tarta - 42848 przepisów (strona:860/2857)

Roladki Groszkowo marchewkowe 156

sera żółtego w plasterkach ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy(...)każdym kawałku mięsa plasterek sera i łyżkę groszku z marchewką. 3.   Zawijamy w roladki. 4.       Panierujemy w mące, następnie w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 5.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6.   Roladki gotowe. 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi 127

mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy

Szefowa kuchni
Kotlety kaszubskie 99

Miczka Składniki: 500 g polędwicy z dorsza 250 g boczku surowego wędzonego 1 czerstwa bułka 250 ml mleka 2 jajka 1 pęczek koperku  2 ząbki czosnku bułka tarta olej masło sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)boczkiem. Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem

R'n'G Kitchen
Pasztet z białych warzyw, zielonej soczewicy i kurczaka z żurawiną i sosem malinowym 97

selera i pietruszki cebula  gruszka  tymianek  masło do smażenia  sól i pieprz do smaku  2 jajka  garść suszonej żurawiny  3 łyżki bułki tartej  posiekany koperek  Sos malinowy: 100 g mrożonych malin  50 g masła  szczypta soli, pieprzu i cukru  Na rozgrzanej patelni podduś posiekaną cebulę z tymiankiem(...)owocu. Za pomocą blendera lub malaksera zmiksuj na gładką masę gotowane i wystudzone mięso, soczewicę, białe warzywa i zawartość patelni. Dopraw składniki solą i pieprzem. Dodaj jajka oraz bułkę tartą. Do przygotowanej masy dodaj suszoną żurawinę i posiekany koperek. Przełóż przygotowaną masę do "keksówki" o wymiarach 10 cm x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz

Mango Papaja
Zawijane fileciki w boczku 125

podłużnych plastrów boczku parzonego ·        Sól ·        Mąka pszenna do panierki ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy(...)paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa. 3.   Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek. 4.   Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 5.   Smażymy na rozgrzanym oleju. 6.   Roladki gotowe. 7 .   Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotleciki z kaszy jaglanej i jajek 96

jajek - przepis na 8 sztuk Do przygotowania kotlecików będziesz potrzebować: 8 jajek, pół szklanki suchej kaszy jaglanej, 2 łyżki sezamu, łyżkę miękkiego masła, 2 łyżki oleju, bułkę tartą do panierowania (w przypadku diety bezglutenowej można zastąpić np. panierką z ciecierzycy), natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. 1. Na suchej patelni upraż sezam. 2. Kaszę przesyp na sito(...)czym dodaj surowe jajko, miękkie masło, przestudzoną kaszę, ziarna sezamu i przyprawy. 7. Tak przygotowaną masę dokładnie wymieszaj i mokrymi dłońmi uformuj kotleciki. 8. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.  Kotleciki w połączeniu z ziemniakami i surówką z sałaty rzymskiej, ogórka i pomidora stworzyły pyszny obiad - polecam

Z notatnika dietetyka
Serowy garnek 129

słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia, mąka pszenna do obtoczenia pulpetów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pora kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na oleju aż ładnie się zeszkli, do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą,pieprzem,słodką papryką i przyprawą

Blog kulinarny S9.PL
Roladki wieprzowe w stylu devolay 127

natkę pietruszki. 3 kotlety schabowe (bez kostki), 100 – 120 g masła, 1,5 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz świeżo zmielony, do panierowania: 1-2 jajka, bułka tarta, mąka tłuszcz do smażenia – masło klarowane, masło i olej Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Mięso lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Masło ułożyć wzdłuż kotleta. Zawinąć(...)brzegi, tak aby dokładnie na siebie nachodziły. Tak przygotowane mięso można na chwilę schłodzić, łatwiej będzie panierować. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć najlepiej w głębokim tłuszczu. Można też obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, a następnie dopiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Z dobrze przyrządzonej roladki, po przekrojeniu

królestwo garów
Wielkanocna pieczeń z jajkami 66

porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem

Wymiar Zdrowia
Śliwkowa makówka 84

maku 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka tartej bułki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mak należy sparzyć i odstawić na pół godziny, a następnie odcedzić i dwukrotnie zmielić (możecie też użyć mielonego maku sypkiego, który zalewa się gorącym mlekiem). Żółtka ubijam z cukrem, następnie dodaję mak, proszek do pieczenia, kaszę i tartą bułkę. Wszystkie składniki mieszam mikserem

Słodki sentyment
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpecikami (Spaghetti con polpettine al sugo di pomodoro) 122

minuti, mescolando di tanto in tanto. Pulpeciki Przygotowanie pulpecików rozpoczynamy od namoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku oraz wyciśnięt ą  bułkę  tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dokładnie  wyrabiamy.  Z masy formujemy pulpeciki i smażymy na rozgrzanym

La grande e la piccola cuoca
Szarlotka walentynkowa 155

Składniki na kruche ciasto: 2szkl. mąki tortowej 0,5szkl. cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 żółtka 100g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: 1kg jabłek użyłam jonagold 2 białka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami(...)sera wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w rant formy. Ok. 2/3 ciasta starłam na dno tortownicy i wyrównałam, lekko je dociskając. Ciasto posypałam równomiernie bułką tartą. Jabłka obrane ze skórki starłam na tarce na grubych oczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszałam je z proszkiem budyniowym i cukrem i na chwilę odstawiłam. Białka ubiłam ze szczyptą

Waniliowe Improwizacje
Wielkanocna pieczeń z jajkami 85

porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem

Wymiar Zdrowia
Schabowy w ziołach 129

kotlety schabowe 1 jajko 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu pęczek ulubionych ziół - u mnie pietruszka, koperek i rozmaryn bułka tarta do panierowania Kotlety rozbić tłuczkiem jak na tradycyjne schabowe. W misce wymieszać ze sobą jajko, majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz posiekane(...)zioła. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso i obtoczyć je z każdej strony. Odłożyć je do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie wyjąć z lodówki i obtoczyć kotlety w bułce tartej. Mięso smażyć na dużym ogniu na złoty kolor z obu stron

My simple kitchen
Jabłecznik z kremem kokosowo-nutellowym 143

bułki tartej 1/4 szklanki wody 1 puszka mleczka kokosoego 1 łyżka nutelli Wykonanie: Jabłka obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach,dolewamy wodę, dodajemy cukier waniliowy, cynamon i cukier, ja dodałam 3 płaskie łyżki, wszystko zależy od słodkości jabłek dodajcie tyle ile uważacie.Jabłka dusimy na małym ogniu aż zmiękną, następie dodajemy bułkę tartą

Sama słodycz i szczypta chili