Autorom. Zamieszczam je niżej w miniaturkach. Mam nadzieję, że w przyszłym roku grzyby bardziej obrodzą w lasach i będziemy się cieszyć obfitszymi zbiorami :) I tego wszystkim życzę :) Maślaki na tostach Jajecznica z grzybami Rydze na surówce z fenkułu Grzybki marynowane (2 sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski jaglano-dyniowe
Weekendy w domu i ogrodzieGofry niby zwykła rzecz – mąka, jajka, cukier, woda i olej, ale smaczna. Jakieś dwa lata temu mąż kupił mi na urodziny taki sprzęt 3w1 – wiecie do tostów, grilla i gofrów. Rzecz była nieznanej marki, o małej mocy. Miałam już od dawna upatrzony przepis, który w końcu mogłam wypróbować i bardzo się cieszyłam na myśl, że w końcu zrobię
Niebieski kubek z kawanajlepsza jest rozgrzewająca zupka. Dzisiaj przedstawiam Wam inną wersję zupy cebulowej, a mianowicie po wiejsku. Jest bardziej sycąca i według mnie smaczniejsza. Możecie podać ją z grzankami lub tostami. Możecie też zamiast kiełbasy podsmażyć boczek. Zupę cebulową pod pierzynką z ciasta francuskiego znajdziecie tutaj . Składniki: 1 kg cebuli 2 łyżki masła klarowanego 2 l bulionu mięsnego
O kuchni z uczuciemstopni piekarnika na ok. 6-7 minut. Jeśli chcemy, aby żółtko było bardziej ścięte wówczas możemy ten czas wydłużyć. Gotowe jajka wyjmujemy z pieca i delikatnie wyjmujemy każdy tost z formy. Przekładamy na talerz, posypujemy posiekaną natką lub szczypiorkiem i podajemy. Smacznego
MyCookBook.plBlachę z pieczarkami wstaw pod grill (górną grzałkę) nastawioną na 180 stopni C i piecz przez 10-15 minut, aż jajko się zetnie. Jajka w pieczarkach podawaj na tostach lub podpieczonych kromkach bułki wraz z większą ilością sosu z pieczonych pomidorów do polania. Sposób II: Składniki (dla 2 osób): 4 duże pieczarki, portobello lub o białych kapeluszach
Chilli Czosnek i Oliwawłoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano
Moja smaczna kuchniapołowę paprykę pokroić w kostkę, cebule drobno pokroiuć i wszystko wsypać do miski wsypać cukier, musztardę i delikatnie wszystko wymieszać smaczna przegryzka do podjadania np. z chrupkim pieczywem lub tostami...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękrem czekoladowy, który zastąpi wszystkie te sklepowe i zachwyci podniebienia. Jest zdrowy, bo przygotowany z kaszy jaglanej , bananów oraz syropu z agawy zamiast cukru. Jest fantastycznym dodatkiem na kanapki , tosty, grzanki oraz do naleśników czy też omletów. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością zanurzy w nim łyżkę, a Ci, którzy nie wiedzą, że jest on z kaszy jaglanej , nawet tego
Ostra na Słodkodrobno pokroić i wsypać do ryby dodać pieprz mielony, majonez i dokładnie wszystko wymieszać schować do lodówki na 30 minut aby smaki się "przegryzły" - smaczna pasta do pieczywa ciemnego, tostów, faszerowania jajek..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięosobie na początku żywienia paleo, bardzo stęsknionej za smakiem chleba, chyba bardziej będzie smakowała zwykła kromka z masłem. Ten chleb paleo także świetnie nadaje się na grzanki czy tosty , można go też go zapiec z plasterkiem żółtego sera, o ile oczywiście jadasz sery. Jak więc zrobić taki smakowity i bezglutenowy chleb? Nie ma z tym dużo roboty, a składników
PaleoSMAKktóre znajdowali po drodze. Bacalao al ajo arriero jest daniem niezwykle sycącym, rozgrzewającym , idealnym na jednogarnkowy, jesienny obiad. Polecam! Ciekawostka! Możemy podawać je albo w miseczkach , albo też na tostach z podpieczonego chleba! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * filet z dorsza – 200 g * ziemniaki – 150 g * dojrzałe pomidory – 2 szt * papryka czerwona – 1 szt * papryka zielona
Ostra na SłodkoŚniadanie gotowe. Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem postawiła mnie na nogi. Śniadania uwielbiam. Zawsze staram się je urozmaicać. Tradycyjną kanapkę z żółtym serem dekoruję rukolą
codojedzeniasię, że dodałam anyż do potrawy, która niedawno przyrządzałam. Chleb anyżowy jest bardzo aromatyczny, ale jego smak jest jedynie delikatnie anyżowy. Chleb anyżowy to idealne pieczywo do serów i tostów. Chleb anyżowy pszennożytni Składniki: 2 bochenki 800 g pszennej mąki, u mnie wysokoproteinowa 150 g mąki razowej żytniej + 3 łyżki do oprószenia chleba 300 g zakwasu, u mnie zakwas pszenny
codojedzeniajesień. Rozgrzewa, dostarcza witamin (polecam wykorzystać do jej przygotowania przecier z pomidorów z własnego ogrodu) i poprawia nastrój swoim pięknym kolorem. Świetnie się sprawdza jako dodatek do kanapek, tostów, tortilli, nachosów, ale też do mięs i makaronów. Przepis podłączam pod Wyzwanie Kulinarne-domowy ketchup :) Składniki na ok 4-5 słoików o pojemności 300 ml: 1,2 kg pomidorów
Zawsze głodna!żółtka mają być bardziej ścięte. W tym czasie chleb delikatnie opiec, posmarować pastą z awokado, a na niej ułożyć pomidory. Ugotowane jajko wyjąć z folii i ułożyć na przygotowanym toście
Kuchnia w opałach