czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej dodatkiem można wyczarować proteinowe ciasta, ciasteczka, muffiny, tosty i wiele innych smakołyków. Bez wątpienia to świetny sposób na wzbogacenie potraw w białko, co jest szczególnie ważne, gdy treningi to nasz "chleb powszedni". Po krótkiej, ale iście owocnej przerwie
peanutbuttermonsterbardzo dobrze wiedziała co robi, wysyłając Paddingtona do Anglii, kraju jego ukochanej marmolady z pomarańczy, czyli Orange Marmalade (jada się taką marmoladę na śniadanie, smarując nią gorące tosty). Ponad 50 lat temu pojawił się na londyńskim dworcu jako nielegalny imigrant z dalekiego Peru, w kapeluszu, z walizeczką i słojem marmolady (prawie pustym). I właśnie wtedy, na stacji Paddington
KUCHARNIApewno od razu na ciepło, ale część zostawcie do zrobienia grzanek. Ja czasami piekę brioszkę tylko po to, by ją odstawić lub nawet zamrozić i wykorzystać na grzanki lub tosty francuskie. SYROP Z KWIATÓW CZARNEGO BZU /cytuję za Beą / 20-40 baldachów czarnego bzu 1 kg cukru sok z 1 cytryny 1 litr wody Kwiaty zbieramy
KUCHARNIAcukrze. W tej formie można podawać ją do herbaty lub po prostu podgryzać, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Można też kroić ją na cienkie plasterki i zapiekać na tostach lub układać na kanapkach albo użyć jako nadzienia np. do drożdżowych rogalików. Próbowałam każdej wersji i wszystkie są doskonałe. MEMBRILLO 1 kg pigwy (tylko tyle udało mi się zdobyć) cukru
KUCHARNIAsię nie dzieje w gazecie, którą czytasz przy śniadaniu - i właśnie dlatego rzucasz się na nią z takim zapałem. Dzięki niej dłużej napawasz się kawowym aromatem, smakiem ciepłych tostów. Możesz z niej wyczytać, że świat wciąż jeszcze przypomina siebie i że dzień wcale się nie spieszy, aby zacząć. Gazeta przy śniadaniu. A więc to sobota lub niedzielny poranek
KUCHARNIAdużej misce wymieszaj ananasa, kukurydzę, selera, jajka, ser i kurczaka. Wmieszaj kilka łyżek majonezu i dopraw solą i pieprzem. Włóż do lodówki na minimum godzinę i podawaj z tostami. Smacznego! Recipe in English Pineapple chicken salad (5-6 servings) Ingredients: 2 chicken breasts fillets, cut into 2 cm cubes 1 can (550 g) of pineapple , cut into 1 inch pieces
karmelowyminut, aż jajka się zetną ,a żółtko pozostanie płynne . Tymczasem, kromki chleba grillujemy z jednej strony,na złoty kolor,a następnie z drugiej strony .Podawać jajka położone na toście ,lub osobno
w mojej kuchniJeśli często zastanawiasz się nad tym, jak urozmaicić wieczorne menu... Co zjeść, by odmienić codzienne serwowanie kanapek czy tostów... Mam dla Ciebie interesującą propozycję :) Sałata z gruszką, serem pleśniowym, żurawiną i prażonym słonecznikiem, skropiona oliwą . Cechy charakterystyczne: - oryginalna - wartościowa - gwarantująca pełnię doznań smakowych - prosta w przygotowaniu - poprostu pyszna KUSZĄCA PRAWDA? SPRÓBUJ
Mój Smak na ŻycieKochani dzisiaj serwuję wam fajną przekąskę, pomarańczowy chleb z bakaliami, jest obłędny! Idealny na śniadanie z masłem i powidłami, jako opiekany tost no i do kawy też jest świetny. Takie połączenie przypomina mi trochę o świętach Bożego Narodzenia i o zbliżającej się Wielkanocy. To tak jak z naszą pogodą za oknami raz wiosna raz zima
Niezły MłynekJeszcze gorącą wykładamy na rozwałkowany ser i ściśle zawijamy. Pozostawiamy w lodówce do stwardnienia następnie ucinamy plasterki rolady. Danie z powodzeniem możemy zjeść samodzielnie, jako przystawkę lub na ciepłym toście
Pyry na Gaztalerz, na wierzchu układając naprzemiennie plasterki sera i pomidora. Posypać solą ziołową. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone, tak aby miało płynne żółtko, przełożyć na przygotowane tosty. Posypać szczypiorkiem, podawać z kilkoma listkami roszponki
Kuchnia w opałachstała się bardziej podatna na kulinarne bodźce zewnętrzne? Tym razem, tuż przed snem, sprawdzałam coś na komputerze i jednocześnie oglądałam kulinarny program Nigela Slatera – bohatera wspaniałego filmu „Tost. Historia chłopięcego głodu” . Zachwalał on zalety kaszanki i przekonywał, że jeśli ktoś jej nie lubi, to przepis, który właśnie prezentuje odmieni ten stan. Mnie do kaszanki przekonywać nie trzeba
OstryKęsmojej kuchni, często wykorzystuję go np. do jajecznicy - wspaniale podkręca jej smak i nadaje piękny kolor. Możecie go użyć jako dodatek do rolad, do pizzy, do tostów, jako dodatek do kanapek. Sos po schłodzeniu i bez odparowywania - jest bardzo gęsty. Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: ok. 15 łyżek JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI
Szybko Szybkowar