypujemy cynamonem Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem- uwaga- nie dogniatamy jabłek

Domowe ciasta
CIASTKA AMERYKANY 93

około 20 amerykanów: * 1 szklanka mleka * 120 g masła * pół kg mąki pszennej * 1 szklanka cukru  * 3 jajka * 2 łyżeczki amoniaku Na lukier: * cukier puder * woda * kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Masło rozpuścić. W misce wymieszać mleko z całymi jajkami. Następnie wsypać cukier i amoniak, wymieszać. Kolejno wsypać mąkę, dokładnie wymieszać mikserem

Zrób to smacznie
Gwiazda drożdżowa z makiem i żurawiną 82

cukru 180 ml ciepłego mleka 2 jajka   Nadzienie: 1 puszka masy makowej 1/2 szkl żurawiny   Lukier: 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżeczka soku z cytryny   Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Wlewamy stopniowo ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawimy do wyrośnięcia na 15 minut

MojaQchnia.pl
Mrożona kawa – wszystko, co chciałbyś o niej wiedzieć! 81

niezwykły napój można przecież pić również na zimno! Według innej historii mrożona kawa powstała na bazie francuskiego napoju zwanego Mazagran. W jego skład wchodziła mocna kawa, cytryna i lód (tudzież zimna woda). Pierwsze informacje na temat tego specyfiku pojawiły się w Algierii około 1840 roku. Co ciekawe, jego wersja alkoholowa zawiera dodatek koniaku lub rumu. Napój podaje się zwykle

codojedzenia
ciasto makowo serowe 110

upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Dowolnie dekorujemy polewą czekoladową lub lukrem. składniki na lukier: ok. 1 szkl cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 1/2 łyżki soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Maczek Chałwowy z Konfiturą 376

żółtka i białka 180g cukru 6 łyżek suchego maku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 220g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2-3 krople aromatu migdałowego Do Nasączenia: 200ml wody 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem Chałwowy: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 150g masła w temperaturze pokojowej 220g chałwy Wierzch: 300ml schłodzonej

Mała Cukierenka
Ryba faszerowana w galarecie 985

łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1,5 - łyżeczki soli  szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej  2 - łyżki czubate kaszy manny 2 jajka 1 - łyżeczka soku z cytryny Galareta :  1,5 - l wody 1/2 szt - selera korzeniowego 1- kawałeczek mały pora 3 - cebule 4 - średnie marchewki  1 - szt pietruszka, korzeń  do smaku - szczypta cukru  5 -kulek ziela

Kuchnia Danusi
Rolada rafaello 140

Krem kokosowy: 400 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka Malibu (opcjonalnie) Poncz: 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temp. pokojowej. Mąki przesiewamy do miseczki. Białka oddzielamy od żółtek

Swojskie jedzonko
PIERNICZKI GRZYBKI 168

zmielonego imbiru 3/4 łyżeczki zmielonych goździków 1 łyżeczka zmielonego kardamonu (niekoniecznie) Lukier: 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao bez cukru 1 łyżka soku z cytryny 5-6 łyżek gorącej wody Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, wsypać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem

Mała Cukierenka
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 116

budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody 225 ml pulpy z marakui Przygotować spód. Ciastka rozdrobnić i wymieszać w malakserze z miękkim lub roztopionym masłem/margaryną. Całość równomiernie wklepać w dno tortownicy.   Przygotować

Di gotuje
Cytrynka bez pieczenia 154

kremówki 36 % 1 galaretka cytrynowa 1 czekolada mleczna na polewą 0k 4 łyzek śmietany przygotowanie blaszkę wyłożyć papierem a potem herbatnikami i robimy masę cytrynową Sok z cytryny połączyć z 250 ml wody wsypać cukier i zagotować. Bierzemy 125 ml wody i rozpuszczamy w tym budynie jak się woda cytrynowa zagotuje wlewamy budynie i gotujemy aż będą geste . Teraz czekamy

Moje Wyroby
Steki rekina z piekarnika. 120

gotowanych ziemniaków i zielonej sałatki. Produkty: ✔4 ziemniaki ✔3 filety z rekina ✔sól ✔pieprz ✔2 ząbki czosnku ✔1 cebula ✔oregano ✔200 ml oliwy z oliwek ✔200 ml wody ✔1 łyżka bułki tartej ✔cytryna wykonanie:   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt

RITA food channel
Nernik - wegański sernik z nerkowców :) 135

Masa serowa: 300 g nerkowców (Edena) 70 g ksylitolu w pudrze (Edena) 125 ml mleka kokosowego (Edena) 1 łyżka oleju kokosowego  1 łyżka soku z cytryny  Przygotowanie: Orzechy nerkowca zalej wodą i mocz przez noc.  Spód przygotuj poprzez zmiksowanie wszystkich składników w malakserze do ich połączenia. Masa nie musi być idealnie zmielona, ważne żeby się spójnie kleiła

Zdrowie na języku :P
JAK ZROBIĆ HUMMUS Z BOBU? ARABSKA KUCHNIA PEŁNA SMAKU! 122

sumaku - 1 łyżka sezamu - 1/5 szklanki wody WYKONANIE; Bób, wodę, czosnek, tahini i oliwę umieść w blenderze zmiksuj na gładką masę, gdyby była za gesta dodaj wody. Dodaj przyprawy i sok z cytryny, zmiksuj i dopraw do smaku solą. Całość włóż do lodówki na minimum 2 - 3 godziny aby smaki się przegryzły. Hummus przełóż do miseczek, zrób wgłębienie, posyp przyprawami

SMYKWKUCHNI