troszkę w innym wydaniu. Polecam serdecznie jako danie obiadowe lub na kanapki :) Pieczeń " gołąbkowa" - 1 kg mięsa mielonego - 2 woreczki ugotowanego ryżu ( 200g) - 2 jajka - 3-4 łyżki bułki tartej - kilka listków poszatkowanej białej kapusty - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - garść ( spora) ulubionych świezych ziół ( u mnie lubczyk, natka pietruszki, szczypiorek, koper, rozmaryn, tymianek, szałwia) - sól, pieprz do smaku(...)siekamy . Podsmażamy chwilę wszystko na odrobinie oliwy bądź oleju. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, podsmażoną cebulą i czosnkiem. Zioła siekamy drobno i dodajemy do masy. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Długą keksówkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy tam masę mięsną. Polewamy wierzch oliwą i posypujemy obficie majerankiem. Pieczemy
Kuchnia Pełna Emocjizioła : bazylia, tymianek - mąka, jajko, bułka tarta do panierki - sól, pieprz do smaku - olej do smażenia Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Dokładnie tak jakbyśmy chcieli usmażyć zwykłe schabowe i tak też robimy- smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu smarujemy pasztetem ( dość grubą warstwą) układamy
Kuchnia Pełna Emocjijajka * 1/2 łyżeczki soli nadzienie * 500 g pieczarek * 100 g cebuli * 20 g oleju * 550 g kapusty kiszonej * sól i pieprz do smaku * jajko i bułka tarta do krokietów barszcz * 30 g suszonych grzybów * 500 ml wody gorącej * 500 g buraków * 1-2 łyżki octu * 2 ząbki czosnku * liść laurowy, pieprz i ziele angielskie * sól i pieprz(...)gotować czas 15 min / temp 100 st Przełożyć do miski i odstawić do wystygnięcia Naleśniki nadziewać 2 łyżkami kapusty. Zwijać krokiety. Maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor :) Barszcz * grzyby namoczyć w gorącej wodzie * włożyć je wraz w wodą do naczynia miksującego i dodać czosnek - gotować czas 10 min/ temp
Gotowanie z pasjąjajka * 1/2 łyżeczki soli nadzienie * 500 g pieczarek * 100 g cebuli * 20 g oleju * 550 g kapusty kiszonej * sól i pieprz do smaku * jajko i bułka tarta do krokietów barszcz * 30 g suszonych grzybów * 500 ml wody gorącej * 500 g buraków * 1-2 łyżki octu * 2 ząbki czosnku * liść laurowy, pieprz i ziele angielskie * sól i pieprz(...)gotować czas 15 min / temp 100 st Przełożyć do miski i odstawić do wystygnięcia Naleśniki nadziewać 2 łyżkami kapusty. Zwijać krokiety. Maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor :) Barszcz * grzyby namoczyć w gorącej wodzie * włożyć je wraz w wodą do naczynia miksującego i dodać czosnek - gotować czas 10 min/ temp
Gotowanie z pasjąCebula · Jajko · 2 łyżki śmietany 18 % · 3 łyżki bułki tartej · Ciasto francuskie · Sól · Majeranek · Przypraw gyros Sposób(...)groszkiem przekładamy do garna, solimy, zalewamy wodą i gotujemy 2. Mięso przekładamy do miski, solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy 3. Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso 4. Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa
Kulinarna ChwilaWarzywa na patelnie po meksykańsku · Olej do smażenia · Jajko · Bułka tarta do panierki · Pieprz · Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz(...)przyprawa, które znajdują się w środku opakowania 3. Warzywny farsz nakładamy po łyżce na środek mięsa 4. Zwijamy w kopertki i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 6. Roladki gotowe 7. Smacznego
Kulinarna Chwilakurczaka) 3 jajka 250 g żółtego sera 3 łyżki majonezu na farsz do rolady: 350 g pieczarek, opcjonalnie garść świeżego szpinaku, cebula, 1-2 ząbki czosnku, jajko, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, kilka łyżeczek posiekanej natki pietruszki, opcjonalnie Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, przygotowanie: Kurczaka przeciąć na 4-6 kotletów, rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć przyprawami(...)świeżego szpinaku, jeśli go używamy. Doprawić solą i pieprzem, odłożyć (ważne, by farsz nie był wodnisty, należy smażyć składniki do wyparowania wody z pieczarek). Lekko wystudzić, połączyć z bułką tartą i jajkiem. Przygotować skorupkę serową do rolady: połączyć jajka, majonez i starty na dużych oczkach ser. Wyłożyć masę serową na blaszkę do pieczenia z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem
Lekcje w kuchnidodatkowo 2 małe pojedyncze piersi kurczaka) 1/2 główki białej kapusty (około 500 g) 2 cebule 2 małe jajka 100 g ryżu pęczek natki pietruszki sól, pieprz bułka tarta olej Sos: 2-3 szkl. bulionu 2 szkl. passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1/3 szkl. śmietanki 30% suszone oregano suszona bazylia 1 łyżka cukru sól, pieprz(...)maszynce, umieszczamy w dużej misce. Do mielonego mięsa dodajemy ugotowany ryż, kapustę, cebulę, posiekaną natkę oraz jajka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W miarę potrzeby dodajemy taką ilość bułki tartej, by możliwe było formowanie z masy kotlecików. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy owalne kotleciki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy krótko kotlety z obu stron (tylko do lekkiego przyrumienienia). Podsmażone
