się nie dzieje w gazecie, którą czytasz przy śniadaniu - i właśnie dlatego rzucasz się na nią z takim zapałem. Dzięki niej dłużej napawasz się kawowym aromatem, smakiem ciepłych tostów. Możesz z niej wyczytać, że świat wciąż jeszcze przypomina siebie i że dzień wcale się nie spieszy, aby zacząć. Gazeta przy śniadaniu. A więc to sobota lub niedzielny poranek
KUCHARNIAdużej misce wymieszaj ananasa, kukurydzę, selera, jajka, ser i kurczaka. Wmieszaj kilka łyżek majonezu i dopraw solą i pieprzem. Włóż do lodówki na minimum godzinę i podawaj z tostami. Smacznego! Recipe in English Pineapple chicken salad (5-6 servings) Ingredients: 2 chicken breasts fillets, cut into 2 cm cubes 1 can (550 g) of pineapple , cut into 1 inch pieces
karmelowyminut, aż jajka się zetną ,a żółtko pozostanie płynne . Tymczasem, kromki chleba grillujemy z jednej strony,na złoty kolor,a następnie z drugiej strony .Podawać jajka położone na toście ,lub osobno
w mojej kuchniJeśli często zastanawiasz się nad tym, jak urozmaicić wieczorne menu... Co zjeść, by odmienić codzienne serwowanie kanapek czy tostów... Mam dla Ciebie interesującą propozycję :) Sałata z gruszką, serem pleśniowym, żurawiną i prażonym słonecznikiem, skropiona oliwą . Cechy charakterystyczne: - oryginalna - wartościowa - gwarantująca pełnię doznań smakowych - prosta w przygotowaniu - poprostu pyszna KUSZĄCA PRAWDA? SPRÓBUJ
Mój Smak na ŻycieKochani dzisiaj serwuję wam fajną przekąskę, pomarańczowy chleb z bakaliami, jest obłędny! Idealny na śniadanie z masłem i powidłami, jako opiekany tost no i do kawy też jest świetny. Takie połączenie przypomina mi trochę o świętach Bożego Narodzenia i o zbliżającej się Wielkanocy. To tak jak z naszą pogodą za oknami raz wiosna raz zima
Niezły MłynekJeszcze gorącą wykładamy na rozwałkowany ser i ściśle zawijamy. Pozostawiamy w lodówce do stwardnienia następnie ucinamy plasterki rolady. Danie z powodzeniem możemy zjeść samodzielnie, jako przystawkę lub na ciepłym toście
Pyry na Gaztalerz, na wierzchu układając naprzemiennie plasterki sera i pomidora. Posypać solą ziołową. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone, tak aby miało płynne żółtko, przełożyć na przygotowane tosty. Posypać szczypiorkiem, podawać z kilkoma listkami roszponki
Kuchnia w opałachstała się bardziej podatna na kulinarne bodźce zewnętrzne? Tym razem, tuż przed snem, sprawdzałam coś na komputerze i jednocześnie oglądałam kulinarny program Nigela Slatera – bohatera wspaniałego filmu „Tost. Historia chłopięcego głodu” . Zachwalał on zalety kaszanki i przekonywał, że jeśli ktoś jej nie lubi, to przepis, który właśnie prezentuje odmieni ten stan. Mnie do kaszanki przekonywać nie trzeba
OstryKęsmojej kuchni, często wykorzystuję go np. do jajecznicy - wspaniale podkręca jej smak i nadaje piękny kolor. Możecie go użyć jako dodatek do rolad, do pizzy, do tostów, jako dodatek do kanapek. Sos po schłodzeniu i bez odparowywania - jest bardzo gęsty. Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: ok. 15 łyżek JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI
Szybko Szybkowaroczywiście nie licząc słodkich potraw :)). Warzywa Barmar możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie produkty
Zdrowie na języku :Pcudowny krem można wykorzystać na kilka sposobów. Można nim przełożyć ciasto, można podać z pokruszonymi ciastkami i bitą śmietana, można posmarować naleśniki, można zjeść na śniadanie z chrupiącym tostem. Można w końcu legalnie wyjadać łyżeczką z własnej lodówki :))))) Czytaj więcej
bistro mamajednym dachem z rodziną nietypową, bo ojcem Szkotem i matką pochodzącą z Trynidadu i Tobago, nie poznałabym niektórych smaków. Albo ich przedziwnych połączeń. Jednym z takich odkryć były poranne tosty z pastą sezamową i dżemem z gujawy. Ten dżem z gujawy idealnie pasował też do popularnych bułeczek cross buns z plasterkiem cheddara. Dżem z gujawy przywozili z Trynidadu rodzice gospodyni
bistro mamazębów :) Wypatruję jagodowych lodów w lodziarniach, bardzo lubię, kiedy jagody przysypane cukrem puszczają sok. Pierogi z jagodami mogłabym jeść trzy razy w tygodniu, podobnie drożdżówki. Konfiturą jagodową smaruję ciepłe tosty, mieszam ją również z kremem balsamicznym i dodaję do kanapek. Ale jest jeden jagodowy wyjątek, którego nie jadam. To jagodowy jogurt. Jagodowy jogurt dziwnie pachnie apteką... I nie zależy
bistro mama