tarta - 42848 przepisów (strona:842/2857)

Przepis na Pasztet z Cukinii 89

PRZEPIS NA PASZTET Z CUKINII Składniki: 1 kg cukinii (3 średnie sztuki) 1 cebula 1 marchewka 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki oleju  1/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki płatków owsianych zblendowanych   5 łyżek kaszy manny pęczek natki pietruszki 3 jajka po 1 łyżeczce kurkumy, pieprzu, soli, oregano 1/3 łyżeczki chili  (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)cebulę zasolić w 2 łyżeczkach soli i odstawić na pół godziny. Następnie dokładnie odsączyć. Do odciśniętej cukinii i cebuli dodać startą marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, oliwę, bułkę tartą, płatki owsiane, kaszę manną, natkę pietruszki, żółtka i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników delikatnie mieszając. Pasztet wyłożyć

Przepiski.pl
Udka z kurczaka po kujawsku. 96

również z innymi dodatkami jak na przykład ryż. Składniki - 3 udka z kurczaka - czosnek mielony - sól - papryka czerwona mielona - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki pikantnego keczupu - 1 łyżka bułki tartej - 1 łyżka oleju Wykonanie Oczyszczone, umyte i osuszone udka z kurczaka nacieram z obu stron solą, czosnkiem i papryką. Odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Naczynie do zapiekania smaruję(...)przy pomocy pędzelka olejem, przekładam do niego doprawione udka. W małej miseczce mieszam majonez z keczupem. Mieszaniną smaruję po wierzchu udka i posypuję delikatnie bułką tartą. Naczynie z mięsem wkładam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekę pod przykryciem około 40 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem, po tym czasie naczynie odkrywam i piekę kolejne 20-25 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Mielone kotlety chrzanowe 93

składnik główny, później patrzę, co mam pod ręką. Mielone wyszły tak, jak sobie wymyśliłem. Pysznie. Składniki: 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 łyżka chrzanu 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso mieszamy z chrzanem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które smażymy na oleju z dodatkiem

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z płatkami papryki 81

jajko 1 cebula 2- 3 ząbki czosnku 4 łyżki płatków papryki  1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona ) sól , pieprz Ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety mielone z płatkami papryki - przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę niezbyt dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki porządnie wyrobić i doprawić(...)smaku (*).   Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety, które należy dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.   Kotlety mielone z płatkami papryki - dodatkowe informacje:  (*) Dla początkujących radzę najpierw usmażyć mini kotlecika i sprawdzić jak doprawione jest mięso. W przepisie użyłam przypraw ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje
Kotlety z cukinii 102

dietach wege. Smażona cukinia jest chrupiąca na wewnątrz a mięciutka wewnątrz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z cukinii – Składniki 1 sztuka sporej cukinii 2 jajka mąka i bułka tarta do panierowania sól pieprz czosnek granulowany papryka słodka kilka łyżek oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z cukinii – Wykonanie Przepis na kotlety z cukinii jest bardzo prosty. Wykonanie(...)czosnkiem. Pozostaw na 2-3 minuty. Następnie każdy z przygotowanych kotlecików z cukinii obtocz dokładnie w mące pszennej, następnie w dobrze rozbitym jajku a w ostatnim kroku w bułce tartej. Na patelnie wylej olej, musi być go odrobinę więcej, tak, by cukinia była lekko zanurzona w oleju. Po rozgrzaniu oleju zmniejszyć moc palnika do bardzo małego. Smażyć na takim

To Musisz Wiedzieć
PYSZNA ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI 84

mielonego * 1 łyżeczka soli+ do posypania na wierzch * pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego+ do posypania na wierzch * 1 łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam  Skworcu ) * 1 jajko * 3 łyżki bułki tartej * 3 ziemniaki * 3 mniejsze pomidory * 2 średnie cebule * 4 plasterki bekonu * 1 łyżeczka majeranku (użyłam  Skworcu ) Sos: * 150 g jogurtu naturalnego gęstego * 2 łyżki majonezu * 1 płaska łyżeczka(...)płaska łyżeczka czosnku granulowanego * 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej mielonej * pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Dodatkowo garść startego sera mozzarella Wykonanie: Mięso mielone wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą, dobrze wyrobić dłonią. Łyżką nabierać mięso i formować klopsiki, lekko spłaszczać. Cebulę, pomidory, ziemniaki i bekon pokroić na plasterki. Naczynie do zapiekania lekko posmarować olejem. W naczyniu układać

Zrób to smacznie
Duszone kotlety mielone z sosem kurkowym 110

cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku szczypta suszonego lubczyku 3 łyżki kaszy manny 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 szklanka bulionu wołowego bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Składniki na sos kurkowy: 200 g świeżych kurek 200 ml śmietanki 30% 6 ząbków czosnku 3 łyżki masła 1 mała cebulka 1 łyżka(...)misce umieszczamy mięso, cebulę, natkę pietruszki, jajko, kaszę mannę i przyprawy - dokładnie wszystko wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy 5 owalnych, spłaszczonych kotletów, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni z dwóch stron. Przekładamy kotlety do garnka i zalewamy bulionem. Przykrywamy garnek i dusimy kotlety na małym ogniu przez 30 minut. Przygotowanie sosu kurkowego: Kurki myjemy

