Ryba w kukurydzianej panierce

Ryba w kukurydzianej panierce

Ryba w kukurydzianej panierce

Panierka kukurydziana jest bardzo popularna, ale dla mnie to w sumie nowość. Robiłam ją dopiero pierwszy raz. Smakowała mi, ale chyba pozostanę fanką tradycyjnej panierki. Składniki: 1 filet ryby - u mnie dorsz mąka kukurydziana 2 jajka 1 łyżka śmietany 18% bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób wykonania: 1. Rybę odmrozić, opłukać i osuszyć. Podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. 2. Jajka wymieszać ze śmietaną. 3. Panierować rybę, najpierw w mące kukurydzianej, następnie w jajku ze śmietaną, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.