które już są powstało jakościowe jedzenie. Na przykład resztki wędliny lub sera możecie wrzucić do domowego calzone, a warzywa do muffinów. Czerstwy chleb można bez problemu zamienić we francuskie tosty (idealne na śniadanie) lub szarlotkę z chleba (deser, którego nie powstydzi się żadna gospodyni domowa). Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a do tego zyskacie pożywne i pyszne posiłki. Jeśli
Niedzielny kucharzustrojstwo okazało i wiedziałam, że miejsca nie zagrzeje, to i zepsuć się nie będzie miało kiedy... I miałam rację, bo zniknęło tajemniczo w dwa poranki, rozmyziane na śniadaniowych tostach... Składniki: (na 1 słoiczek, jakieś 300ml) 150 g białej czekolady 80 g masła miękkiego 1/4 szklanki mleka skondensowanego Białą czekoladę podziel na kostki, włóż do miseczki i rozpuść w kąpieli
Lejdi of the housekawę... Okazuje się jednak, że sami Japończycy odchodza od czasu do czasu od tradycji i można spotkać się ze śniadaniami coraz bardziej wzorowanymi na zachodnich - kubeczek jogurtu z tostem, smoothie, kawa z mlekiem i omlet. Ale wciaż ryż i ryba, to podstawa... Po przykłady współczesnych japońskich śniadań można zajrzeć TUTAJ
Lejdi of the houseminut, lub do miękkości soczewicy i warzyw. Zmiksuj gotowa zupę blenderem na gładki krem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, lub dobrego jogurtu, z kawałkiem dobrego, chrupiacego chleba, albo z tostem zwieńczonym pikantnym serem żółtym
Lejdi of the housekiedy w weekend cały zapas pieczywa się wyczerpie :-) Chlebek tostowy robi się błyskawicznie, składniki w domu zawsze się znajdą, jak tylko mamy drożdże to jesteśmy uratowane! A tost zrobiony z chlebka własnej produkcji, z mozzarellą i świeżą bazylią -wyśmienity ! składniki: 400 g mąki pszennej 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 250 ml wody
Z Marcepanemognia na kilka minut, a następnie pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki układać warstwami na półmisku lub w dużej misce. Podawać z sosem vinaigrette i dodatkowo z chrupiącymi tostami. Sos: 125 oliwy lub oleju słonecznikowego 3 łyżki białego octu winnego 2 łyżki soku z cytryny 1 średni ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Codzienna kuchnia niecodziennajuż przy nim jesteśmy to powiem Wam jaki mam w nowym domu. Otóż, przeprowadzka, "nowe życie", postawiłam więc na nowe. Nowy toster, pyszne śniadania, zupełnie inna jakość. Kto uwielbia tosty na śniadanie, na pewno się ze mną zgodzi, że wnoszą one dużo więcej smaku w nasze poranne posiłki. Toster w nawiązaniu do całego klimatu jaki chcę osiągnąć w domu - jest
MamaOskarkaochotę na jakaś odmianę – obficie zastawiony stół pełen warzyw, owoców, serów, wędlin i pieczywa. Zdarza się też coś bardziej wykwintnego – np. jajka w koszulkach albo sadzone na toście z awokado i szczypiorkiem. Pycha! Zobaczcie nasz niezawodny przepis na jajko w koszulce. Artykuł Nasze słopnickie śniadania pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzsekund. Na wierzch wysyp pora. Krok 6 Podgrzaną zupę dopraw do smaku solą i pieprzem – nie za dużo, bo sos był już przyprawiany. Krem podaj z tostami z ciabatty. Jeśli nie masz sosu pomidorowego, możesz go szybko zrobić w czasie gdy piecze się papryka. Potrzebne są: puszka całych pomidorów ząbek czosnku garść bazylii lub pietruszki, albo łyżka suszonej bazylii
Niedzielny kucharzMówię Wam: jakie to dobre! Jakie to proste! Dobre, bo proste? Też. Trochę francuskie i trochę amerykańskie. Ni to chlebowy pudding, ni francuski tost. A właściwie jedno i drugie razem. Nieskomplikowany, delikatny smak. Długo myślałem nad wyrazistymi dodatkami przełamującymi tę delikatność, ale w końcu postanowiłem ograniczyć się do składników, które nie będą wychodzić przed szereg. Żadnej dominacji. Czy słusznie? Moim
zadanie-gotowanieulubionymi owocami lub dżemem. Porady Jeżeli masa twarogowa będzie z zbyt lejąca, dodajcie jedną/dwie łyżki mąki do masy. Zobacz też: Serek z jogurtu naturalnego Jajka sadzone na słodko Tosty francuskie na słodko *wpis powstał we współpracy z Kujawską Spółdzielnią Mleczarską KESEM Artykuł Twarogowe racuchy na kefirze pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiWspaniałe i zdrowe śniadanie. Można jeść ją łyżką z miseczki, posmarować nią tosty czy świeże poranne bułeczki. Makrela sama w sobie jest bardzo smaczna i zdrowo tłuściutka, ale po dodaniu do niej kilku składników i zmiksowaniu staje się jeszcze bardziej magiczna w smaku. Pasta jest bardzo aromatyczna, dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie
Zasmakuj KuchniIdealny do domowych przekąsek, grissini, grzanek, tostów, kotletów, burgerów, burrito, wszelkich tortilli i innych smacznych cudeniek, pieczonych, smażonych czy grillowanych Prosty w przygotowaniu sos czosnkowy, domowy – najlepszy! Przygotowuje go w kilku wersjach: na jogurcie naturalnym, na majonezie z serkiem naturalnym puszystym (sprawdza się Almette puszysty), na samym majonezie, zawsze i koniecznie z dużą ilością czosnku i ziół. Sos czosnkowy
Zasmakuj Kuchnimoże sobie pozwolić na bardziej słodkie i ciężkie specjały a też chce mieć jakiś dobry deser. Kochają je też miłośnicy zero waste, bo kiedy podeschnie można przerobić je na tosty franuckie albo bostocki . Ciasto drożdżowe jadło się także w biedniejszych domach, bo wystarczy trochę mąki, mleka i drożdzy. Łatwo się wyrabia i piękne rośnie, więc wydaje się, że jest
Ugotowane pozamiataneupieczonym serniku i polewamy czekoladą. Chłodzimy w lodówce. Podajemy z filiżanką kawy – świetnie komponuje się użyta do przepisu Inka. Wpis zawiera lokowanie kawy Inka Zobacz także: Tosty francuskie na słodko z czekoladą Znowu śniadanie na słodko (czyli dla mnie te najlepsze). Mój... Pieczony budyń waniliowy Pieczony budyń waniliowy może być słodkim śniadaniem lub pys... Sernik pistacjowy z białą
Poezja smaku