Przepis na : śniadanie
Dziś przedstawiam pomysł na łatwe i absolutnie przepyszne śniadanie z książki Gordona Ramsaya ” World kitchen”. Jajka z płynnym, rozlewającym się żółtkiem zapieczone z grzybami w śmietance pod warstwą sera żółtego i podane z chrupiącym chlebkiem. Zachwyciłam się tym daniem, jest doskonałe i jeszcze tak bardzo łatwe w przygotowaniu! Generalnie zawsze jak przygotuję coś z książek Gordona Ramsaya, a mam już ich niemałą kolekcję, to zawsze wszystko wychodzi pyszne. Polecam na śniadanie, szczególnie w l... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...