przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu, nie trzeba pasteryzować, zawsze mam dobre w ten sposób przygotowane dżemy - ten dżem jest najlepszy smakowo i do wielu zastosowań, nam najlepiej smakuje z tostami, bułką z masłem, naleśnikami, waflami, z biszkoptem, nie jest za mocno słodki............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZazwyczaj mamy problem z tym co zjeść na kolację. Ja uwielbiam kolacje na ciepło, więc parówki, tosty czy jajka już mi się znudziły. Tym razem zrobiłam szybkie kotlety z piersi z kurczaka. Wyszły przepyszne! Składniki: pierś z kurczaka 2 łyżki majonezu 1 łyżka mąki 1 jajko ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) pół łyżeczki musztardy kilka listków świeżej bazylii - posiekać
My World by Dagmara Reksłodkiego i domowego za razem. Żadne pączki czy inne drożdżówki! Liczą się tylko grzanki z białym serem, najchętniej o kremowej konsystencji, z dodatkami takimi jak dżem czy miód. I tosty francuskie z miodem.. Puddingiem cynamonowym też nie pogardzę, ale tylko z dodatkiem owoców! Składniki (na 2-3 porcje): 8 [...] Artykuł CHRUPIĄCY PUDDING CYNAMONOWY pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comHarcha czyli marokański chlebek. Fajna alternatywa dla zwykłych bułek czy tostów na śniadanie. Można go podawać na słodko i wytrawnie, wybór zostawiam zajadającym. Harcha - marokański chlebek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTosty można przygotować z różnymi farszami, ja dzisiaj zrobiłam rewelacyjny, farsz z pieczonym kurczakiem, pieczarkami, porem i serem. Wyszły przepyszne. SKŁADNIKI : 3 pieczone udka 20 dkg żółtego sera 20 dkg pieczarek por- biała część ( kawałek ) 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku kilka małych bagietek lub chleb tostowy
Kulinarne Fantazje Marioligorący olej rzepakowy na patelni smażyć na rumiano z każdej strony, delikatnie obracać na patelni, odkładać na ręcznik papierowy można podać z ziemniakami, surówką lub same na kolację z tostami - kotlety z boczniaków sa naszą ulubioną wersją na potrawę z tych grzybów, lubimy zjeść i na obiad i na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępołączenie magno z kilkoma gatunkami ostrych papryczek i dużą ilością świeżej kolendry. To oczywiście nie wszystko - jest też mnóstwo innych dodatków, żeby stworzyć smak, który będzie rozpoznawalny w kanapkach, tostach czy jako dodatek do mięs i warzyw
Milion SmakówPrzepyszny bochen chleba dziś przedstawiam. Chrupiąca skórka, miękki i sprężysty środek, idealny z samym masłem ale pyszny także do kanapek czy na tosty. Śniadanie mamy zaliczone więc zabieramy się za pieczenie, zachęcam. Chleb wypiekałam na kamieniu ale jeśli takowego nie macie to można rozgrzać blachę z wyposażenia piekarnika i choć to nie będzie to samo to jakiś substytut kamienia mamy
Moje Małe CzarowanieUwielbiam masło orzechowe i to to już chyba wszyscy wiecie! Na kanapki, do tostów, gofrów, pancakes, koktajli i ciast. Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto ucierane z masłem orzechowym, kruszonką i orzechami l askowymi. Błyskawiczne do zrobienia i mega mega pyszne! Świetnie smakuje z kubkiem ulubionej kawy albo mlekiem. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( duża blacha
Ostra na SłodkoIdealne na śniadanie lub podwieczorek. Po prostu francuskie tosty :-) Ilość porcji
AniaGotuje.plczystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron z czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprostu uwielbiam. Latem ze świeżymi owocami, jesienią i zimą z aromatycznymi dżemami.Tosty francuskie bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do tego są dziecinnie proste, z ich przygotowaniem poradzą sobie nawet najmłodsi. Składniki: 12 kromek chleba tostowego 4 jajka 300 ml mleka 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą
Z Majeczką w kuchnichcesz. Sprawdź nasz przepis na pyszne NALEŚNIKI Wycinanie z jedzenia serduszek, kółek czy uśmiechów Każdy z nas jest wzrokowcem. Tak samo jest z dzieckiem, na kanapkach, jajkach czy zwykłych tostach możesz wrzucić element, który przykuje jego uwagę i zainteresuje go. Wycinaj ze szpinaku liść koniczynki, z sera słoneczko albo promienny uśmiech a z szynki serce, dorzuć do tego pomidorki koktajlowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!doprawiamy solą i pieprzem. Kromki chleba opiekamy w piekarniku lub tosterze. Zupę rozlewamy do małych miseczek, najlepiej jeżeli mamy małe naczynia żaroodporne lub naczynia do zapiekania. Na górę dajemy tosty z chleba i posypujemy startym serem. Całość zapiekamy w piekarniku (200 stopni), aż się ser rozpuści. Podajemy zaraz po zapieczeniu. Artykuł Francuska zupa cebulowa pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl
CookMagserkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielony koktajl z kokosem Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchnia