tosty - 2695 przepisów (strona:108/180)

KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM! 140

konfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) Przepis na moim blogu: KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM

SMYKWKUCHNI
Pasta z jajek i pomidora 169

drugiej tarte pieczarki i ogórki kiszone, do innej anchois lub tuńczyk. Podawać ze szczypiorem, koperkiem, natką. Powstanie wiele smaków za jednym razem! Na przystawkę, śniadanie z tostami czy grzankami idealne! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo łyżka majonezu płaska łyżeczka chrzanu łyżka tartego żółtego sera 1 pomidor pokrojony w drobną kostkę szczypiorek sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
Kaszotto z kurkami (bez glutenu,paleo) 134

szukam różnych sposób na przerobienie tych ilości (bo ile można jeść jajecznicę z grzybami). A co ciekawszymi i smaczniejszymi przepisami dzielę się z wami Jak TEN śniadaniowy wpis na tosty z kurkami i guacamole. Moje ostatnie odkrycie to kaszotto. Takie jakby risotto. Próbowaliście już je robić z kaszy jaglanej? Jest pyszne oraz idealnie się wpasowuje w dietę samuraja. Taka prosta

PaleoLife
Sałatka z pomidorów z serem pleśniowym i ziołowym dressingiem 169

oraz wspaniałego świeżego ziołowego dressingu. Można użyć kolorowych pomidorków, zrobić na dużym półmisku i podać na stół czekając na gości. Sałatka jest wyrazista i wspaniała! Pasuje do bagietek, grzanek, tostów, deski serów czy wędlin. Składniki: 2 pomidory 15 g sera pleśniowego roqueforta dressing: 3 łyżeczki oleju z ziołami z suszonych pomidorów (wspaniale aromatyczne!) do smaku: sól, pieprz, suszone oregano

Zasmakuj Kuchni
Kurki smażone z cebulą i chili 195

ŚWIETNIE SMAKUJĄ: - smażone z cebulą i czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto z kurkami

Zasmakuj Kuchni
Dżem z czerwonej porzeczki 136

robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników,  tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny. Parę słów o czerwonej porzeczce  Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające oraz tamujące

Kulinarne przygody Gatity
Dip z serka koziego z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i papryką 122

suszonymi pomidorami. Wszystkie składniki łączymy z suszonym oregano, tymiankiem, słodką wędzoną papryką i czarnuszką. Doprawiamy do smaku. Podajemy jako dip lub smarowidło do kanapek. To świetny dodatek do tostów na ciepło, kanapki wystarczy posmarować bogato serkiem kozim z warzywami i ziołami, a później kanapki grillować na patelni lub włożyć do tostera. Najlepiej przed podaniem lekko schłodzić, aby smaki ,,przegryzły się

Moja smaczna kuchnia
Bułki z serem i pieczarkami – niezwykłe 4581

zwykłe bułki z pieczarkami i serem, naprawdę – daleko im do przeciętności. Pieczarki i ser to znane i chętnie wykorzystywanie w daniach na gorąco nadzienie – czy to na grzankach, w tostach czy we wszechobecnych zapiekankach. Te zapiekane bułki z pieczarkami mają podstawowe składniki lubianej i popularnej zapiekanki – ale wykorzystane zupełnie inaczej – spróbujcie! Pieczarki zapiekane z serem to klasycznie dosyć tłuste

Karo in the Kitchen
ANGIELSKIE ŚNIADANIE CZYLI ENGLISH BREAKFAST PO POLSKU 185

pomidorki koktajlowe (lub zwykłe, duże soczyste pomidory) ·        2 jajka sadzone z wolnego wybiegu ·        2 tosty PRZYGOTOWANIE: Kiełbasę usmażyć dobrze na patelni lub grillu. Fasolkę przełożyć do rondelka i podgrzać ok. 5 minut. Pomidorki koktajlowe przeciąć na pół i przyrumienić na patelni bez tłuszczu. Na koniec usmażyć jajka, pozostawiając

Calzonella.com
Omlet śniadaniowy zielony ze szpinakiem 218

świeżych listków szpinaku i przykryć folią aluminiową lub drugim talerzem lub pokrywką aby ser stał się miękki. Tak samo usmażyć drugi omlet i posypać serem Podawać od razu z tostami lub krakersami

Sztuka gotowania w/g Samiry
Przepis #35 Lekka dietetyczna sałatka warzywna 153

kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie warzywa oraz jajka wrzucamy do miski i mieszamy. Dodajemy jogurt. Przyprawiamy do smaku. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu. Znakomicie smakuje w towarzystwie tostów z dobrego chleba tostowego. Świetnie sprawdzi się także podawana z pieczonym mięsem lub wcześniej wspomnianymi grillowanymi przysmakami. Smacznego

Health-Fit-Life
Sałatka z kapusty pekińskiej z mandarynkami 165

mandarynek 400 g piersi kurczaka lub indyka 50 g sera gouda, startego na drobnych oczkach tarki 150 g jogurtu naturalnego 100 g kremówki 2 łyżki octu winnego 3-4 tosty pszenne sól, pieprz cukier Mandarynki osączamy z zalewy. Jogurt, kremówkę oraz ocet winny ucieramy na gładki sos. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Odkładamy do lodówki. Umyte i osuszone ręcznikiem

Smaki Na Talerzu
Zimna przekąska z ogórka i szynki parmeńskiej 250

dobre. Nie kisiłam jeszcze żadnych ale za pewno niedługo będę. Robiłam ostatnio świeże ogórki nadziewane serkiem kremowym, dodałam pomidory z zalewy, jajko i trochę pietruszki. Podawałam je z tostami, zamiast wędliny. Bardzo wszystkim smakowały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki: 1 duży ogórek sałatkowy

mecooks
Chłodnik na niepogodę. Ogórkowy 153

skórkę z cytryny, orzeszki, starty parmezan i czosnek umieścić w blenderze. Zmiksować na jak najgładszą pastę. Dodać oliwę, połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z chleba przygotować tosty. Zimny chłodnik podawać z grzankami z pesto. Smacznego! Mięty możecie użyć dowolnej; u mnie w ogórku rozpleniła się imbirowa, więc to właśnie ją dorzucam do wszystkiego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem 142

razem w wersji z truskawkami lub przynajmniej truskawkowym dressingiem. No i nasza nowa gwiazda – roszponka. Ostatnio odkryłam jej świetne zastosowanie do wszelkiego rodzaju kanapek na ciepło czy zapiekanych tostów. Zwykle sięgaliśmy po rukolę, ale muszę życzliwszym okiem patrzeć również na roszponkę i częściej ją kupować. Skład sałatki nie jest odkrywczy, więc bazując na kaszy i roszponce, możecie dodawać swoje

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania