tosty - 2695 przepisów (strona:113/180)

Dlaczego warto jeść awokado 148

aksamitna i kremowa. Poza tym z awokado możemy zrobić pyszne pasty np. słynną pastę guacamole, która doskonale smakuje z tortill ą , krakersami i tostami. Z awokado również możemy przygotować  pyszn ą  nutelle. Przedstawię kilka najważniejszych moim zdaniem korzyści  jedzenia awokado: - obniża poziom cholesterolu, - reguluje ciśnienie

kulinarne odsłony pati
Serowe sylwestrowe Fondue z żórawianą, czosnkiem, tymiankiem i chili - Zapiekany ser Langres 232

SKŁADNIKI: krążek sera do zapiekania (u mnie francuski ser Langres) gałązka tymianku kawałek chili 1-2 ząbki czosnku kilka owoców suszonej zórawiny kilka podłużnych tostów lub krakersów Wykonanie: Drewnianą pokrywkę opakowania i papier moczyć jakis czas w w wodzie . Dzięki temu nie zbrązowieją od temperatury w trakcie pieczenia. Ser Langre ma bardzo miękko skórkę i nie trzeba z niego odkrawać

Sztuka gotowania w/g Samiry
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 333

owoców 23. Nachos z mango 24. Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego 25. Zdrowe trufle Snickers bez cukru 26. Trufle dyniowo-orzechowe z kokosem 27. Żelki z mango 28. Żytnie tosty francuskie z serem i szynką 29. Placki z cukinii z mozzarellą 30. Babeczki z kiszoną kapustą i szynką serrano 31. Słodka sałatka z kurczakiem i ryżem 32. Sałatka ryżowa

Be Fit Be Strong
Sałatka pomidorowa z fasolką, szynką parmeńską i orzechami 160

rodzynek Przygotowanie: pomidory kroimy w drobniejszą kostkę (możecie je uprzednio sparzyć i zdjąć z nich skórkę); w miseczce mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku, polewamy sosem, zajadamy z pieczonymi tostami, chrupkim pieczywem lub świeżą bagietką z masełkiem, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Krem z pieczonych buraków 248

doprowadzamy do wrzenia, następnie zupę doprawiamy do smaku i dodajemy świeży tymianek.  Zupę podajemy gorącą z kleksem śmietany na wierzchu i udekorowaną świeżym tymiankiem. Do zupy podajemy tosty z ciemnego pieczywa posmarowane bryndzą. Smacznego

Plate of Joy
Tajlandia od kuchni 176

pyszne!) czy wypieki przypominające ciasto drożdżowe lub brownie (niestety niezbyt smaczne). Wiele restauracji oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski, tosty, dżem i owoce. W bardziej wypasionej wersji znajdziemy również smażony bekon i fasolkę po bretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się też

Zawsze głodna!
Ulubieńcy listopada 126

jedzeniowych w Hadze natrafiłam na to miejsce. Lokal jest wegetariański, ale serwują kilka wegańskich opcji. Razem z moim chłopakiem jedliśmy tam największą porcje frytek jaką widziałam oraz pizze i tosty. Wszystko było bardzo dobre, ale najbardziej przypadły mi do gustu frytki z majonezem wegańskim ze świeżą cebulą. Jeśli kiedyś będziecie w Hadze to zdecydowanie polecam! Ostatnim ulubieńcem jest sklep wegański

wegujemy
Śniadaniowe tarty 119

oprawę. A gdyby tak celebrować również śniadania ? Może nie na co dzień, gdy czas zwykle nas goni i często sięgamy po mleko i płatki lub przygotowujemy szybką owsiankę albo tosty... Pomyślcie o leniwym weekendzie. To dobry czas na śniadanie w nowym wydaniu, spokojne i nie tak oczywiste.   Koniec z wymówkami ! To nie prawda, że musisz zrobić wszystko, że tylko

kolorowotorcikowo
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 158

wpomnianych finansjerek , tureckiej baklavy czy posypki do owocowego crumble . Zaś najprostrzym sposobem na wykorzystanie niesolonych pistacji jest dzisiejsze pesto pistacjowe, pyszne z makaronem, ale również wspaniałe rozmarowane na toście, filecie ryby albo użyte jako oryginalny sos do pizzy . Sam makaron z pistacjowym pesto byłby smakowitym, pełnym daniem, ale postanowiłam go podkręcić dodatkiem łososia i zielonego groszku. Do pesto dodałam więc

Chilli Czosnek i Oliwa
Kanapka Madame 77

masło do smarowania • otarta skórka z 1/2 cytryny • masło i oliwa do smażenia • 1 jajko • sól, pieprz • zielenina i pomidorki do dekoracji Wykonanie: • Tosty posmarować masłem, międy nimi ułożyć szynkę, ser i plasterki ogórka. • Dociskając namoczyć w roztrzepanym jajku, aby pieczywo wchłonęło jak najwięcej jajka. • Smażyć na mieszance masła

To co kocham
Kanapka Monsieur 90

smarowania • otarta skórka z 1/2  cytryny • masło i oliwa do smażenia • 2 jajka • sól, pieprz • zielenina i pomidorki do dekoracji Wykonanie: • Tosty posmarować masłem, pomiędy włożyć szynkę, ser i plasterki ogórka. • Dociskając namoczyć w jednym roztrzepanym jajku, aby pieczywo wchłonęło jak najwięcej jajka. • Smażyć na mieszance masła i oliwy

To co kocham
Chleb orkiszowy Sławka 84

wielkiej tajemnicy, czekał aż wszyscy poszli spać i nawet sam uruchomił piekarnik. Obudziłam się wtedy ok. drugiej i pomyślałam, że ktoś zwariował, bo robi sobie tosty w nocy. A tu rano taka niespodzianka! Moje  największe zdumienie w życiu! Składniki: • 1 kg mąki • 1 szklanka otrąb orkiszowych • 1 szklanka siemienia lnianego • 1 mała paczka

To co kocham
Tosty z masłem orzechowym i jabłkiem 135

teflonu, orzechowym do środka. Na masło orzechowe położyć plasterki jabłka, przykryć drugą kromką. Na zewnątrz ma być masło zwykłe, które da ładny złoty kolor tostów. Masło orzechowe ma być w środku razem z jabłkiem. • Zamknąć tostownicę i opiekać ok. 5 minut

To co kocham
Konfitura z czerwonej cebuli 117

czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, serów czy do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również na tartach, tostach, burgerach czy nawet zwykłych kanapkach z masłem lub smalcem jak kto woli. Składniki: • 6 cebul czerwonych • 2 łyżki masła • 5 łyżek cukru brązowego • 250 ml wina czerwonego wytrawne • 2 łyżki octu

To co kocham
szybkowar-z aronii i śliwek z cynamonem dżemik... 159

dżemik, zakręcić i na zakrętkach postawić na 30 minut, nie trzeba pasteryzować, od kilku lat robię takie przetwory i zawsze są dobre, przechowywać w ciemnym miejscu dżemik smakuje do tostów, pieczywa, naleśników, deserów, ciast............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania