czystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron z czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprostu uwielbiam. Latem ze świeżymi owocami, jesienią i zimą z aromatycznymi dżemami.Tosty francuskie bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do tego są dziecinnie proste, z ich przygotowaniem poradzą sobie nawet najmłodsi. Składniki: 12 kromek chleba tostowego 4 jajka 300 ml mleka 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą
Z Majeczką w kuchnichcesz. Sprawdź nasz przepis na pyszne NALEŚNIKI Wycinanie z jedzenia serduszek, kółek czy uśmiechów Każdy z nas jest wzrokowcem. Tak samo jest z dzieckiem, na kanapkach, jajkach czy zwykłych tostach możesz wrzucić element, który przykuje jego uwagę i zainteresuje go. Wycinaj ze szpinaku liść koniczynki, z sera słoneczko albo promienny uśmiech a z szynki serce, dorzuć do tego pomidorki koktajlowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!doprawiamy solą i pieprzem. Kromki chleba opiekamy w piekarniku lub tosterze. Zupę rozlewamy do małych miseczek, najlepiej jeżeli mamy małe naczynia żaroodporne lub naczynia do zapiekania. Na górę dajemy tosty z chleba i posypujemy startym serem. Całość zapiekamy w piekarniku (200 stopni), aż się ser rozpuści. Podajemy zaraz po zapieczeniu. Artykuł Francuska zupa cebulowa pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl
CookMagserkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielony koktajl z kokosem Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaPrzepyszny dodatek do wafli, naleśników, tostów czy kanapek. Można ją jeść bez wyrzutów sumienia bo nie ma w niej ani grama cukru. Nam bardzo posmakowała i na pewno będę ją częściej przygotowywała. Głównie z myślą o córce, która nutellę uwielbia ale z racji na skład prawie wcale jej nie kupuję. Wam też polecam :) 200 g suszonych daktyli
Smakołyki AsiAromatyczna, rozgrzewająca, pełna ziół zupa cukiniowo-porowa. Podałam ją z pikantnymi grzankami, z musztardą dijon, mozzarellą i rozmarynem. Na jesienne chłodniejsze dni prawdziwy must have :) średni
Mienta blogbiałka jajek Domowy jogurt Owsianka z amarantusa z owocami Dżem z owoców kaki Orzechowo czekoladowa owsianka Pudding z nasion chia Dżem z malin i jagód goji Owsianka z owocami Tost z serem brie i czerwoną cebulką Składniki 3 białka jajek pół czerwonej cebuli 4 duże pieczarki pomidor szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na małej patelni podsmażyć na maśle pieczarki i cebulą
Delusional Trineowoc, a szkoda, bo przetwory z nich są bardzo smaczne i mają wszechstronne zastosowanie. Mogą być jak chutnej świetnym dodatkiem do mięs czy serów, lub jako dżem podawany na tostach, gofrach czy zwykłej kanapce z białym serem. Na straganach czy placach ich nie uświadczysz, ale sporo ich rośnie dziko i własnie te, póki jeszcze są trzeba czym prędzej zbierać. Składniki
Gosia gotujetrakcie przygotowywania galaretki,w kuchni czuć starymi skarpetkami, ale to mija ,gdy zaczynamy jeść już gotową . Posmarować ciepły tost lub wędlinę ..pycha Składniki 800g lebiodki miękkich części ,(jak wpadnie parę gałązek,to też nic sie nie stanie) 2 cytryny starte skórki 6-8 polnych jabłek kwaśnych 500 ml zimnej wody cukier Wykonanie galaretki oregano Do dużego rondla
w mojej kuchniUwielbiam sos chiński słodko ostry-zawsze mam taki w lodówce bo często doprawiam nim różne dania-lub zwyczajnie polewam nim tosty-tym razem postanowiłam zrobić swój zainspirowana internetem-wyszedł naprawdę pyszny i do tego prawie nic nie kosztuje w przeciwieństwie do sklepowego.Polecam..... Składniki na ok 2 małe słoiczki: 2 papryczki chili, 3 ząbki czosnku, 1/3 szklanki
Swojskie jedzonkomleka 350 g gotowanej szynki w plasterkach sól, pieprz, cukier Szparagi umyć, obrać i odkroić zdrewniałe końce, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru przez 15 minut. Z tostów odkroić skórkę, miąższ pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki masła i zmiksować. Wsypać 2 łyżki ziół, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 st. (z termoobiegiem
Pieguskowa Kuchniakonfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) Przepis na moim blogu: KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM
SMYKWKUCHNIdrugiej tarte pieczarki i ogórki kiszone, do innej anchois lub tuńczyk. Podawać ze szczypiorem, koperkiem, natką. Powstanie wiele smaków za jednym razem! Na przystawkę, śniadanie z tostami czy grzankami idealne! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo łyżka majonezu płaska łyżeczka chrzanu łyżka tartego żółtego sera 1 pomidor pokrojony w drobną kostkę szczypiorek sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie
Zasmakuj Kuchnioraz wspaniałego świeżego ziołowego dressingu. Można użyć kolorowych pomidorków, zrobić na dużym półmisku i podać na stół czekając na gości. Sałatka jest wyrazista i wspaniała! Pasuje do bagietek, grzanek, tostów, deski serów czy wędlin. Składniki: 2 pomidory 15 g sera pleśniowego roqueforta dressing: 3 łyżeczki oleju z ziołami z suszonych pomidorów (wspaniale aromatyczne!) do smaku: sól, pieprz, suszone oregano
Zasmakuj Kuchni