tosty - 2695 przepisów (strona:98/180)

Pieczone placki z cukinii, sera feta i suszonych pomidorów 170

Kolejny przepis z cukinią w roli głównej. Były już raz  pieczone placki  z dodatkiem marchewki i ziemniaków, były  tosty cukiniowe  czy  frittata . Dzisiaj przepis na kolejne placuszki, tym razem z wyrazistymi w smaku dodatkami - serem feta i suszonymi pomidorami.  Cukinia jest warzywem raczej neutralnym w smaku, więc dobór dodatków i odpowiednie doprawienie są tutaj

HealthyCreations
Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek 146

śmietany, energicznie mieszając widelcem, aby śmietana się nie zważyła. Tak zahartowaną dodać do sosu. Dodać do sosu mięso, chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub z tostami z chleba. Smacznego

Stare Gary
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 199

jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę dobrą pizzę, robię domowe zapiekanki, tosty czy burgery. Ostatnio do domowych burgerów upiekłam własnoręcznie małe bułeczki. Miękkie, puszyste, wyszły idealnie. Moje mini-burgery przełożyłam plastrami mielonych kotletów (zostały od obiadu), pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą oraz sosem

Walijskie Pichcenie
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 226

rzadko sięgam po masło orzechowe. Ma ono dość charakterystyczny smak i naprawdę muszę mieć na nie ochotę. Najprostszą formą serwowania masła orzechowego jest jego podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta. Ja mam dla Was dość prostą

mecooks
Wtorek: Chłodnik z ogórka i fety 155

obierz i zetrzyj na tarce, posiekaj szczypiorek. Tak przygotowane składniki włóż do kielicha miksera. Zmiksuj. Wlej litr maślanki i jeszcze raz zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Krok 2 Przygotuj tosty. Stosuj pieczywo w tosterze, albo podpiecz na suchej patelni. Przekrój wzdłuż awokado, wyjmij pestkę i miąższ, posiekaj. Wyłóż na grzanki, posyp pokruszonym serem feta. Podawaj chłodnik posypany pestkami dyni, polany

Niedzielny kucharz
„Pate ” z drobiowych wątróbek 167

fugara to wymysł francuskiej kuchni , która jak by o niej nie mówić , tego typu smarowidła , ma naprawdę wyśmienite. Osobiście, jestem wielkim fanem „pate” , doskonale smakuje na tostach lub bułce . Generalnie doskonały dodatek do wszelakiej maści pieczywa. Bardzo proste wykonanie , dodatkowo przemawia , na korzyść tego wyrobu. Cóż , pozostaje tylko zrobić i się zachwycać , szczególnie jeśli tak jak , ja lubicie

Ogrodnik w podróży
Sałatka z pomidorów i bazylii 242

duży dojrzały pomidor 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku kilka liści świeżej bazylii 1 łyżeczka octu balsamicznego sól i pieprz do smaku ulubione pieczywo do podania Wykonanie: Najpierw przygotowujemy tosty z ulubionego pieczywa. Wcale nie trzeba mieć tostownicy ani piekarnika Wystarczy patelnia! Na rozgrzaną nieprzywierająca patelnię kładziemy kromki chleba lub kawałki bułki i opiekamy na niewielkim ogniu aż będą zarumienione

Lamarida.pl
Przepisy na upalne lato - chłodniki, śniadania, kolacje i lody 249

pieczarkami i pomidorami 4.  Sałatka z awokado i tuńczyka 5.  Bruschetta z pomidorową salsą 6.  Bruschetta caponata 7.  Grzanki a'la caprese 8.  Tosty z pastą z awokado, z dodatkiem gruszki i suszonych pomidorów 9.  Pasta z grillowanych bakłażanów z dodatkiem bazylii i oregano 10.  Wiejski twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i jajkiem ZUPY

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tosty z jagodami i kozim serem 163

komponują się z serami, szczególnie kozimi i owczymi (poza tym polecam je do niektórych ryb i mięs, ale o tym może innym razem). Dlatego postanowiłem wykorzystać je do boskich tostów z ciabatty. Odrobina octu balsamicznego, garść jagód, kilka plastrów koziego sera, świeży tymianek, ulubione pieczywo i hop na grilla! Nie musicie dziękować. ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 2 ciabatty lub inne

Food Square
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 314

przypaliła. Boczek grillujemy na patelni grillowej aż będzie delikatnie rumianu i chrupiący. Na drugiej patelni na masełku smażymy jajka na twardo. W tosterze robimy grzanki. Na talerze wykładamy tosty, fasolkę, boczek i jajko… podajemy całość z dużą czarną kawą. Smacznego! Smacznego! Artykuł Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Maślane grzanki z serkiem i wiśniami 216

również na grillu. bagietka masło  kremowy, naturalny serek kanapkowy frużelina wiśniowa posiekane migdały Bagietkę pokroić na skośne kanapki, z obu stron cienko posmarować masłem. Na rozgrzanej patelni usmażyć tosty. Ciepłe grzanki posmarować serkiem, nałożyć frużelinę i posypać migdałami

Smakołyki Asi
Jajko na miękko – dwa sposoby na ugotowanie 125

Najzdrowsza forma jajka, dość często sięgamy po nie na śniadanie lub kolację. Z pieczywem z masłem z plastrami pomidora z cebulką lub grubym szczypiorem, czy z chrupiącym tostem smakują po prostu rewelacyjnie. Zawierają dużo dobrego cholesterolu. Warto po nie sięgać w każdym wieku. Mój Teść niezmiennie od lat zajada właśnie jajko na miękko codziennie na śniadanie. Ma rację

Zasmakuj Kuchni
„Łopatka niedźwiedzia „- wędlina z szynkowara 149

ostygnięcia . Przestudzony szynkowar , wkładamy do lodówki na noc i dopiero drugiego dnia , wyjmujemy z niego mięso . Oczyszczamy z nadmiaru galaretki , kroimy i możemy podawać Smakowita wędlina na kanapki , tosty itp . Smacznego ! Artykuł „Łopatka niedźwiedzia „- wędlina z szynkowara pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Czekowiśnia 196

smaku z wiśnią a raczej z czekoladą. Wyśmienity smak doskonale zastępuje np nutellę, ale znacznie zdrowszy. Można używać do przekładania ciast, tortów. Nadziewania pączków ,rogalików, itp. Świetny dodatek do tostów. Szerokie zastosowanie, dość proste przygotowanie. Można przechowywać do drugiego … Czytaj dalej Czekowiśnia

gotuj ze mną
Pieczone "nuggetsy" z cukinii 182

jest to podobno jedno z niewielu warzyw, w których nie odkładają się metale ciężkie. W kuchni cukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Ja przygotowuję z niej dania wytrawne - placki, potrawki, tosty, zapiekanki, ale także desery - pyszne kakaowe brownie czy musy owocowe.  Dosyć o cukinii, przejdźmy do konkretów :D  PIECZONE "NUGGETSY" Z CUKINII Czas przygotowania 25 minut z pieczeniem Cukinia

HealthyCreations