pieprz czarny świeżo mielony, 1 płaska łyżka bułki tartej, świeżo mielona suszona chili do smaku, ok. 12 szt. całych zielonych oliwek. Przygotowanie: Cebule kroimy w drobna kostkę, szklimy na oleju z dodatkiem soli. Pasztet, ser camembert dzielimy na mniejsze kawałki i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy cebulę, bułkę tartą, pieprz, chili i całość krótko miksujemy. Dodajemy
Moniki Smakołykimakaronu- dowolnego u mnie wykorzystany razowy BioBabalscy 1kg mięsa mielonego- u mnie z szynki 2 cebule 2 papryki: żółta i czerwona 2 pomidory 200ml przecieru pomidorowego 2 jajka tarty żółty ser: 100g +200g Przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej i ostrej, bazylii Robimy! Makaron pszenny razowy gotujemy al’ dente Mięso mielone obsmażamy z cebulami(...)jajka i 100g sera Dodajemy obrane, wydrążone i pokrojone w kostkę 2 papryki: żółtą i czerwoną i mieszamy raz jeszcze. Wylewamy do formy- u mnie prostokątna blacha Posypujemy pozostałym tartym serem i układamy plasterki pomidora. Pieczemy pół h w 190 stopniach. Lekko studzimy, aby się zapiekanka nie rozpadała i zajadamy! Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest
Latosiowydommielonego mięsa z piersi indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka świeżej natki pietruszki 1 mała cebula 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Cebulę oraz natkę pietruszki bardzo drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, cebulą, natką i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku
jakszef.plłyżek bułki tartej 2-3 łyżki suszonego tymianku Garść świeżej szałwia Mąka Sól Pieprz świeżo zmielony Oliwa do smażenia 2 czerwone papryki 1 puszka pomidorów San Marzano 5 szalotek 3 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz świeżo zmielony Przygotowanie Cebulę i jabłko obierz i pokrój bardzo drobno. W dużej misce wymieszaj, mięso, cebulę, jabłka, jajka, bułkę tartą
RafalCookbulionu warzywnego opcja: 50 ml białego wina spora łyżka masła 1 mała cebula lub 1 mały por posiekany drobno (jasna część) sól, świeżo zmielony pieprz do podania: tarty grana padano, parmezan lub inny ser długo dojrzewający, świeża bazylia, tymianek lub koper SKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY: 1 puszka krojonych pomidorów 1 średnia cebula 3 małe ząbki czosnku lub suszony(...)risotto mieszać. Przypraw solą i pieprzem. Gdy ryż będzie gotowy (po około 16-17 minutach) dodaj sos pomidorowy, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę do połączenia. Risotto pomidorowe podawaj z tartym serem grana padano, udekoruj świeżymi ziołami. Risotto nie nadaje się do odgrzewania. Smacznego Źródło: A. Starmach, Pyszne 25 , z moimi zmianami
Zasmakuj Kuchniuzupełnienie. Bardzo udany wypiek. Biszkopt orzechowy: 8 jajek 8 łyżek cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kawowy: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 2 i 1/2 łyżki żelatyny 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego Kawowa galaretka: 3 łyżki(...)jednym żółtku, za każdym razem miksujemy do połączenia (na tym etapie dodaję również kilka łyżek oleju, ale nie jest to konieczne). Mielone orzechy mieszamy z mąką, kaszą manną, bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej w kilku partiach – delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Smaki Na Talerzuberlinki · ½ papryki czerwonej · 3 plasterki sera żółtego · Bułka tarta do panierki · Jajko · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz(...)Polewamy odrobiną ketchupu. 5. Zawijamy w ser. 6. Układamy na środku mięsa. 7. Zwijamy robiąc roladki. 8. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju. 10. Danie gotowe
