Łatwe do przygotowania i z niewielkiej ilości składników. Nadaje się zarówno na przystawkę jak i na przekąskę, a także na drugie danie :) "Farszem" można posmarować tosty i wystawić na imprezowy stolik, można także podawać farsz na krakersach - jest na prawdę wiele form podania tego pysznego nadzienia i pod każdą postacią będzie smakować :) SKŁADNIKI: na "farsz" - 4 garstki świeżego
dlaSmaQdojrzały banan zamiast banana można użyć: 4 łyżeczki cukru pudru/stewii/ksylitolu 1. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. 2. Wsypujemy kakao i powoli mieszamy. Podajemy na tostach lub bułeczce. Można pokroić również banana/kiwi na wierzch kanapki. Mmm Pycha! Zerknij na mojego facebooka
NA MOIM TALERZUczerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Zielona soczewica w pomidorach pelati
Moja smaczna kuchniamuszę przyznać, aż kręciło się w głowie od zapachów i ciężko mi się było zdecydować na konkretne danie. W końcu wybrałam Copper and wheat , a tam belgijskie tosty i prawdziwe belgijskie frytki smażone na gęsim tłuszczu. Ależ to było dobre! Co zaskakujące - właściciele nie mówią po duńsku. Z zaskoczenia wzięli mnie angielskim, a ja w pierwszej chwili zaniemówiłam... Później jednak
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNiesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u nas z tostami. Składniki 4 kawałki cielęciny po 100 g każda sałata 2 łyżki oleju 4 jajka 200 g łososia wędzonego kilka filecików anchois 2 łyżki kaparów buraczki marynowane (plastry) natka pietruszki sól
R'n'G KitchenDzisiaj do kolekcji dżemów i konfitur dołącza dżem rabarbarowy. Słodko-kwaskowy z nutką wanilii. Boski. Doskonały do naleśników, do tostów, do ciast. Do wszystkiego. A po resztę przepisów zapraszam do zakładki Przetwory i przyprawy . em Dżem rabarbarowy Czas przygotowania: 2 dni Składniki: 700 g rabarbaru 300 g cukru 1 laska wanilii Wykonanie: Rabarbar płuczemy
Kulinarne przygody Gatitywoda. Cały czas mieszać aż do całkowitego roztopienia sera. Jak już serek się roztopi wbić jajko i dobrze rozmieszać, jeszcze chwileczkę pogotować .Przelać do pojemnika i zostawić do ostudzenia. Tosty z dodatkiem serka topionego
Moje domowe kucharzenieDżem o smaku śliwek w czekoladzie to dla mnie po prostu rewelacja. Idealny do naleśników, tostów, czy przełożenia ciasta. Jest po prostu fantastyczny. Żałuję, że miałam tak mało śliwek i wyszła mi jedynie malutka miseczka. Następnym razem zrobię zdecydowanie więcej! SKŁADNIKI 30 dojrzałych śliwek węgierek 2 łyżki cukru (można więcej jeśli śliwki są kwaśne) 2 łyżki kakao SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
DefinicjaSmakuzwykle bywa, w niedzielę rano nagle się okazuje że nie ma pieczywa w domu (Misiek zgłodniał w nocy i robił sobie tosty), sklepy zamknięte, albo zapomnieliście że jest „długi weekend”- dupa blada. Tak więc dziś rano znalazłam rozwiązanie kryzysowej sytuacji.W 30 minut upiekłam przepyszne, bajecznie miękkie bułeczki, czyt. nie pokaleczycie sobie dziąseł jak w przypadku co poniektórych kupnych
greenscarfżelazo. Jemy pastę tahini na zdrowie, a jak ja zrobic znajdziecie tautaj [ klik ] Doadana do usmażonego bakłażana podnosi jego walory smakowe i idealnie nadaje sie do pieczywa, grzanek, tostów a ja ja zajadałam łyżeczką wprost ze słoika. Pasta jogurtowa z bakłażana i tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierozdrobniony ser, leciutki smak masła i pomidorów. Bardzo lubiłam takie śniadania. Uwielbienie do past kanapkowych zawdzięczam bez wątpienia tej paście. Pasuje doskonale do każdego pieczywa, także z chrupiącymi, ciepłymi tostami. I można ją przygotować dosłownie w 5 minut, choć oczywiście jak wszystkie pasty do chleba i ta najlepiej smakuje po kilkugodzinnym "leżakowaniu" w lodówce. Składniki: 150 g twarogu półtłustego
Kuchnia Prezydentowejokazuje się że zwykłego, czerwonego buraka da się przyrządzić na kilkanaście sposobów, a gdyby akcja "Tost Burak Kawior" trwała dłużej, to pewnie i na kilkadziesiąt! ;) Dziś risotto z buraczkiem, boczkiem i groszkiem - naprawdę wspaniałe, nietypowe i zaskakujące. Spróbujcie! Składniki: 100g ryżu arborio 1 ugotowany burak na marynatę do podpieczenia buraka - 3 łyżki oliwy, 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego
Kuchnia Prezydentowejczarnej porzeczki) 100 g galaretki jabłkowej lub innej żółtej lub pomarańczowej (dałam mandarynkową) Uwaga: chodzi o taką galaretkę śniadaniową sprzedawaną w słoiczkach jak dżem, do chleba lub tostów, a nie o taką w proszku! 1. Mąkę, migdały i proszek do pieczenia wsypać do miski, dodać miękkie masło, 120 g cukru, jajko i 50 g marcepanowej masy, pokruszonej w rękach. Wyrobić
Kuchnia Prezydentowejjeszcze chwilę razem i wkładamy na patelnię kapustę i szparagi. Mieszamy. Danie jest gotowe. Przekładamy na talerz i posypujemy startym serem oraz rzeżuchą. Podajemy na ciepło z dodatkiem ryżu, tostów czy chlebkiem Nan, jak w naszym przypadku. Mamy nadzieję, że podzielicie się wrażeniami smakowymi, jeśli wypróbujecie to danie. Nasza wskazówka : jeśli nie uda się Wam kupić Pak choi, możecie spokojnie
vegetaniePyszna słodka marmolada o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Doskonała do tostów, drożdżówek i strucli. Jej przygotowanie najlepiej rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszego dnia rozparować i zesmażyć z cukrem i przyprawami do uzyskania gęstej konsystencji. Zostawić na noc do wystudzenia ( sporo wody jeszcze odparuje w tym czasie). Następnego dnia zmiksować po czym podgrzać do zagotowania, cały czas mieszając, żeby się
Wiem co jem