tarta - 42848 przepisów (strona:849/2857)

Pieczeń rzymska 105

bułki tartej 1 łyżka oleju sól i pieprz Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać surowe jajko, czosnek, cebulę, odciśniętą kajzerkę, pietruszkę, oraz część rozmarynu i pietruszkę. Wyrobić na gładką i jednolitą masę. Małą keksówkę wysmarować olejem i obsypać bułką tartą

Krylowa Kuchnia
Szaszłyki Zadziorny Zenek 116

Jajko ·        Sól ·        1 łyżka przyprawy do grosa ·        3 łyżki bułki tartej ·        Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        4 cebule(...)Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą do grosa. Następnie dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki. 2.   Warzywa kroimy, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski. 3.   Nadziewamy na wykałaczkę na przemian

Kulinarna Chwila
SZNYCELKI ZIEMNIACZANE Z KASZANKĄ 145

mąki ziemniaczanej 1 jajko - do masy ziemniaczanej sól pieprz ziołowy majeranek słodka papryka ostra papryka czosnek granulowany szczypiorek (lub koperek) olej - do smażenia 1 jajko - do panierki bułka tarta - do panierki Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebule. Połowę porcji dodajemy do przeciśniętych ziemniaków. Do drugiej połowy, która została(...)Mieszamy. Nakładamy na dłoń łyżkę masy ziemniaczanej, lekko ją rozpłaszamy, na nia nakładamy kaszankę. Sklejamy całość formując lekko podłużne sznycle. Każdy obtaczamy w rozkłóconym jajku ,a nastepnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Ciasto marchewkowe z płatkami owsianymi 116

oczyszczonej 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 średnie marchewki 3 łyżki rodzynek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowania foremki 1 łyżka bułki tartej do oprószenia foremki Wykonanie pysznego ciasta marchewkowego: 1. Zaczynamy od marchewki: Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski(...)owsiane, marchewkę, rodzynki i orzechy i dokładnie mieszamy łyżką. 3. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do okrągłej foremki o średnicy około 20 cm posmarowanej masłem lub margaryną i oproszonej bułką tartą.  4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka. Upieczone wyjmujemy z formy i studzimy, ja studzę na metalowej kratce

Izabelawkuchni
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM 80

łyżki bułki tartej Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać żółtka roztrzepane z cukrem,śmietanę i ocet. Wyrobić kruche ciasto,podzielić na dwie części i schłodzić. Rabarbar oczyścić,pokroić i zasypać cukrem - wymieszać i odstawić na ok 30 min. Powstały sok odlać. Jedną część ciasta ułożyć na blasze,posypać bułką tartą i rozłożyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety Janosik 137

maki ziemniaczanej ·        2 łyżki majonezu ·        2 jajka do panierki ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok 2.   Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz(...)tarce o dużych oczach ser 4.   Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy 5.   Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej 6.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 7.   Pieczemy 30 minut w 180 °C 8.   Kotlety gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 168

przyjęcie, lub pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka pół pęczka zielonej pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry olej(...)patelni odlewamy wodę, która się wydzieliła podczas smażenia i dodajemy paprykę. Wszystko razem smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Odkładamy do przestudzenia *** *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami – do smaku. Dodajemy warzywa z patelni i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Tak przygotowanym farszem wypełniamy ćwiartki z kurczaka *** *** Całość zawijamy skórą i możemy dodatkowo spiąć

Blog z Apetytem
CALZONE 106

posiekane w drobną kostkę warzywa: paprykę, czosnek, posiekaną wędlinę oraz cebulę. Gdy cebula zmięknie dodaję drobno pokrojoną cukinię i pomidory, przyprawiam. Smażę kilka minut, po czym wyłączam gaz, dodaję tarty ser i posiekaną bazylię, mieszam, ewentualnie ponownie doprawiam do smaku. Farsz odstawiam na bok, w międzyczasie przygotowuję calzone. W tym celu szykuję stolnicę, okrągły, płaski, większy talerz, nóż

Zasmakuj Kuchni
Tort makowy 165

łyżki bułki tartej 1 łyżka miodu 25 dag maku opcjonalnie kilka kropel aromatu migdałowego (ja nie dodaję) Zaczynamy od przygotowania maku (ja mak zagotowuję, odstawiam na pół godziny, a następnie odlewam wodę i mielę go 2 razy). Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, następnie dodajemy do nich miód, mak i bułkę tartą

Cynamonowe szczęście
Kotleciki z ogórkiem małosolnym 134

żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą(...)również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pozostałymi składnikami 4.    Wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki 5.    Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju 6.    Kotlety gotowe 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Pieczeń drobiowa z marchewką i mozzarellą 107

marchewka 1 duża cebula 1 op. mozzarelli w zalewie xl 1 jajko zioła prowansalskie sól, pieprz odrobina bułki tartej odrobina masła Cebulę kroimy w kostkę. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy cebulę, a po chwili dodajemy marchewkę. Smażymy do zeszklenia się warzyw. Studzimy. Mięso przepuszczamy przez praskę. Dodajemy podsmażoną cebulę(...)oraz ziołami prowansalskimi. Dokładnie wyrabiamy, mocząc co jakiś czas ręce w zimnej wodzie. Masę mięsną przekładamy do natłuszczonej foremki 11×27 cm. Posypujemy po wierzchu niewielką ilością bułki tartej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. W połowie czasu pieczenia na wierzch pieczeni rozkładamy starte na wiórki lub cienko pokrojone masło (nie za dużo

Smaki Na Talerzu
w sosie koperkowym piersi kuczaka... 133

woda i kostka rosołowa, pieprz mielony, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana 12% 100 gram, woda 1/2 szklanki ziemniaki ugotowane 1 kg marchew karotka 3/4 kg, masło 1 łyżeczka, tarta bułka 1 łyżeczka Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka pociąć nożyczkami kuchennymi na paski, mąkę wsypać do woreczka, pasek piersi obtoczyć mąką i palcami je delikatnie rozpłaszczyć. Wkładać partiami(...)mielony, mieszać do zagęszczenia sosu. Ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Małe marchewki karotki ugotować w osolonej wodzie, nadmiar wody odlać, dodać łyżeczkę masło i łyżeczkę tartej bułki, wymieszać - bardzo smaczne, aromatyczne, lekkie danie obiadowe z piersi kurczaka w sosie koperkowym, bardzo lubimy.........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety ruskie – przepis na tani obiad 86

skwarkami z boczku.   Składniki na kotlety ruskie (około 10 sztuk): 1 kg ziemniaków 250 g twarogu 3 spore cebule jajko sól, pieprz Do obtoczenia: 2 jajka, bułka tarta   Przygotowanie Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Ziemniaki, twaróg(...)maszynce do mięsa. Następnie do zmielonych składników dodajemy jajko oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Z masy formujemy okrągłe kotlety, które obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kotlety układamy na rozgrzanym oleju rzepakowym lub innym tłuszczu (powinna być około 1,5 cm warstwa tłuszczu na dnie patelni) i smażymy z obu stron na złoty kolor

e-PrzepisyKulinarne
Siekane kotlety rybne 100

pietruszki 1 mała czerwona cebula 2 płaskie łyżki mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 2 płaskie łyżki majonezu sól, pieprz, ostra papryka w proszku olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie siekanych kotletów rybnych: Jajko wbić do miski. Dodać mąkę pszenną, majonez, bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Całość dokładnie wymieszać. Filety

Danka Pichci