Macie czasami ochotę na taki domowy fast-food? Ja mam i robię wtedy jakieś tosty, zapiekanki czy hot-dogi. Są już na blogu domowe hot-dogi z pieczarkami a tym razem upiekłam drożdżowe hot-dogi z kiełbaską i serem. Wyszły pyszne - szczególnie takie ciepłe, prosto z piekarnika smakowały super :)) Składniki: (na 12 sztuk) 400 g mąki
Walijskie PichcenieKokosowa nutella. Czyż nie brzmi kusząco? Dla fanów kokosa jak znalazł. Sprawdza się na chrupkich tostach. Obstawiam, że na waflach, cz też ciastkach znajdzie zastosowanie. Moje dzieciaki wyjadały ją po prostu łyżeczką. Po wyjęciu z lodówki można nią normalnie smarować pieczywo. Składniki: 100 g wiórek kokosowych 1 szkl mleka 1 szkl mleka w proszku kilka kropel zapach waniliowego cukier
Malinowe Pocałunkijest już gotowa włączam piekarnik lecz tylko górne grzanie a jednocześnie jest to moment na dodanie alkoholu ( z którego ja zrezygnowałem ). Zupę nalewam do miseczek, kładę na niej delikatnie tosty i posypuję startym żółtym serem po czym wkładam do piekarnika aż ser się rozpuści. Smacznego :) Krem zupa cebulowa z grzankami dla mojego 3 letniego syna
Mechanik w kuchnipory nie zrobiliście jeszcze domowych powideł to teraz jest ostatni dzwonek, bo warto zaopatrzyć się w nie na zimę. Są niezastąpione do przełożenia świątecznego piernika czy na chrupiący tost. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzakrętkach do wystudzenia lubimy owoce w kawałeczkach aby je było czuć i gryźć - nie są za słodkie mocno, można dodać do ciast, naleśników, kisieli, budyniu lub zjeść z tostami na śniadanie............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękostkę dodać posiekane ząbki czosnku dodać do smaku cukier, pieprz, musztardę wszystko dobrze wymieszać odstawić do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły najlpieej lubimy do podjadania z tostami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętyle, aby makrela nie była za sucha i dobrze wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się przegryzły makrela jest pikantna i najlepiej nam smakuje na toście wieloziarnistym.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękonserwowa, 12 talarków cebula, 1 nieduża papryka słodka, 2 nieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki zapiec w 200C około 10 minut gotowe posypać pieprzem mielonym na szybko do zjedzenia tostowe
W Mojej Kuchni Lubięmieszając gotować z 2 minuty gorącą marmoladę przekładać do wyparzonych słoiczków i mocno zakręcić, stawiać do wystudzenia słoiczki na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu marmolada smakuje do tostów, pieczywa, do nadziewania pączków itp.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwodę filtrowaną lub wodę zimną przegotowaną i zacząć miksować dolewać oliwę tyle, aby pesto miało konsystencję majonezu light schować do słoiczka i do lodówki my lubimy posmarować pesto na tosty, dodać do sałatek, do sosów, do zup.............. SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmieszając z 5 minut aby trochę płynu odparowało i na koniec wsypać posiekany koperek z posiekanymi listkami bazylii podawać z czym się lubi... my lubimy z ryżem, ziemniakami lub tostami............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępomidor, czosnek, sól morską, oliwę i wszystko zmiksować na pastę przełożyć do miseczki i do lodówki na 15 minut aby smaki się przegryzły najlepsza pasta na pieczywo razowe, grzanki, tosty..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępastę, przełożyć do miski do smaku dać majonez, musztardę, sól, pieprz, posiekany koperek i dobrze wszystko wymieszać schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły - najlepiej smakuje do tostów, grzanek, razowego pieczywa i bez smarowania masłem..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępaprykową pierzynką gotowy! :) * patelnia do grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić grzanki, podgrzewać chleb, robić tosty francuskie... zastosowań jest mnóstwo :) polecam! A jeżeli nie macie jej pod ręką, możecie oczywiście usmażyć kurczaka na patelni lub w piekarniku
Kitchens Alphabetselerem, jabłkami i orzechami . Nałożyć do salaterek lub jednej większej i wtedy po stężeniu kroimy. Podajemy z sosem majonezowym--wymieszać podane wyżej składniki. Serwujemy na liściach zielonej sałaty z tostami
Kulinarny karnet Christophera