często, przyprawiam. Wlewam sos meksykański, pomidory z puszki. Gotuję kilka minut, próbuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos: serowo-śmietanowy w misce mieszam rózgą kuchenną jajka, śmietanę i tarty ser, doprawiam solą i pieprzem, dodaję gałkę muszkatołową. Do naczynia żaroodpornego na wcześniej wyłożony makaron wykładam równomiernie sos mięsno-warzywny, polewam całość sosem serowo-śmietanowym. Piekarnik nagrzewam
Zasmakuj Kuchnipieczarek · 2 kostki rosołowe · Jajko · 1/3 szklanki bułki tartej · 5 jajek ugotowanych na twardo · Sól · Pieprz · Olej(...)dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy. 5. Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby. 6. Wszystkie składniki dokładanie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek. 7. Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch
Kulinarna Chwilamożna użyć ziemniaki, które zostały z obiadu 100 g groszku 100 g szpinaku 1 łyżka musztardy ziarnistej 125 g mozzarelli 1 jajko sol, pieprz do smaku 100 g bułki tartej do obtaczania olej do smażenia SAŁATKA 1 ogórek 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka cytryny 2 łyżki octu ryżowego albo jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka posiekanego(...)ziemniaków. Całość masy przestudzić. Dodać sól, pieprz i musztardę, wymieszać, dodac jajko, zmieszać. Odstawić masę minimum na godzinę do lodówki ( można na całą noc). Na talerz wysypać bułkę tartą. Mozzarellę pokroić na małe kawałki ( mi wyszło koło 15 kotlecików więc na mniej więcej tyle kawałków). Brać do ręki trochę masy, wciskać w środek mozzarellę, obtoczyć ją masa, uformowac
Cooking for Emilyszklanki młodych listków pokrzywy lub 4 łyżeczki pokrzywy pasteryzowanej <- klik sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko 1 łyżka masła maka pszenna do obtoczenia lub bułka tarta 1. Na patelni na maśle przesmażamy szpinak wraz z posiekanymi ząbkami czosnku i odstawiamy do przestudzenia. Następnie jeśli mamy świeże listki pokrzywy to zalewamy je wrzącą wodą i gotujemy przez(...)fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i np. zasmażanymi buraczkami <-klik
Gotowanie...to proste !przyprawić w zależności od preferencji. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g karkówki wieprzowej 1,5 cebuli 1 jajko 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania olej do smażenia ok. 10 średniej wielkości pomidorów kilka łyżek śmietany 30% 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka majeranku(...)koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso zmieliłam z połową cebuli w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko. Dodałam musztardę, majonez i bułkę tartą. Przyprawiłam mięso do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Z masy uformowałam nieduże pulpety i obtoczyłam je w mące pszennej. Pulpety obsmażyłam
Waniliowe Improwizacjepreferencji, my oczywiście na ostro ) 4 plastry serka topionego z szynką ( Hohland, Lactima lub inny ) 4 płaskie łyżeczki miodu 4 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku bułka tarta do obtoczenia 2 jajka Filety z kurczaka, każdy przekrój na pół, tak aby uzyskać dwa płaty. Każdy płat mięsa, posmaruj jedną łyżeczką miodu, posyp łyżeczką czosnku i papryki, oraz(...)solą do smaku. Ułóż złożony plaster sera, tak aby nie wyciekł i zamknij dwa płaty filetu ponownie, żeby znowu utworzyły jednolitą pierś Obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej mocno dociskając, tak aby się nie rozpadły. Czynność powtórz dwukrotnie. Smaż na oleju, dość głębokim na złoty kolor z obu stron Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Brak klepania
Ogrodnik w podróżynieduże kawałki żółtego sera 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka bułki tartej 1/4 cebuli 1 łyżka mleka sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania kotletów tłuszcz do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę
Waniliowe Improwizacjecebula mała 1 jajko 10 pomidorów suszonych z oleju 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta rozmarynu oliw z oliwek bułka tarta do panierki Jak zrobić kotlety mielone po włosku: Zaczynamy od przygotowania kajzerek. Bułki moczymy w mleku, a kiedy wchłoną płyn i staną się miękkie, miksujemy je. Następnie do miski przekładamy(...)startą na tarce cebulę, parmezan, posiekane pomidory suszone. Następnie doprawiamy: dodajemy przyprawy: oregano, bazylię, rozmaryn, sól, pieprze, wyrabiamy chwilę masę. Potem z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Na końcu na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę i układamy na niej kotlety. Finalnie smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Kotlety mielone po włosku pochodzi z serwisu Dorota
Dorota Smakujeświeżym pieczywem. Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia gołąbków olej do smażenia 250ml bulionu 150ml passaty pomidorowej (przecieru) 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek(...)oraz marchewkę i wszystko smażymy rzez około 2 minuty ciągle mieszając. Całość odkładamy do przestudzenia. Do miski przekładamy mięso mielone, ryż, kapustę z patelni i wbijamy jajka *** *** Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy owalne gołąbki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy gołąbki
Blog z Apetytemwarzyw kupnych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kulki mięsne: ok. 200g mięsa mielonego 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku łyżeczka sosu sojowego 0,5 łyżki bułki tartej mąka do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostałe składniki: 8 dużych liści sałaty masłowej pęczek rzodkiewek 1 większy pomidor 0,5 cebuli ok. 1 łyżeczka ziaren słonecznika 1 łyżeczka majonezu(...)kilka kropel soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam go do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym. Dodałam majonez i bułkę tartą i wymieszałam wszystkie składniki na jednolitą masę mięsną. Z masy formowałam małe kuleczki i panierowałam je w mące pszennej. Następnie usmażyłam je na patelni na oleju i wyłożyłam
Waniliowe Improwizacjekotletów) Mięso mielone z indyka 400-500 g Bułka Kajzerka Żółtko Cebula mała Czosnek ząbek Natka pietruszki 2 łyżki Koperek łyżka Sól Pieprz Panierka: mąka, jajko, bułka tarta Przygotowanie: Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki(...)oraz koperek posiekany. Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników. Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego! Zapraszam was również
Kulinarne przygodyMyślę, że zdałam egzamin, a Mamie przesyłam buziaki! Krokiety z białą kapustą / 10 krokietów Składniki: 10 naleśników, według przepisu, podany jest tutaj 1 mała główka białej kapusty bułka tarta 3-4 jajka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Smażymy naleśniki według podanego powyżej przepisu (w składnikach znajdziecie link do przepisu). Białą kapustę szatkujemy, odcinając twarde części(...)wykładamy na deskę. Białą kapustę nakładamy na cały naleśnik. Następnie zakładamy do środka dwa boki przeciwległe i zwijamy całego naleśnika. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Powtarzamy, aż do ostatniego naleśnika. Całość smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony, aż będą chrupiące z zewnątrz. Najlepsze są na ciepło
Moja smaczna kuchniaPieprz · Olej do smażenia · 2 jajka · Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Całą powierzchnię każdego kawałka(...)mięsa smarujemy cienko serkiem topionym. 3. Układamy plasterek szynki i plasterek sera żółtego. 4. Składamy w kształt kopertek. 5. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwila