liste salatek i postanowilam zaczac je wyprobowywac, a najlepszym do tego sposobem, jest przygotowanie takiej salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam! Śniadanie: Tosty z szynka i serem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej
Codzienne Gotowaniegarnku, aby na środku wytworzył się wir i do środka tego wiru wlać jajko, gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Jajko wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na tost, posypać solą, pieprzem
Moje domowe kucharzenietarce grubsze oczka, czosnek drobno posiekać, koperek posiekać, wlać jogurt, sok z cytryny, wsypać cukier, sos sałatkowy "grecki" i wymieszać mielone podać z sosem np. do pieczywa, ryżu, tostów - mielone smakują z sosem i na ciepło i na zimno.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiebie przygotowałam tym razem. Pokochasz go od pierwszego kęsa. Kocham te swoje jesienne eksperymenty, zwłaszcza te które tak mocno mnie rozpieszczają. To co kiedy przygotujesz je u siebie? Słodkie tosty z czekolada i śliwką Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytsoczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano
Moja smaczna kuchniawyobrażam sobie mojego domu bez niej. 10. Dzień zaczynasz od...? Umycia zębów. 11. Na śniadanie jem...? Mnóstwo różnych rzeczy (o ile jem śniadanie). Naleśniki, gofry, kanapki, owsianki, musli, tosty... A czasem nawet ciastka. Pytania od Iwonki : 1. Co skłoniło Cię do prowadzenia bloga? Chęć posiadania swojego miejsca w sieci. 2.Jak długo przymierzałaś się do blogowania? Kilka miesięcy. Były dwie nieudane
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszne, Delikatne Masełko o smaku Czosnkowo - Ziołowym, to mój pomysł na inną odsłonę zwykłego masła. Idealne masełko dla tostów, chleba, mięsa i ryb. Smacznego :) Masełko uformowałam w formie serduszek. Masełko Czosnkowo - Ziołowe Składniki: 1 Kostka Dobrego Masła 2 Ząbki czosnku 2 Łyżki suszonej Pietruszki 2 Łyżki Suszonego kopru 1 Łyżczeka soli i pieprzu
Gotowanie Patkibagietce kojarzą mi się z czasami szkolnymi. Pamiętam jak w szkole średniej, po lekcjach z koleżankami chodziłyśmy na zapiekanki. Były tam jeszcze najlepsze bułki nadziewane pieczarkami i wspaniałe tosty z pieczarkami i ciągnącym się serem. To były fajne czasy. Wiecie, że chętnie bym wróciła jeszcze do szkoły. No to się rozmarzyłam . Powrót do rzeczywistości. Składniki 2 bagietki 3 plasterki
O kuchni z uczuciemmasłem. Ułożyć na patelni maślaki spodem kapelusza do dołu. Przysmażyć i odwrócić. Przysmażyć z drugiej strony. W sumie maślaki trzymać na patelni ok. 10 minut. Wyłożyć grzyby na tosty. Posypać grubą solą. Można też polać tłuszczem z patelni. ----------- Podobne: Sałata z grzankami 5 pomidorowych pomysłów na czerstwe pieczywo
Weekendy w domu i ogrodzieżelfix, zamieszać dokładnie nakładać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić i postawić na 30 minut na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu - taki dżemik jest pyszny do desrówn do pieczywa, tostów, naleśników.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmnie tym razem w całości. Dodaje się też ciemny chleb z grubo mielonej mąki żytniej- Roggebrood. Myślałam ,że mam taki w domu, ale nie miałam, więc wykorzystałam alternatywnie tosty. SKŁADNIKI na 4 porcje : 300 g suszonego młodego zielonego groszku 2 litry chudego bulionu wieprzowego (może ze słoika lub z kostki) 1/2 kg boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
Sztuka gotowania w/g Samirykilkoma łyżkami amarantusowego poppingu (Ogień) i na koniec polewamy lekko mleczkiem kokosowym (Ziemia), uzyskując rozgrzewającą i harmonizującą zupę na obiad czy kolację w zimny dzień. Dziś jedliśmy zagryzając gorącymi tostami ale można zrobić też grzanki i dodać bezpośrednio do kremu. 100% vegan, bez wyrzeczeń, super ekspres i jeszcze harmonijnie - czego trzeba nam więcej?.. Pozdrawiam Was gorąco i życzę jak zwykle
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkawałki. Dżem przekładamy do słoika lub innego szczelnie zamykanego pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Dżem śliwkowy podajemy z ulubionym pieczywem, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z tostami razowymi. O tym jakie właściwości mają śliwki można przeczytać w przepisie na pieczoną owsiankę śliwkowo - kokosową
My Chcemy Jeśćości i rozdrabniamy w blenderze lub widelcem. Do tak przygotowanej ryby dodajemy koncentrat pomidorowy, masło pieprz i sól. Całość mieszamy i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na tostach, przed podaniem dekorujemy drobno siekaną natką pietruszki
Miód i pieprz