Kulinarna Chwilamąki ziemniaczanej · 2 łyżki maki pszennej · 2 łyżki majonezu · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy bardzo drobniutko, solimy i wbijamy jajko. 2. Z papryki usuwamy nasiona(...)ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Doprawiamy papryką oraz wsypujemy mąki. 6. Dokładamy majonez i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. 7. Robimy kotleciki, panierujemy w bułce tartej. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego
Kulinarna ChwilaGłosów:1 Średnia:5/5] składniki: 2 krążki sera camembert 1 jajko 25 ml mleka bułka tarta mąka sól, pieprz(...)olej do smażenia wykonanie: Jajko mieszamy z mlekiem, solimy i pieprzymy. Ser kroimy na 8 trójkącików (w ćwiartki). Każdy trójkącik obtaczamy w mące a następnie w jajku i bułce tartej. Czynność panierowania w jajku i bułce powtarzamy. Smażymy z każdej strony na rumiano w dużej ilości oleju. Usmażone układamy na ręcznikach papierowych. Podajemy z sosem żurawinowym na ciepło
Domowy Smak Jedzeniacieniej będę kroić. Zjadłam pół porcji, więcej nie dałam rady…. Składniki: * mięso schabowe pokrojone na kawałki ok. 1 cm grubości * sól, pieprz czarny i ziołowy * jajko * bułka tarta * smalec do smażenia ew. olej Przyprawianie….ja robię zwyczajnie. Sól, pieprz(...)ziołowy z jednej strony, pieprz kolorowy z drugiej. Wkładam do miseczki, przykrywam i niech nachodzi pod przykryciem smakami przez trzy godzinki. Obtaczam w jajku i bułce, dokładniej: w bułce tartej, jajku i jeszcze raz w bułce. Chyba żadnej nowości nie napisałam Smażę na smalcu. Taki układ najlepiej mi pasuje. Pamiętam jak kiedyś mama smażyła schabowe. Tłuszczem z patelni
Pieprzyć z FantazjąByło szybsze. Do zrobienia kotletów devolay potrzebowałam ( porcja na trzy osoby): * 3 połówki piersi z kurczaka * 3 ząbki czosnku * mała wiązeczka natki z pietruszki * 3 łyżki masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach(...)łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru. Podałam z ziemniakami i mizerią. Ale fajnie byłoby zjeść devolaya z jakimś ciepłym dodatkiem
Pieprzyć z Fantazjądużo czasu. Składniki: * 20 dkg kaszy gryczanej * 10-20 dkg białego sera półtłustego * 1 jajko * 1 cebula * 1 łyżka smalcu * 5-6 pieczarek * sól, pieprz * bułka tarta * olej do smażenia Kaszę gryczaną ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedyś przyznałam się, że gotuję w woreczkach bo zwyczajnie nie ma u mnie opcji żeby(...)pokrojoną w kostkę. Dodałam je do kaszy. Wkruszyłam biały ser, wbiłam jajko i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec formowałam kotleciki, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor. Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny. Ktoś
Pieprzyć z Fantazjąłyżki bułki tartej * sól, pieprz * 3 łyżki masła * 3-4 łyżki mąki Na sos: * 20 dkg pieczarek * 1 cebula * 2 łyżki masła * śmietanka 30% 150 ml * sól * natka pietruszki Cebulę pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na 1 łyżce masła i dodałam do mięsa mielonego. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Wbiłam jajko, wsypałam bułkę tartą i przyprawiłam
Pieprzyć z Fantazjąpassaty pomidorowej * 1 jajko * ok. 2 łyżek bułki tartej * sól, pieprz czarny i ziołowy * tymianek Cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na 1 łyżce masła i dodałam do mięsa mielonego. Czosnek przecisnęłam przez praskę, wbiłam jajko i połączyłam z mięsem. Przyprawiłam masę solą i pieprzem. Dodałam bułkę tartą. Jednak nie ma potrzeby dodawać
Pieprzyć z Fantazjącebulki * mąka do obtoczenia pulpetów * 700 ml passaty pomidorowej * 150 ml śmietanki 30% * ok. 2 łyżek bułki tartej * 1 łyżka masła * przyprawy: sól smakowa włoska, pomidory z bazylią i czosnkiem, pieprz, sól Zrobiłam pulpety. Do mielonego mięsa wbiłam jajko, dodałam bułkę tartą, podsmażoną na maśle cebulkę ( wcześniej pokroiłam ją w kostkę) i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiłam
Pieprzyć z Fantazją