tarta - 42848 przepisów (strona:840/2857)

Chrupiące faszerowane pałki kurczaka 139

SKŁADNIKI: 4 pałki z kurczaka 2 duże ziemniaki ½ żółtej papryki ½ pęczku natki pietruszki 1 czosnek 150 g sera ½ łyżeczki ostrej papryki ⅓ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzamy i gnieciemy. Pałki gotujemy w osolonej wodzie przez 45 minut i odcedzamy(...)Wymieszany farsz dzielimy na równe części. Każdą część formujemy na kształt placka następnie kładziemy na środek kość i formujemy na kształt pałki kurczaka. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Chrupiące faszerowane pałki kurczaka pochodzi z serwisu

karolgotuje
Roladki marzenie 133

Cebula ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz ·        Papryka(...)koniec doprawiamy papryką ostrą oraz dodajemy ketchup. 5.   Gotowym farszem smarujemy mięso i zawijamy w roladki. 6.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 7.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 8.   Roladki gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
KOTLECIKI Z KASZANKI 113

pyszne.  Składniki: 400 g kaszanki 1 szt cebuli 1 szt kajzerki mleko do namoczenia bułki jajko majeranek suszony cząber sos sojowy sól pieprz olej do smażenia bułka tarta Cebul.e pokroi/c w kostkę. Podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku. Kaszankę obrać, pokroić w mniejsze(...)części. Dodać jajko.  podsmażoną cebulę. bułkę. Przyprawić sosem sojowym, solą, pieprzem oraz majerankiem i cząbrem. Ugniatamy. Formujemy kaszankę w kule lub na kształt zwykłych kotletów. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy do uzyskania złocistego koloru

Kuchnia w oparach
Chleb ze słonecznikiem i sezamem 124

drożdży 300 ml ciepłej wody 100 g słonecznika 100 g sezamu 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju rzepakowego Do blaszki: 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej Do posypania: 2 łyżki słonecznika 2 łyżki sezamu 2 łyżki maku   Drożdże rozetrzeć drewnianą łyżką z cukrem. Dodać do nich 100 ml ciepłej, ale nie gorącej wody(...)ciasto ma być luźne). Ciasto zostawić w misce i przykryć czystą ściereczką , odstawić na godzinę aby podwoiło swoją objętość.  Keksówkę o wymiarach 35x11 wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Ciasto na chleb przełożyć do keksówki i posmarować wierzch wodą. Ziarna słonecznika wymieszać z sezamem i makiem, a nastepnie obficie posypać chlebek. Odstawić

Krylowa Kuchnia
Klopsikowa patelnia 155

przygotowania potrawy potrzebujemy bardzo dużej patelni lub szerokiego garnka.     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 1szklanka pokrojonej kapusty 50g białego ryżu 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek pół szklanki mąki do obtoczenia klopsików 1 marchewka kilka pieczarek 2-3 ziemniaki 1 czerwona papryka 1/2 żółtej papryki(...)smażenia     *** Kapustę drobno kroimy w kosteczkę *** *** Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i odkładamy do przestudzenia. Do dużej miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Do masy mięsnej dodajemy ugotowany ryż, kapustę oraz drobno pokrojone pół papryki czerwonej. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie

Blog z Apetytem
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 170

dodatek do kanapek. ok 400-500 gramów mięsa z rosołu 250 gramów warzyw z rosołu(marchewka,pietruszka,seler) 1 średnia cebula 2 jajka M 2-3 czubate łyżki bułki tartej wegeta pieprz pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki słodkiej wędzonej 1 łyżka majeranku duża szczypta imbiru Mały ząbek czosnku 1 łyżka smalcu lub masła Na patelni roztopić łyżkę(...)jeżeli masa jest bardzo sucha to dodajemy kilka łyżek rosołu) Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka dodajemy do zmielonego mięsa i warzyw wraz z bułką tartą i przyprawami.  Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy do połączenia składników . Wszystko przekładamy do foremki/ naczynia do zapiekania. Wstawiamy do nagrzanego

Andzia Pichci
Drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką 146

duża czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany olej 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1. Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę. Studzimy.  2. Mięso mielone mieszamy z podsmażonymi warzywami, bułką tartą, jajkiem i przyprawami.  3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety. Smażymy je na rozgrzanym oleju

