Przepyszny dodatek do wafli, naleśników, tostów czy kanapek. Można ją jeść bez wyrzutów sumienia bo nie ma w niej ani grama cukru. Nam bardzo posmakowała i na pewno będę ją częściej przygotowywała. Głównie z myślą o córce, która nutellę uwielbia ale z racji na skład prawie wcale jej nie kupuję. Wam też polecam :) 200 g suszonych daktyli
Smakołyki AsiAromatyczna, rozgrzewająca, pełna ziół zupa cukiniowo-porowa. Podałam ją z pikantnymi grzankami, z musztardą dijon, mozzarellą i rozmarynem. Na jesienne chłodniejsze dni prawdziwy must have :) średni
Mienta blogbiałka jajek Domowy jogurt Owsianka z amarantusa z owocami Dżem z owoców kaki Orzechowo czekoladowa owsianka Pudding z nasion chia Dżem z malin i jagód goji Owsianka z owocami Tost z serem brie i czerwoną cebulką Składniki 3 białka jajek pół czerwonej cebuli 4 duże pieczarki pomidor szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na małej patelni podsmażyć na maśle pieczarki i cebulą
Delusional Trineowoc, a szkoda, bo przetwory z nich są bardzo smaczne i mają wszechstronne zastosowanie. Mogą być jak chutnej świetnym dodatkiem do mięs czy serów, lub jako dżem podawany na tostach, gofrach czy zwykłej kanapce z białym serem. Na straganach czy placach ich nie uświadczysz, ale sporo ich rośnie dziko i własnie te, póki jeszcze są trzeba czym prędzej zbierać. Składniki
Gosia gotujetrakcie przygotowywania galaretki,w kuchni czuć starymi skarpetkami, ale to mija ,gdy zaczynamy jeść już gotową . Posmarować ciepły tost lub wędlinę ..pycha Składniki 800g lebiodki miękkich części ,(jak wpadnie parę gałązek,to też nic sie nie stanie) 2 cytryny starte skórki 6-8 polnych jabłek kwaśnych 500 ml zimnej wody cukier Wykonanie galaretki oregano Do dużego rondla
w mojej kuchniUwielbiam sos chiński słodko ostry-zawsze mam taki w lodówce bo często doprawiam nim różne dania-lub zwyczajnie polewam nim tosty-tym razem postanowiłam zrobić swój zainspirowana internetem-wyszedł naprawdę pyszny i do tego prawie nic nie kosztuje w przeciwieństwie do sklepowego.Polecam..... Składniki na ok 2 małe słoiczki: 2 papryczki chili, 3 ząbki czosnku, 1/3 szklanki
Swojskie jedzonkomleka 350 g gotowanej szynki w plasterkach sól, pieprz, cukier Szparagi umyć, obrać i odkroić zdrewniałe końce, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru przez 15 minut. Z tostów odkroić skórkę, miąższ pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki masła i zmiksować. Wsypać 2 łyżki ziół, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 st. (z termoobiegiem
Pieguskowa Kuchniakonfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) Przepis na moim blogu: KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM
SMYKWKUCHNIrobię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników, tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny. Parę słów o czerwonej porzeczce Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające oraz tamujące
Kulinarne przygody Gatitysuszonymi pomidorami. Wszystkie składniki łączymy z suszonym oregano, tymiankiem, słodką wędzoną papryką i czarnuszką. Doprawiamy do smaku. Podajemy jako dip lub smarowidło do kanapek. To świetny dodatek do tostów na ciepło, kanapki wystarczy posmarować bogato serkiem kozim z warzywami i ziołami, a później kanapki grillować na patelni lub włożyć do tostera. Najlepiej przed podaniem lekko schłodzić, aby smaki ,,przegryzły się
Moja smaczna kuchniazwykłe bułki z pieczarkami i serem, naprawdę – daleko im do przeciętności. Pieczarki i ser to znane i chętnie wykorzystywanie w daniach na gorąco nadzienie – czy to na grzankach, w tostach czy we wszechobecnych zapiekankach. Te zapiekane bułki z pieczarkami mają podstawowe składniki lubianej i popularnej zapiekanki – ale wykorzystane zupełnie inaczej – spróbujcie! Pieczarki zapiekane z serem to klasycznie dosyć tłuste
Karo in the Kitchenpomidorki koktajlowe (lub zwykłe, duże soczyste pomidory) · 2 jajka sadzone z wolnego wybiegu · 2 tosty PRZYGOTOWANIE: Kiełbasę usmażyć dobrze na patelni lub grillu. Fasolkę przełożyć do rondelka i podgrzać ok. 5 minut. Pomidorki koktajlowe przeciąć na pół i przyrumienić na patelni bez tłuszczu. Na koniec usmażyć jajka, pozostawiając
Calzonella.comkostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie warzywa oraz jajka wrzucamy do miski i mieszamy. Dodajemy jogurt. Przyprawiamy do smaku. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu. Znakomicie smakuje w towarzystwie tostów z dobrego chleba tostowego. Świetnie sprawdzi się także podawana z pieczonym mięsem lub wcześniej wspomnianymi grillowanymi przysmakami. Smacznego
Health-Fit-Lifemandarynek 400 g piersi kurczaka lub indyka 50 g sera gouda, startego na drobnych oczkach tarki 150 g jogurtu naturalnego 100 g kremówki 2 łyżki octu winnego 3-4 tosty pszenne sól, pieprz cukier Mandarynki osączamy z zalewy. Jogurt, kremówkę oraz ocet winny ucieramy na gładki sos. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Odkładamy do lodówki. Umyte i osuszone ręcznikiem
Smaki Na Talerzudobre. Nie kisiłam jeszcze żadnych ale za pewno niedługo będę. Robiłam ostatnio świeże ogórki nadziewane serkiem kremowym, dodałam pomidory z zalewy, jajko i trochę pietruszki. Podawałam je z tostami, zamiast wędliny. Bardzo wszystkim smakowały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 1 duży ogórek sałatkowy
mecooks