Jajka po benedyktyńsku ze szparagami

Jajka po benedyktyńsku ze szparagami

Jajka po benedyktyńsku ze szparagami

Przepis na : śniadanie

Jajka po benedyktyńsku ze szparagami Według jednej z teorii jaja po benedyktyńsku po raz pierwszy zostały zaserwowane w hotelu Waldorf w Nowym Jorku. Pewnego poranka 1894 roku właśnie do tego hotelu, cierpiąc na wielki ból głowy (z powodu jeszcze większego kaca) wstąpił broker Lemuel Benedict. W nadziei na uleczenie zamówił maślane tosty, jaja w koszulce, podsmażony chrupiący bekon i sos holenderski. Ówczesny szef kuchni hotelu Waldorf, Oscar Tschirky, tak bardzo zachwycił się tym połączeniem smaków, że wprowadził... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.