tosty - 2695 przepisów (strona:129/180)

POUTINE Kanadyjski fast-food 207

pobytu w Kanadzie były frytki z sosem pieczeniowym, zwane POUTINE. Idealne danie przed jak i po imprezie. W Kanadzie jest to tak popularne, jak u nas knysze, pity, zapiekanki, tosty   Danie ze specjalną dedykacją dla mojego Wujka Mariana :D dzięki któremu mogę przypomnieć sobie te wspaniałe wakacje w klonowym kraju. SKŁADNIKI:   ziemniaki (najlepsze takie specjalne na frytki

MarciochaKucharzy
Orzeźwiająca sałatka tabbouleh z komosą ryżową 271

patrzy... hmmm, czyżby gust Mu się zmienił?! ;) ) Całość bardzo orzeźwiająca, dzięki dużej ilości soku oraz skórki z cytryny i mięty. Tabbouleh lubię w wersji solo, ale zaserwowana z serowymi tostami smakuje równie wybornie, wtedy będzie świetną propozycją jako danie 'kolacyjne' czy imprezowe, sałatkę również można potraktować jako dodatek do mięsa. * komosa ryżowa- 3/4 szklanki * papryka czerwona- 1 szt. * ogórek zielony

Kraina Miodem Płynąca
Jajecznica i grzanki włoskie! 203

całą papryczkę chili) - świeża bazylia Na patelni smażymy jajecznicę, solimy solą morską. Pieczywo rumienimy w tosterze na złoty kolor. Pomidorki mieszamy z oliwą o smaku chili, solimy. Układamy na tostach, posypujemy bazylią posiekaną. Skrapiamy oliwą! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Tost z jajem 175

Tosty to jedno z moich ulubionych dań, nie tyle śniadaniowych, co całodobowych. Jeszcze nie tak dawno (no, w sumie prawie 10 lat temu) najchętniej wcinałam taką ciepłą kanapkę z żółtym serem, bez mięsa (przechodziłam wówczas fazę wegetarianizmu), z dodatkiem dużej ilości majonezu, keczupu, a czasem – kiedy nie było pod ręką niczego innego do polania

Pink Envelope
Pancakes z formy na muffiny 131

internecie trafiam czasem na blogi kulinarne, które skuszą moje oko czymś dobrym. Nauczyłam się, by nie siadać do ich przeglądania na „głodnego”. Jednak, nawet po sytej porcji tostów, kiedy zobaczę co tam dobrego ugotowali, mam ochotę pogryźć swój monitor. Tak było, gdy pierwszy raz trafiłam na volcano pancakes (z blogu Na bogato

Pink Envelope
Tosty francuskie na słodko 241

Dziś postaram się Was skusić na tosty francuskie, z dodatkiem jogurtu naturalnego, z pestkami granatu i orzechami włoskimi. Pozwoliłam sobie jeszcze na trochę słodyczy – sos krówkowy, takie małe rozpieszczenie podniebienia ;) Składniki1 jajko4 kromki chleba tostowego3 łyżki mleka1 łyżka masła (do smażenia)szczypta soliszczypta cynamonuszczypta cukruDodatkowopestki granatu1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich2 łyżki jogurtu naturalnego

Pink Envelope
Pasta z brokuła z jajkiem i zieloną cebulką. Pasta brokułowa do pieczywa. 247

Jeśli lubicie brokuły tak bardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu. Ta pasta smakuje najlepiej podana na chrupiących tostach, słonych krakersach, czy chrupkich mini sucharkach. Polecam :) Składniki - 1 mały brokuł - 1-2 jajka - pęczek zielonej cebulki, lub szczypiorku - ząbek czosnku - sól, biały pieprz - majonez Wykonanie Z brokuła oddzielam tylko

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa-krem z zielonego groszku i sałaty 196

mieloną papryką. Taka mieszanką smaruję kromki chleba. Patelnie rozgrzewam i podsmażam przygotowany chleb. Najpierw z jednej strony, potem przekręcam na drugą stronę i posypuję wierzch tartym żółtym serem. Gotowe tosty podaję na talerzu razem z zupą.  SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Wiosenna sałatka z kozim serem 188

pomidory pokroić w kostkę, rzodkiewki w talarki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, ułożyć kawałki sera. W słoiczku zmieszać składniki dressingu. Polać nim sałatkę. Podawać od razu. Najlepiej smakuje z chrupiącym tostem

Magiczne Życie Marty
Ciasto na oliwie z prażonymi ziarnami pszenicy 179

aromat Oliwa Bertolli jest polecana do każdego rodzaju dań, zarówno pieczonych jak i surowych. Idealnie komponuje się ze świeżymi surówkami i sałatkami. Z jej pomocą uraczysz swoją rodzinę pysznymi tostami, czy przygotujesz oryginalny dressing. Dzięki niej codzienny posiłek zyskuje rangę prawdziwej uczty.   * przepis pochodzi z bloga 'Madame Edith

CookYourself
Jajka po benedyktyńsku ze szparagami 184

Jorku. Pewnego poranka 1894 roku właśnie do tego hotelu, cierpiąc na wielki ból głowy (z powodu jeszcze większego kaca) wstąpił broker Lemuel Benedict. W nadziei na uleczenie zamówił maślane tosty, jaja w koszulce, podsmażony chrupiący bekon i sos holenderski. Ówczesny szef kuchni hotelu Waldorf, Oscar Tschirky, tak bardzo zachwycił się tym połączeniem smaków, że wprowadził Eggs Benedict na stałe

Pełny talerz
10 pomysłów na pieczarki 350

włoskimi orzechami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Ser z jogurtu greckiego – wspaniały. 17890

Potrzymany odrobinę dłużej stanie się ostrzejszy i kwaśniejszy w smaku i taki najbardziej nadaje się na kuleczki obtaczane w ulubionych przyprawach i zalanych dobrą oliwą . Kuleczki rozsmarowujemy potem na tostach ,pieczywie , lub dodajemy do sałatki ,pycha!. Składniki : Jogurt grecki ,naturalny też się nada pół łyżeczki soli sitko lub durszlak miska gaza lub tetrowa ściereczka Sitko ustawione na misce wyłóż ściereczką

Ladylaura.
Tosty z porem i jajkiem 155

wzdłuż , każdą połówkę nakładamy na jedną kromkę zwijając por , by utworzyć rodzaj gniazdka. Do każdego gniazdka wbijamy po jednym jajku doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy jeszcze 5 minut . Tosty podajemy gorące z zieloną sałatą

Smakowite Dania