Szefowa kuchni
Roladki Meandry 153

sera żółtego ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ puszki groszku ·        Bułka tarta do panierki ·        Jajko ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz(...)łączymy z warzywami, mieszamy wszystkie składniki razem. 5.   Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy robią roladki. 6.   Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 7.   Smażymy na rozgrzanym oleju. 8.   Roladki gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
MURZYNEK - PRZEPIS (DUŻA BLACHA) 586

ulubionego dżemu DODATKOWO: odrobina masła i bułki tartej lub kaszy manny do obsypania formy SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: przepis TUTAJ (KLIK) WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę o wymiarach 30 x 25 cm  wysmaruj odrobiną masła i obsyp bułką tartą lub kaszą manna. W garnuszku umieść masło, cukier

Słodko-Słony Świat Ilony
Kotlety z ciecierzycy jak mielone 122

proste do zrobienia kotlety z ciecierzycy. Składniki 400 g suchej ciecierzycy 1 jajko 1 szt cebula sól, pieprz, kumin do smaku 3 ząbki czosnku 3 gałązki natki bułka tarta do panierowania olej do smażenia 2 łyżki masła Wykonanie Ciecierzycę namaczamy na kilka godzin. Odsączamy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Nie wylewamy wody z gotowania. Ciecierzycę(...)przyprawy oraz przeciśnięty czosnek. Masa ma mieć konsystencję jak na kotlety mielone. W razie konieczności dodajemy kilka łyżek wody spod gotowania. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Artykuł Kotlety z ciecierzycy jak mielone pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kotleciki Myśliwego 161

Sól ·        Papryka ostra ·        Majeranek ·        3 łyżki bułki tartej ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia ·        Cebula(...)łyżki musztardy sarepskiej ·        2 łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, solimy, doprawiamy papryką ostrą, wsypujemy bułkę tartą oraz majeranek i wyrabiamy. 2.   Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, po usmażeniu układamy w naczyniu. 3.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy

Kulinarna Chwila
Budyniowa szarlotka 179

masę jabłkową : 3 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 kg jabłek u mnie championy 1 litr mleka 6 łyżek cukru ok 2 łyżeczki cynamonu ok 4 łyżki bułki tartej cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier,cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, mieszamy suche składniki następnie wbijamy jajko, dodajemy żółtka, rozdrobnioną(...)budynie i dodajemy do gotującego się mleka, po zagotowaniu gęsty budyń ściągamy z ognia, w dużej misce lub garnku mieszamy budyń z jabłkami, podpieczony spód ciasta posypujemy równomiernie bułką tartą, następnie wykładamy i wyrównujemy jabłka z budyniem, po wierzchu oprószamy cynamonem, drugą połówkę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na jabłka, lekko nakłuwamy widelcem, gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Blog kulinarny S9.PL
Krokiety z soczewicą i pieczarkami 142

opak. zielonej soczewicy 400g pieczarek 2 średnie cebule 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła do smażenia sól i pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do panierowania 2-3 jajka olej do smażenia Przygotowanie: 1.   Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu + 5 minut dłużej, żeby była lekko rozgotowana. 2.   Składniki(...)płasko, na środku układamy poziomy pasek farszu. 12. Boki placka składamy do środka, żeby zetknęły się ze sobą, następnie zwijamy w rulon. 13. Obtaczamy w jajku i w bułce tartej, następnie smażymy na oleju. Smacznego

Prosto z Kotła
Pieczone kotlety mielone z indyka z serem i pieczarkami 142

kaszy manny 1 duża cebula 50g żółtego sera 6-7 szt. pieczarek 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia 1 łyżka masła Przygotowanie: 1.   Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)Łączymy w misce: mięso, cebulę, kaszę mannę, jajka, przyprawy. 3.   Z powstałej masy formujemy owalne, płaskie kotlety. 4.   Obtaczamy kotlety w bułce tartej i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 5.   Kotlety pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200℃ (góra-dół) przez 1 godzinę. 6.   W czasie, gdy kotlety się pieką

Prosto z Kotła

Proponowane wyszukiwania