porządną dawkę daktyli, fig oraz śliwek. Przyprawy. Nie ukrywam, mnie bardzo pomógł robot. Smażył mi przez 6 godzin, mieszając nieustannie. Konfitura zgęstnieje, można postawić łyżeczkę! Genialna do ryżu, makaronu, tostów, placków, jabłeczników, szarlotek, tortów...do wyjadania prosto ze słoika gdy spadnie nam ciśnienie i cukier. Ma fantastyczny smak. Gorące przełóż do wyparzonych słoiczków. Pasteryzuj w garnku wyłożonym ściereczkami. Woda
Z Kuchni Do Kuchniprodukty sezonowe są tylko wspomnieniem, korzystam z mrożonek. Jaki jest mój dżem śliwkowy? Pyszny :) Słodko-kwaśny z cudowną nutą waniliową, od której chyba się uzależniłam ;) Idealny do naleśników, kanapek, tostów...pod warunkiem, że wcześniej nie wyje się go łyżeczką ze słoiczka ;) Bardzo polecam. Składniki: 1 kg śliwek węgierek 250-300 g cukru 2 łyżki soku z cytryny laska wanilii żelatyna
zadanie-gotowanieniedzielny poranek u nie na śniadanie zagościły na stole pyszne tosty z masłem orzechowym i bananami. Do nic oczywiście szklanka zimnego lub ciepłego mleka. Było pysznie. Masło orzechowe kremowe z 94% orzechów można kupić w sklepach Lidl. Składniki: chleb tostowy banany masło orzechowe kremowe masło Przygotowanie: Każdą kromkę chleba tostowego posmarować masłem orzechowym. Na jednej ułożyć plasterki banana. Złączyć
Ala piecze i gotujezimne, Nie doświadczy tego w Warszawie. Po wschodzie słońca zeszliśmy na dół na śniadanie do gościńca o wdzięcznej nazwie " W starym siole" . Do wyboru była jajecznica, tosty, wędliny i sery. Do tego kawa, herbata. Granica cenowa razem to max 20 zł. Miejsce bardzo ładne, posiłek też smaczny. Jeżeli ceper nie posili się zamówioną jajeczniczką, można jeszcze skorzystać
pieprzny smaczekogniu z 10 minut co jakiś czas mieszając do odparowania wody mąkę wymieszać z mlekiem i wlać do szpinaku, mieszać do zagęszczenia taki szpinak lubimy z jajkiem sadzonym i tostami............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgłodu o godzinie 22, ale przecież nic nie wolno mi było jeść w nocy, podczas gdy on w najlepsze potrafił wciągnąć tabliczkę czekolady, pół paczki orzechów i jeszcze tostem zagryźć. Dodam tylko, że Misiek jest totalnie nie fit, tylko ja szaleje z ciężarami, jogą itd., on co najwyżej dwa razy w roku wyjdzie ze mną pobiegać. A co robi Misiek
greenscarfsól. A do rosołu zamiast wlewać przyprawę w płynie czy dodawać kostki rosołowe, dodajmy lubczyk. Dodatki do zup Są zupy, które lubią dodatek np. grzanek, groszku ptysiowego czy tostów (zupy kremowe), ziemniaków utłuczonych z cebulką czy boczkiem (np. zabielany czerwony barszcz) czy też chrupiącej bułki (zupy kremowe, grochówka, flaczki itp.). W taki prosty sposób można szybko podnieść kaloryczność zupy
Codzienna kuchnia niecodziennarana, po wstaniu z łóżka, mimo że jestem bardzo głodna, to sama nie wiem co bym zjadła, na co mam ochotę...Nie mam chęci na kanapki, na tosty, nawet na jajecznicę...Robię sobie wtedy pożywna sałatkę z wędliną- zaspokoi głód i wniesie trochę świeżości do śniadań . Świetnie sprawdzi się jako sałatka na przyjęciu, jest lekka i bardzo smaczna. Składniki
Z Majeczką w kuchnikuchni Buddy’ego Valastro Skladniki: 1 kostka miękkiego masła 4 ząbki czosnku świeże zioła, u mnie oragno, szałwia i lubczyk sól, pieprz chleb tostowy ulubione … Czytaj dalej Tosty z masłem czosnkowym
czarrna od kuchniwychodzę. Wpadamy gdzieś zazwyczaj na kawę, coś przegryźć i tak odkrywamy ciekawe miejsca w Bristolu. Ostatnio trafiła się fajna kawiarnia z ogródkiem pachnącym lawendą. Poza kawą serwują chyba najlepsze tosty, jakie do tej pory jadłam w UK. W końcu z pieczywa, które można nazwać chlebem, a nie tostowe, które swoją długą świeżością aż straszy. I szczerze – taki posiłek przy
Pink Envelopekonfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) SKŁADNIKI: - 2 kg dojrzałych i fioletowych renklod - 70 g ciemnych mirabelek - 850 g cukru (możesz użyć pół na pół z brązowym) - 1/2 laski
SMYKWKUCHNIżelfix, blenderm zmiklsować i doprowadzić do zagotowania do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić, postawić słoiki na denkach do wystudzenia, przechowywać w chłodnym miejscu domowy dżemik na zimę do naleśników, tostów, ciast............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwidelcem. Do tak przygotowanej ryby dodajemy majonez, jogurt, pieprz i sól. Całość mieszamy na koniec dodając drobno posiekany szczypior i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na tostach, lub innym ulubionym pieczywie a przed podaniem dekorujemy drobno siekaną natką pietruszki
Miód i pieprzswoje ballady * dziękujemy: CD Projekt RED za użyczenie nam wina Butcher of Blaviken Rivskiemu za pomoc i wykonanie sesji fotograficznej POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane
Nerds Kitchenteż jest dobre. Najlepiej smakuje w towarzystwie lampki białego wina. W smaczny sposób regeneruje 50 punktów żywotności. Viva la Toussaint! POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane
Nerds Kitchen