Handel bombarduje nas zewszad kolorowymi jajkami i zajacami- Wielkanoc zbliza sie wielkimi krokami.Coraz czesciej tez w naszym menu pojawiaja sie jajka.Jesli spojrzymy na nie z perpektywy wiosny i zblizajacych sie swiat nic dziwnego ,ze nabieraja nowego smaku.A jesli beda to jeszcze przepiorcze jajeczka ?Czy wiecie ,ze przepiorcze jaja sa duzo zdrowsze i smaczniejsze od naszych kurzych codziennych? Moze wlasnie zblizajace sie swieta beda okazja,by ich sprobowac i przygotowac z nich pyszne danie?CZY SA... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...