masłem wykładamy szynką, na dno układamy ser, potem wybijamy jajko zapiekamy w gorącym piekarniku. Około 5- 7 minut, żółtko ma pozostać płynne, wyjmujemy z pieca, posypujemy szczypiorkiem, podajemy z tostami z pełnoziarnistego chleba. Smacznego
SMYKWKUCHNIczerwoności, niebezpiecznie zbliża się ku temperaturze czterdziestu stopni w słońcu (na szczęście). Wszystkie możliwe zacienione miejsca pozajmowane - kto pierwszy, ten lepszy. Czuję, że rozpuszczam się niczym masło na gorącym toście. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale w takie upalne dni (reeety, mamy wręcz tropiki! chociaż nie, za mało wilgotno) wystarczają mi sałatki z kawałkiem świeżego pieczywa w ramach obiadu
W kuchni Karmel-itkisię ukryć, że lubimy tosty, sandwiche czy zapiekanki. Nie da się też ukryć, że sklepowe pieczywo tostowe to chyba najgorszy rodzaj pieczywa. Nadmuchane, puste, z ogromną ilością okropnych dodatków. Dlatego też trzeba robić domowe. Z tego przepisu do Liski korzystałam już kilka razy. Chleb wychodzi cudowny, ale trzeba dać mu czas na ładne wyrośnięcie. Czasami zajmuje to niecałą godzinę
Sto kolorów kuchniwiele ciekawszy, głębszy smak. Na prawdę pycha :) Smacznego! PS. Orange curd można wykorzystać do przełożenia ciasta, udekorowania babeczek lub jako smarowidło do naleśników, gofrów czy po prostu tostów. Gdybyście jednak nie zjedli go od razu, to już niedługo na blogu pojawi się bajeczny deser właśnie z orange curd. Będzie pysznie, obiecuję
Ratunku obiadnastępnie zdejmujemy z patelni/grilla elektrycznego i odstawiamy na chwilę, zanim je pokroimy. A teraz mała dygresja: ja piersi z kurczaka przyrządzam od niedawna w urządzeniu 3w1 do robienia tostów. Miałam do niego dołączone także wkłady do robienia gofrów i właśnie do grillowania. Zazwyczaj uważam, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale to urządzenie podbiło moje serce
Ratunku obiadkiełbaski, jajecznica czy naleśniki. Nie zabraknie także nieśmiertelnych parówek i twarożku. źródło: fanpage Giuseppe Kanapki i Dodatki, ul. Krakowskie Przedmieście 39 lok. 4 Bardzo duży wybór kanapek. Są też tosty lub śniadanie dnia w cenie 14,90 zł. Można zamówić kawę, herbatę lub koktajle. Lokalizacja w centrum powinna zachęcić. Otwarte już od 6:00! źródło: fanpage Kanapki i Dodatki
Pasja Smakuwrzucam na chwile do opiekacza, dzieki temu sa ciepłe w środku, serek roztopiony a nie rozwijają się;) sowa_nie_sowa 2011/09/20 07:29:49 Do jakiego opiekacza, takiego do tostów czy jakiegoś innego
Zdrowa Kuchnia Sowym.dawid 2011/10/06 20:32:05 bardzo fajny patencik, cytat też piękny:) Gość: monami, 213.134.163.* 2011/10/06 20:35:29 kiedy mam ochotę na kolację na ciepło, a wyjątkowo nie na tosty, to robię właśnie taką zapiekkankę z tego co jest pod ręką ;) tu-tusia 2011/10/06 21:11:08 Oj wierzę, że było pyszne - bardzo udane połączenie :) sowa_nie_sowa 2011/10/07
Zdrowa Kuchnia Sowyzrobienia! A'propos, to robiłam kiedyś taką z bobu: ugotowany bób obrać, zmiksować wymieszać z serkiem mascarpone, doprawić startym czosnkiem i innymi przyprawami wg uznania.... Najlepiej smakuje na tostach:) slyvvia 2012/01/23 17:42:51 Taki smalec to ja z chęcią zjem :D sowa_nie_sowa 2012/01/23 18:16:10 Wegetacja , zdecydowanie tak:) Ren-ya , o bobie też od razu pomyślałam
Zdrowa Kuchnia Sowysię mniej więcej opierać na zasadach przygotowywania angielskiego śniadania, ale w końcu zrobiłam je trochę po mojemu. W Anglii dodaje się jeszcze pomidory, bekon i np. pieczywo w postaci tostów. Składniki: /dla 2 osób/ 4 frankfurterki 2 pieczarki puszka fasolki w sosie pomidorowym 2 jajka boczek lub bekon sól, pieprz Wykonanie: Frankfurterki ponacinać, pieczarki obrać i pokroić
Pasja Smakuobowiązkowo śniadanie, to ono przecież stanowi najważniejszy posiłek w ciągu dnia, uruchamia metabolizm i pobudza nasz organizm do pracy. Moje śniadanie z reguły jest na słodko ( click ), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka ( click ), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące
Mia Cucina Sofietagotować ok. 40min na małym ogniu. Następnie zmiksować blenderem na papkę. Doprawić do smaku. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy, mieszając połączyć z wywarem. Zagotować. Podawać z tostami pokrojonymi w kosteczkę i posiekaną natka pietruszki. Można również dodać podsmażony boczek
Z miłości do słodkościprzez 5 minut. Odsaczamy i osuszamy. Chleb tostowy nalezy dobrze podpiec lub ugrillowac. Foremke do zapiekania smarujemy maslem i na dnie ukladamy podpieczony chleb tostowy. Zalewamy go mlekiem. Na tostach ukladamy ugotowane szparagi na przemian z plastrami wedzonego boczku. Smietame mieszamy z parmezanem i doprawiamy pieprzem. Zalewamy tym szparagi. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180°C. Podajemy na cieplo
Przysmaki Karolkizdaniem przy dobrym i dłuższym zmiksowaniu jest to zbędne. Pâté przełożyć do miseczki**, zalać sklarowanym masłem i zatopić w nim gałązki świeżego tymianku. Schłodzić w lodówce, podawać z tostami, krakersami lub mini bułeczkami :) Smacznego ! ** - użyłam 6 sztuk kokilek o pojemności 125 ml. * - jeżeli używamy jednej większej miseczki, wystarczy połowa masła sklarowanego. *Przepis zmodyfikowany z programu -Sobota w kuchni
Zabawa smakiem