Prosto z Kotła
Meksykański Raj 122

mięsa mielonego z łopatki ·        Cebula ·        jajko ·        2 łyżki bułki tartej ·        1 łyżeczka majeranku ·        Trochę papryki ostrej ·        Sól(...)Opakowanie makaronu świderki Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko doprawiamy solą oraz papryką ostrą, wsypujemy majeranek, bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju. 2.    Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę

Kulinarna Chwila
Kapuściane Pizzerki 87

Szczypta Chili ·        Mała główka kapusty ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        10 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju(...)prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili. 3.    Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry. 4.    Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Kapustę po usmażeniu układamy na żaroodpornym półmisku i nakładamy farsz mięsny. 7.    Ser ścieramy

Kulinarna Chwila
Koperty z ciasta filo z jabłkami 116

zrobienia kopert z jabłkami. Koperty z ciasta filo z jabłkami Składniki: 6 płatów ciasta filo 3 łyżki masła 2 jabłka szara reneta 2 łyżki rodzynków 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka cukru łyżeczka cynamonu syrop: 2 łyżki miodu 3 łyżki wody łyżeczka soku z cytryny Masło roztopić. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z cynamonem, cukrem, rodzynkami i bułką(...)tartą. Płat ciasta filo posmarować masłem, ułożyć na nim kolejny, znów posmarować masłem. Ułożyć 3 płat. Pokroić w poprzek na paski ok 10cm szerokości (u mnie 4 paski). Z jednego końca na każdym nałożyć nadzienie, złożyć w trójkąty. Tak samo przygotować kolejne 3 płaty ciasta.  Ciastka ułożyć na blasze blisko siebie. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Obiad gotowy
Serowe kotlety w kapuście 80

torebka ryżu ·        Jajko ·        10 dag sera żółtego ·        Bułkę tartą do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Paprykę ostrą Sposób przygotowania(...)obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy. 3.    Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju. 4.    Kapustę myjemy, szatkujemy, przekładamy do garnka, dodajemy obrana, pokrojoną marchew i gotujemy. 5.    Pod koniec gotowania wsypujemy Vegetę, wlewamy

Kulinarna Chwila
Kiełbasiane kotleciki 99

Jajko ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        1 łyżeczka majeranku ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Składniki na sos chrzanowy: ·        1 ½ szklanka wody(...)łyżki chrzanu Sposób przygotowania: 1.    Kiełbasę białą wyciskami z flaczka do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką ostrą oraz majerankiem. Dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 2.    Wodą wlewamy do rondelka, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy. 3.    Masło rozpuszczamy na małej patelni, dodajemy

Kulinarna Chwila
Ciastka francuskie z żółtym serem 115

wytrawne ciastka z ciasta francuskiego z żółtym serem , przyda się każdemu! To kulinarny hit, który jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu! Co potrzebujemy? – 1 op. ciasta francuskiego – tarty żółty ser Sposób przygotowania Wytrawnych ciastek francuskich z żółtym serem : Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki lub prostokąty, rozgrzewamy piekarnik do 200 ° C. Wstawiamy blaszkę do piekarnika na 10 minut(...)lekkiego zrumienienia, wyciągamy blaszkę z ciastkami, posypujemy je tartym żółtym serem i ponownie wstawiamy blaszkę do piekarnika tym razem tylko na ok. 5 minut. Wyjmujemy ciastka, najlepsze są na ciepło, ale jako zimna przekąska też się sprawdzają! Smacznego! The post Ciastka francuskie z żółtym serem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiśniowy strudel 89

jajko 1 łyżeczka octu winnego Z podanych składników zagniatamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Nadzienie: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szklanka cukru 1/2 szklanki bułki tartej 100 g masła Wiśnie zasypujemy cukrem i odstawiamy również na pół godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na cienki prostokąt (ja to zrobiłam na papierze do pieczenia, wyciętym na wielkość(...)dużej płaskiej blaszki z piekarnika) i smarujemy grubą warstwą roztopionego masła, a następnie posypujemy bułką tartą. Z wiśni odlewamy nadmiar soku i rozkładamy je równomiernie na cieście, które teraz ostrożnie zwijamy jak roladę, przekładamy do blaszki do pieczenia, smarujemy resztką roztopionego masła i pieczemy w 175 st. C przez 45 minut. Zapisz

Cynamonowe szczęście
Makaron tagiatelle z kurkami chorizo 80

młoda cebula   2 łyżki masła   200 g kurek   50 ml białego wina (opcjonalnie)   200 g pomidorków koktajlowych   1 łyżka oliwy extra vergine   tarty parmezan   sól   czarny pieprz  Przygotowanie: Zagotowałem wodę na makaron w dużym garnku. W międzyczasie przygotowałem składniki: kurki umyłem, chorizo obrałem ze skórki i pokroiłem na plasterki(...)minuty, w międzyczasie doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Dodałem też oliwę. Na patelnię z cebulą, chorizo i kurkami dodałem makaron i potrząsając patelnią wymieszałem składniki. Podawałem posypując tartym parmezanem

R'n'G Kitchen