Smaki Na Talerzuwypełnione farszem maślano-serowym zasmakują każdemu. 3 porcje 3 plastry schabu każdy tak ok. 130 gramów 90 gramów masła 150 gramów żółtego sera sól pieprz jajko + mąka+ bułka tarta do panierowania Tłuszcz do smażenia Plastry schabu rozbijamy jak na kotlety za pomocą tłuczka do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach(...)pózniej farsz podczas smażenia nie wyciekł. Następnie boki podwinąć i w dłoniach uformować podłużne roladki coś na kształt wrzeciona. Uformowane kotlety panierujemy kolejno w mące jaJku i bułce tartej. Piekarnik nagrzać do 190-200 stopni. Kotlety najpierw smażymy na średnio rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę wyłożoną
Andzia Pichcidanie nabierze zupełnie innego charakteru. Zachęcam do spróbowania mojego kotleta z oryginalną, góralską nutą! Składniki: 1 filet 1 oscypek 1 ząbek czosnku 4 łyżki borówki Stovit jajko bułka tarta(...)sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Filet myjemy, osuszamy kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na jasnozłoty kolor. Na usmażone kotleciki układamy po dwa plasterki oscypka. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku
Podróż w kulinariałyżki mąki pszennej · Sól · Papryka ostra · Bułka tarta do panierki olej do smażenia · Vegeta Natur do mięsa mielonego Zobacz Tutaj Sposób przygotowania: 1. Mięso bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, dodajemy odlany(...)papryką , łączymy z majonezem oraz drobno pokrojoną papryką czerwoną 3. Wsypujemy mąkę, Vegetę Natur Zobacz Tutaj i dokładnie mieszamy 4. Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 5. Kotlety gotowe 6. Smacznego #durszlakXvegetanatur#vegetanatur#inspirowanenatura #durszlakXvegetanatur#vegetanatur#inspirowanenatura
Kulinarna Chwilasosem pieczarkowym: 500 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 1/2 niedużej cebuli 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, ostra papryka w proszku olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia Sos pieczarkowy: 1/2 kg pieczarek 200 ml śmietanki 30% 1 cebula 1/2 szklanki bulionu lub wody sól, pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego 20 dag startego żółtego sera(...)praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką. Dodać odciśniętą kajzerkę i ręką wyrobić na jednolitą masę. Z przygotowanej masy zwilżonymi dłońmi formować nieduże klopsy. Obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Przełożyć przygotowane klopsy mielone i zrumienić je z obu stron (nie musimy zbyt długo ich smażyć, ponieważ będą jeszcze zapiekane). Następnie przełożyć do naczynia
Danka Pichcipieczarek, 2 cebule, 4 jajka, 1 łyżka bułki tartej, sól, pieprz, 200 g masła, Pieczarki obrać, pokroić w grube plasterki. Cebule pokroić w półplasterki. Cebulę poddusić na maśle, następnie dodać pieczarki i razem chwilę przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostudzenia. Jajka ubić. Wymieszać z bułką tartą i pieczarkami. Pozostałe masło rozpuścić. Każdy płat
królestwo garówbułki tartej -5 dkg masła -5 dkg żółtego sera ( najlepiej cheddar ) -4 łyżki posiekanej natki pietruszki -łyżka posiekanego koperku -ząbek czosnku -sól, pieprz Rybę dzielimy na części. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na drobnych oczkach ścieramy ser. Pietruszkę, koper i czosnek kroimy na drobno. Mieszamy bułkę tartą,ser, koperek, pietruszkę i czosnek. Dolewamy stopione i przestudzone masło
Maminek kulinarnykcal Ingredients 6-7 sztuk czerwonej papryki 1,3 kg mięsa mielonego 3 sztuki jaj 160 gramów żółtego sera drobno pokrojonego lub startego na dużych oczkach ½ szklanki bułki tartej 2 sztuki dużej cebuli posiekanej i podsmażonej na patelni 1 ząbek czosnku 2 łyżki przypraw sól, pieprz, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka Instructions Dokładnie myjemy papryki, wycinamy ich górną warstwę(...)drobne kawałki lub ścieramy na tarce na większych oczkach. Do miski dodajemy kolejno: mięso, jaja, ser, cebulę i przyprawy (wedle uznania). Po dokładnym wymieszaniu składników, na koniec dodajemy bułkę tartą, której nie powinno być za dużo, ponieważ nie chcemy aby farsz wyszedł za suchy. Tak przygotowany farsz, rozkładamy do papryk, przykrywając je od góry naszymi kapeluszami. Nagrzewamy piekarnik
Zufi.pl