Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Błyszczące, jędrne wiśnie do deserów, gofrów, tostów a przy okazji pyszny sok. Składniki: 3 kg wiśni 3 kg cukru Wykonanie: Wiśnie wydrylować, zasypać połową ilości cukru, zostawić najlepiej przez noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień
W garach u Gosichrupiące - frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Kultowe Zapiekanki - 50 cm klasyki polskiego street food-u gofreak - gofry na wytrawnie i słodko West Coast Toast - tosty Fresh Donuts - amerykańskie pączki z dziurką:) Kill Grill Burger & Sandwich Bar - burgery Hussar Coffee - kawa Złote Paluchy Churros - hiszpańskie churros Jack Burger - burgery Letni
Atlas SmakówPomysł na ziemniaczane babeczki z jajkami przepiórczymi ma swoje źródła w dwóch przepisach Maćka, tym na muffiny ziemniaczane oraz tosty z jajkiem inaczej . Niewątpliwą zaletą tego dania, oprócz smaku oczywiście, jest jego forma. Świetnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. W jednym z ostatnich postów wspominałam, że przeżywamy właśnie remont kuchni. Właściwie jesteśmy już na finiszu
zadanie-gotowanierównież w połączeniu z gorzką czekoladą. Do przygotowania piernika użyłam masła kremowego, które dzięki delikatnej konsystencji doskonale połączyło się z pozostałymi składnikami. Osobiście uwielbiam je jeść rozsmarowane na gorącym toście. Świetnie smakuje również bezpośrednio ze słoika, a także... jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności makaronu. A Wy z jakimi produktami najbardziej lubicie łączyć masło orzechowe? * Artykuł sponsorowany
Poranek na słodkoposmakował. Jest lekko cierpki, ale dzięki dodatkowi soku jabłkowego w formie skoncentrowanej, nabiera słodyczy. Niektórzy dodają go do herbaty, ja jednak wolę go w połączeniu z gorącym, pełnoziarnistym tostem. Jak widać na zdjęciu, przykuł również uwagę Borysa :) Miód nektarowy, stworzony przez pracowite pszczółki w 100% z polskich kwiatów. Płynny, a do tego aromatyczny i lekko drapiący w gardle, a więc
Poranek na słodkokonsystencją i delikatnymi nutami kwiatów. Najważniejsze jest jednak to, że... drapie w gardło, co świadczy o wysokiej jakości i właściwościach antybakteryjnych. Uwielbiam go w klasycznym połączeniu z tostem, masłem i twarogiem albo z serkiem wiejskim (mój hit z dzieciństwa), ale równie dobrze nada się do pancakes czy owsianki. Podsumowując, ze wszystkich testowanych produktów jestem niemal w 100 % zadowolona
Poranek na słodkoKarmelowe* tosty francuskie z chleba bez laktozy i glutenu (Damhert) podane z jogurtem naturalnym, awokado i poppingiem z komosy ryżowej * do mieszaniny jajecznej dodałam łyżkę karmelowego sosu
Poranek na słodkoTosty nasączone masą jajeczno-pomarańczową są inspirowane francuskim daniem o nazwie pain perdu . Gdybym trzymała się ściśle oryginalnego przepisu to powinnam użyć innego pieczywa, najlepiej chałki. Moje uproszczenie podyktowane było aktualną zawartością domowej spiżarki. Chleb tostowy nie cieszy się dobrą sławą, ale chyba każdy od czasu do czasu po niego sięga. W tym wydaniu smakuje bardzo dobrze. Obecnie przeprowadzamy remont
zadanie-gotowaniepewno jeszcze tu wrócimy :) Zapraszam na nasza małą kulinarną podróż :) We Włoszech dzień zaczyna się od lekkiego, słodkiego śniadania. Do śniadania serwuje się rogaliki z nadzieniem, kruche ciastka, tosty z nutellą lub dżemem i koniecznie świeżo mieloną, aromatyczna kawę - espresso lub ewent. cappuccino. Na stołach pojawia się również jogurt/mleko z musli. Włoskie kawiarnie o poranku są najbardziej zapełnione, śniadanie
Atlas SmakówUwielbiam figi, praktycznie co weekend przygotowuję sobie na śniadanie tosty z figami i serem i nie mam ich dosyć. Tym razem przygotowałam udka z kurczaka w sosie balsamiczno-musztardowym z miodem, zapieczone właśnie z figami. Danie jest bardz late i szybkie w przygotowaniu, więc można pokusić się o przygotowanie go nawet w zapracowanym tygodniu. Polecam! Scroll down for recipe
karmelowyprzejmujcie się, bo puree można wykorzystać bardzo szybko. Kolejną porcję dyniowego puree przeznaczyłam na krem. Krem przypomina smakiem krówkę, jest pyszny i idealny do naleśników lub do francuskich tostów. Przepis na krem dyniowy jest prosty i szybki. Podjadam go łyżeczką prosto ze słoika! Krem dyniowy Składniki: 60 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 30 g masła 300 g dyniowego puree, tutaj
codojedzeniawiększego chleba wystarczy podwoić ilość wszystkich składników przepisu. Domowy chleb na drożdżach znacznie szybciej traci wilgotność niż chleb na zakwasie. Lekko czerstwy domowy chleb pszenny doskonale nadaje się na tosty. Kilka lat temu, ambitnie i bez żadnej solidnej wiedzy rozpoczęłam próby z pieczeniem chleba na zakwasie. Mimo dużych chęci efekty moich zmagań piekarskich były różne - raz się upiekło, innym razem
Codziennik Kuchennywypadku jest niezawodną przyprawą. Gotowe puree można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku. Można je wykorzystać jako dżem do naleśników lub do słodkich wypieków . Idealne do do tostów. Puree z dyni Składniki: 1 dynia, np. hokkaido, ok. 1,5 kg szczypta soli 2 łyżki cukru Pokrój dynię na mniejsze kawałki. Wraz z miąższem i skórką ułóż na blaszy. Wstaw
codojedzeniaJesienią zdecydowanie częściej przygotowujemy ciepłe śniadania i kolacje. Nie muszą być pracochłonne, aby posmakowały każdemu. Tradycyjne mleko z musli czy tosty z dżemem warto zastąpić bardziej ciekawym pomysłem. Jesienne posiłki mogą być kolorowe, z dodatkiem świeżych i sezonowych owoców lub warzyw, kreatywność wskazana! Wystarczą podstawowe składniki, które każdy z nas ma zawsze w kuchennej szafce, a zamiast chleba na śniadanie
Moja smaczna kuchniaMuszę przyznać, że połączenie obu serów z pieczonymi pomidorkami, papryką, zalewą z suszonych pomidorów i przypraw dało wyśmienity smakowy efekt. Polecam do świeżej i chrupiącej bagietki, grzanek, tostów czy domowych kanapek. Polecam ją nie tylko na domowe randki, porcję energii na dzień dobry, ale również na imprezę wśród znajomych. Po prostu musicie jej spróbować i tyle;) Składniki
Zasmakuj Kuchni