sól. A do rosołu zamiast wlewać przyprawę w płynie czy dodawać kostki rosołowe, dodajmy lubczyk. Dodatki do zup Są zupy, które lubią dodatek np. grzanek, groszku ptysiowego czy tostów (zupy kremowe), ziemniaków utłuczonych z cebulką czy boczkiem (np. zabielany czerwony barszcz) czy też chrupiącej bułki (zupy kremowe, grochówka, flaczki itp.). W taki prosty sposób można szybko podnieść kaloryczność zupy
Codzienna kuchnia niecodziennarana, po wstaniu z łóżka, mimo że jestem bardzo głodna, to sama nie wiem co bym zjadła, na co mam ochotę...Nie mam chęci na kanapki, na tosty, nawet na jajecznicę...Robię sobie wtedy pożywna sałatkę z wędliną- zaspokoi głód i wniesie trochę świeżości do śniadań . Świetnie sprawdzi się jako sałatka na przyjęciu, jest lekka i bardzo smaczna. Składniki
Z Majeczką w kuchniwyparowania płynu. Taką cebulę przetrzeć blenderem, a następnie powoli do niej dodawać wywar. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z palnika. W międzyczasie rozgrzać piekarnik na niewielką temperaturę. Ułożyć tosty z chleba i sera i zapiec. Zupę podawać z zapieczonym chlebem, można go też ułożyć na zupie. marcelina
Czerwony Gupikzobaczyłam ten przepis , to połączenie tak mnie zaskoczyło, że musiałam go spróbować. I kultowa "bułka z bananem" okazała się bardzo dobra! Proporcje na 2 tosty - syte śniadanie. 4 kromki chleba tostowego 1 banan miód Opiekacz rozgrzać. Banana obrać i pokroić w plasterki. Na kromce chleba ułożyć plastry banana, posmarować cienką warstwą miodu i przykryć drugą kromką. Zapiec całość
Czerwony Gupikkuchni Buddy’ego Valastro Skladniki: 1 kostka miękkiego masła 4 ząbki czosnku świeże zioła, u mnie oragno, szałwia i lubczyk sól, pieprz chleb tostowy ulubione … Czytaj dalej Tosty z masłem czosnkowym
czarrna od kuchniwychodzę. Wpadamy gdzieś zazwyczaj na kawę, coś przegryźć i tak odkrywamy ciekawe miejsca w Bristolu. Ostatnio trafiła się fajna kawiarnia z ogródkiem pachnącym lawendą. Poza kawą serwują chyba najlepsze tosty, jakie do tej pory jadłam w UK. W końcu z pieczywa, które można nazwać chlebem, a nie tostowe, które swoją długą świeżością aż straszy. I szczerze – taki posiłek przy
Pink Envelopepopieprzyć plastry Po ok. 3 minutach przewrócić bakłażana na drugą stronę. Ponownie posmarować oliwą oraz posolić i popieprzyć a także lekko oprószyć suszonym czosnkiem. Przygotować bułki lub kromki tostów, przekładając je sałatą. Gdy druga strona bakłażana jest już dokładnie zgrillowana, plastry bakłażana układać na kanapkach. Podawać gorące i na zimno
Sztuka gotowania w/g Samirykonfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) SKŁADNIKI: - 2 kg dojrzałych i fioletowych renklod - 70 g ciemnych mirabelek - 850 g cukru (możesz użyć pół na pół z brązowym) - 1/2 laski
SMYKWKUCHNIżelfix, blenderm zmiklsować i doprowadzić do zagotowania do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić, postawić słoiki na denkach do wystudzenia, przechowywać w chłodnym miejscu domowy dżemik na zimę do naleśników, tostów, ciast............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwidelcem. Do tak przygotowanej ryby dodajemy majonez, jogurt, pieprz i sól. Całość mieszamy na koniec dodając drobno posiekany szczypior i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na tostach, lub innym ulubionym pieczywie a przed podaniem dekorujemy drobno siekaną natką pietruszki
Miód i pieprzswoje ballady * dziękujemy: CD Projekt RED za użyczenie nam wina Butcher of Blaviken Rivskiemu za pomoc i wykonanie sesji fotograficznej POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane
Nerds Kitchenteż jest dobre. Najlepiej smakuje w towarzystwie lampki białego wina. W smaczny sposób regeneruje 50 punktów żywotności. Viva la Toussaint! POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane
Nerds Kitchenprzyjemnością oblizuje się ze smakiem. Dodatek octu balsamicznego i ostrego pieprzu sprawia, że ten dżem jest wyjątkowy! Zaskakujące połączenie składników i absolutnie wyjątkowy smak! Idealnie pasuje do chrupiących grzanek, tostów, naleśników, racuchów a nawet mięs! Koniecznie spróbujcie! Dajcie potem znać czy smakuje! SKŁADNIKI: * czereśnie – 650 g * cukier żelujący 2:1 – 500 g * ocet balsamiczny – 50 ml * kolorowy
Ostra na Słodkoprodukt, którego nie próbowałam czyli tofu wędzone z serii BIO. Bardzo apetycznie wygląda w opakowaniu i mam nadzieję, że smakuję równie dobrze jak wygląda :). Wykorzystam je pewnie na kanapkach, tostach i pizzy. Kolejnym produktem z paczki jest tofu marynowane w sosie tamarii również z serii BIO. Tego tofu także nie próbowałam, ale myślę, że świetnie sprawdzi się na grillu
wegujemygodzin otrzymasz gęsty jogurt typu greckiego. Z jogurtu odcedzanego przez 12-24 godziny otrzymasz delikatny, kremowy serek do smarowania pieczywa. Możesz smarować nim świeży chlebek, a jeszcze lepiej tosty. Taki serek możesz wykorzystać także we wszystkich przepisach, zamiast kupnego kremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego
Chilli Czosnek i Oliwa