połowę paprykę pokroić w kostkę, cebule drobno pokroiuć i wszystko wsypać do miski wsypać cukier, musztardę i delikatnie wszystko wymieszać smaczna przegryzka do podjadania np. z chrupkim pieczywem lub tostami...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękrem czekoladowy, który zastąpi wszystkie te sklepowe i zachwyci podniebienia. Jest zdrowy, bo przygotowany z kaszy jaglanej , bananów oraz syropu z agawy zamiast cukru. Jest fantastycznym dodatkiem na kanapki , tosty, grzanki oraz do naleśników czy też omletów. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością zanurzy w nim łyżkę, a Ci, którzy nie wiedzą, że jest on z kaszy jaglanej , nawet tego
Ostra na Słodkodrobno pokroić i wsypać do ryby dodać pieprz mielony, majonez i dokładnie wszystko wymieszać schować do lodówki na 30 minut aby smaki się "przegryzły" - smaczna pasta do pieczywa ciemnego, tostów, faszerowania jajek..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięosobie na początku żywienia paleo, bardzo stęsknionej za smakiem chleba, chyba bardziej będzie smakowała zwykła kromka z masłem. Ten chleb paleo także świetnie nadaje się na grzanki czy tosty , można go też go zapiec z plasterkiem żółtego sera, o ile oczywiście jadasz sery. Jak więc zrobić taki smakowity i bezglutenowy chleb? Nie ma z tym dużo roboty, a składników
PaleoSMAKktóre znajdowali po drodze. Bacalao al ajo arriero jest daniem niezwykle sycącym, rozgrzewającym , idealnym na jednogarnkowy, jesienny obiad. Polecam! Ciekawostka! Możemy podawać je albo w miseczkach , albo też na tostach z podpieczonego chleba! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * filet z dorsza – 200 g * ziemniaki – 150 g * dojrzałe pomidory – 2 szt * papryka czerwona – 1 szt * papryka zielona
Ostra na SłodkoŚniadanie gotowe. Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem postawiła mnie na nogi. Śniadania uwielbiam. Zawsze staram się je urozmaicać. Tradycyjną kanapkę z żółtym serem dekoruję rukolą
codojedzeniasię, że dodałam anyż do potrawy, która niedawno przyrządzałam. Chleb anyżowy jest bardzo aromatyczny, ale jego smak jest jedynie delikatnie anyżowy. Chleb anyżowy to idealne pieczywo do serów i tostów. Chleb anyżowy pszennożytni Składniki: 2 bochenki 800 g pszennej mąki, u mnie wysokoproteinowa 150 g mąki razowej żytniej + 3 łyżki do oprószenia chleba 300 g zakwasu, u mnie zakwas pszenny
codojedzeniajesień. Rozgrzewa, dostarcza witamin (polecam wykorzystać do jej przygotowania przecier z pomidorów z własnego ogrodu) i poprawia nastrój swoim pięknym kolorem. Świetnie się sprawdza jako dodatek do kanapek, tostów, tortilli, nachosów, ale też do mięs i makaronów. Przepis podłączam pod Wyzwanie Kulinarne-domowy ketchup :) Składniki na ok 4-5 słoików o pojemności 300 ml: 1,2 kg pomidorów
Zawsze głodna!żółtka mają być bardziej ścięte. W tym czasie chleb delikatnie opiec, posmarować pastą z awokado, a na niej ułożyć pomidory. Ugotowane jajko wyjąć z folii i ułożyć na przygotowanym toście
Kuchnia w opałachSkończyły się Wam pomysły na śniadania lub kolacje dla dzieci? A one mają już dość jajecznicy i kanapek? Oto pomysł na szybkie tosty hawajskie! Proste w wykonaniu z łatwo dostępnych składników. Dzieciaki będą zachwycone :) Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 4 plasterki żółtego sera 4 krążki ananasa z puszki 4 plasterki szynki masło Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 150 stopni. Każdą
MyCookBook.plkawałki serki topione.Gotowałam do rozpuszczenia się serków co jakiś czas mieszając. Zupkę zabieliłam śmietaną z jedną łyżką mąki. Do smaku doprawiłam solą i pieprzem. Można podawać z grzankami, tostami lub groszkiem ptysiowym. Zupkę można także posypać drobno pokrojoną natką pietruszki
Darcia w kuchniząbki czosnku, łyżeczka ziół prowansalskich. Jako że sok i strączki w puszkach są już solone, nie dodaję już żadnej soli od siebie. Na zagryzkę mogą być np. gorące tosty wieloziarniste ale dzisiaj wyjątkowo się zaangażowałam, bo ugotowałam makaron ;) - 250 gramów makaronu pszennego "świderki" - 890 kcal, 174 g węglowodanów, 36 g białka. RAZEM MAMY: - 1586 kcal ( w tym 696 kcal
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEMałże to pyszne skorupiaki które goszczą często na naszym stole. Tym razem zaproponuję je w winie z warzywami, mają jedyny i niepowtarzalny smak i smakują wyśmienicie z tostami albo z ryżem. Małże już teraz są wszech obecne a także dość tanie i dlatego korzystajmy z ich smaku i aromatu. Małże w winie z warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepolubień na FB 157 obserwujących 10 postów 46,586 wyświetleń najpopularniejsze posty : Jesienna z upa fasolow ą z chili Tosty francuskie na słodko Grzanki z kozim serem i figą Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie Martysama robi ten pyszny dżem i to był strzał w dziesiątkę. To połączenie jest doskonałe! Jest to prawdziwe śniadanie mistrzów dlatego też wpisuję je pod tą etykietę. Tosty francuskie 30 minut dla 2 osób Składniki 2 jajka 6 łyżek mleka pół łyżeczki cynamonu szczypta soli ok 8 kromek chleba - najlepiej lekko czerstwego ok 3 łyżek masła ulubiony dżem
sierotka maRysia w kuchni