złoty kolor z każdej ze stron. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Ogórka kroimy w półplasterki, pomidorki na pół,rzodkiewkę na 4, szczypiorek siekamy. Sałatę mieszamy delikatnie z warzywami. Na koniec posypujemy smażonym zimnym serem, szczypiorkiem i słonecznikiem. Przed podaniem polewamy sosem. Szybko i smacznie! Polecam
Malinowe Pocałunkichilli pół pęczka szczypiorku przyprawa curry Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam pod przykryciem na ok. 10 minut, następnie odcedzam. Paprykę kroję w paski, kurczaka w kostkę i wraz z warzywami przekładam na patelnię, doprawiam przyprawą curry i podsmażam wszystko na łyżce oleju roślinnego na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Szczypior kroję na jedno centymetrowe kawałki... i wraz z pokruszoną
Taste Of My Daypierś z kurczaka makaron - wstążki (ok. 200-250g) 2 małe ząbki czosnku lub 1 duży papryczka chilli 1 pełna łyżeczka pesto bazyliowego parmezan przyprawy Cukinię kroimy obieraczką do warzyw lub na tarce do mizerii z długie, cienkie plastry, przekładamy na sitko, posypujemy solą i odstawiamy na ok godzinę. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry, przyprawą do spaghetti
Taste Of My Daytypu potrawach największą trudność mi sprawia solenie, dlatego warto w trakcie przygotowywania masy, próbować ją. Gotowe placuszki możemy jeść zarówno same, ja i z dodatkami, np. gulaszem, twarożkiem i warzywami, lub innymi składnikami. Chętnie poznam Wasze pomysły na dodatki
Taste Of My Daywersja bardzo tłusta, więc by unikać pustych, zbędnych kalorii polecam śmietanę :)), jajko, ser feta, odrobinę mleka i chilli, jeśli lubicie pikantną kuchnię. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy nimi warzywa. Pieczemy ok godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Taste Of My Dayznacznie łatwiejsze (ja przykryte naczynie wystawiam za okno, od czasu do czasu mieszając), jednak latem sytuacja jest utrudniona :) Dlatego wykorzystując wolną chwilę, przygotujmy składniki, których użyjemy jako dodatki. Umyjmy warzywa, przygotujmy i pokrójmy rybę. Z ogórka wykrajamy gniazdo nasienne, a pozostały miąższ kroimy na drobniutkie paseczki. Gdy już wszystko mamy przygotowane, a ryż ostygł, przystępujemy do części kulminacyjnej czyli zawijania
Taste Of My Daymieszanką przypraw orientalnych. Makaron zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na 3 - 5 minut, następnie odcedzamy Na patelnię do kurczaka dodajemy kukurydzę oraz kiełki i dalej smażymy. Gdy warzywa są miękkie, a kurczak usmażony, brokuły kroimy na drobne części. Dodajemy wcześniej przygotowany makaron, przyprawiamy sosem sojowym i mieszamy. Nakładamy na talerze i jemy :) Smacznego
Taste Of My Daywiem jak jest z Wami, ale gdy w powietrzu czuć wiosnę, chce mi się sięgać po zdrowe produkty i warzywa, żeby czuć się lekko i mieć energię do życia! Dzisiaj proponuję przepis naleśniki szpinakowe z otrębami owsianymi oraz dwa rodzaje nadzienia :) Składniki: Naleśniki: opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 1,5 szklanki mleka 1 szklanka otrębów owsianych 2 jajka łyżka oleju
Taste Of My Daypatelnię. Podlewamy niewielką ilością oleju, solimy, by puściły wodę, mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Po kilku minutach przyprawiamy pieprzem, papryką oraz ziołami i dalej dusimy. Gdy warzywa zmiękną, a kurczak dojdzie, dodajemy pomidory z puszki oraz łyżkę śmietany. Mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu już bez przykrycia w celu zredukowania płynów. Gdy płyn odparuje, na patelni pozostanie
Taste Of My DaySmażymy na małym ogniu łyżce oleju z obu stron. Polecam przykryć patelnię, wtedy zgromadzone ciepło ogrzeje nadzienie i rozpuści ser, bez obawy o przypalenie naszego naleśnika. Podajemy ze świerzymi warzywami :) Smacznego
Taste Of My Daykalafiorem :) Składniki: kalafior masło (nie margaryna) bułka tarta sól Wykonanie: Kalafior myjemy, gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jego zapach będzie się unosił w powietrzu, sprawdzamy czy jest miękki. Jeśli warzywo nie będzie stawiało większego oporu do wbicia widelca, wyjmujemy je z wody. Następnie na patelni roztapiamy masło. Na porcję dla dwóch osób potrzebujemy ok 3 - 4 łyżek masła. Gdy masło
Taste Of My Daywarzywnego 100-150g sera żółtego kilka kromek pieczywa (najlepiej bagietki) opcjonalnie - 100 ml brandy // białego wina sól, pieprz Podstawą tej zupy jest bulion warzywny najlepiej naturalny gotowany z warzywami i porcją rosołową. Do tej zupy dodaje się również alkohol z którego ja zrezygnowałem z powodu mojego 3 letniego syna dla którego również nieco zmodyfikowałem tę zupę na "Krem-zupa
Mechanik w kuchniczasie bakłażana odstawiamy do wystygnięcia, następnie kroimy w kostkę. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Orzechy i zioła drobno siekamy. Ugotowaną kaszę, ciecierzycę i pokrojone w kostkę warzywa oraz zioła i orzechy mieszamy dokładnie w misce, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy rozkruszony ser feta i dokładnie mieszamy całość. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Gotowe
Mango Papajamałych oczkach i niech czeka na swoją kolej ;) Gdy woda w garnku się zagotuje, do wywaru ze skrzydełek dodajemy jarzynki i kostki lub sól. Teraz pozostaje czekać, aż warzywa zmiękną i oddadzą cały smak, a mięso będzie ugotowane. Następnie wyławiamy wszystko, pozostawiając czysty bulion, do którego wrzucamy startą marchewkę i zostawiamy na kilka minut, by zmiękła. Teraz pora na szpinak
Kulinarne zapędy Kokosapapryki. Mała uwaga - użyłam mrożonych papryk, choć oczywiście w sezonie będą one świeże. Wtedy użyjemy po jednej z każdego koloru ;) Jeśli ktoś ma ochotę, prócz papryk może dorzucić inne warzywa, jak choćby cukinię. Gdy nasze warzywka miękną, przyprawiamy całość solą, pieprzem, dość sporą ilością oregano, nieco mniejszą tymianku, szczyptą chilli i taką słuszną porcją mielonej słodkiej papryki. Gdy wszystko ładnie
Kulinarne zapędy Kokosa