tarta - 42848 przepisów (strona:846/2857)

Pieczeń / pasztet z indyka z cukinia i pieczarkami. 99

PIECZAREK 2 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŚREDNIA CEBULA 1 MARCHEW 1 DUŻA CUKINIA 2 JAJKA PIEPRZ I SOL DO SMAKU 1 1/2 ŁYŻKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH OKOŁO 80 G BUŁKI TARTEJ 8 ŁYŻEK KECZUPU. BARDZO POLECAM KECZUP Z CUKINII. PRZEPIS NA MOIM KANALE YOU-TUBE OLEJ DO SMAŻENIA ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU PRZEPIS NA KECZUP Z CUKINII WYKONANIE: PIECZARKI OCZYŚCIĆ(...)PIECZARKI. CALOSC PODSMAŻYĆ OKOŁO 5 MINUT. USMAŻONE ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. USMAŻONE WARZYWA PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI I DODAĆ DO NICH 1/2 PORCJI KECZUPU, PRZYPRAWY, WBIĆ JAJKA I WSYPAĆ BUŁKĘ TARTA. CALOSC BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ, NA KONIEC DODAĆ MIELONE MIĘSO. WSZYSTKIE SKŁADNIKI BARDZO DOBRZE ZE SOBA POŁĄCZYĆ. TAK PRZYGOTOWANE MIĘSO PRZEŁOŻYĆ DO FORMY DO PIECZENIA ( U MNIE FORMA KEKSOWA

Pani M - kuchnia smakowita
Fasolowe roladki 62

serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy(...)posiekanym koperkiem. 4.    Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5.    Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kasza gryczana biała z dodatkami 69

tych, którzy twierdzą ,że jej nie ruszą nawet palcem. Ruszyli. Nawet nie wiedzieli co jedli. Składniki - kasza gryczana biała  KUPIEC - 500 g mięsa mielonego jagnięcego + jajo+ pół szklanki tartego parmezanu+ garść siekanej natki pietruszki+ sól i pieprz do smaku- uformuj kotlety , usmaż - pomidory, ogórki - różyczki brokułu gotowane na parze - tarty parmezan ( Parmezan jest źródłem białka (ok.40

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi drożdżowe z jagodami 60

oleju  szczypta soli Nadzienie: ok. 0,5 l jagód 4-5 łyżek cukru  1 łyżeczka bułki tartej  Przygotowanie: Jagody płuczemy i osuszamy. Przesypujemy do miski i mieszamy razem z cukrem i bułką tartą. Można ją pominąć, ja jednak daję, żeby wchłonęła ew.. sok z jagód.  Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, mieszamy

bistro mama
Kotleciki rybne 90

młodymi ziemniakami i mizerią. Tutaj znajdziecie przepis na   kotleciki z łososia Składniki: 1 kg ryby (u mnie dorsz) 1 cebula 2 jajka 1 duża bułka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć(...)wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi z mięsem – przepis 101

łyżki sosu z pieczenia cielęciny 3 łyżki tartej bułki sól, pieprz Przepis na pierogi z mięsem Zacznijmy farszu na pierogi Tłuszcz lub słoninę opłucz, posiekaj i wrzuć na patelnię. Zrób skwarki i odłóż, a na wytopionym tłuszczu przesmaż obraną, opłukaną i posiekaną cebulę. Zmiel w maszynce mięso i cebulę. Dodaj tartą bułkę, sos z pieczenia, dopraw farsz

Przesmacznie
Budyniowe ciasto z agrestem i bezą 190

agrestem i bezą Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100g cukru 100g schłodzonego masła 3 żółtka Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej Masa budyniowa: 600ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 15g mąki ziemniaczanej 1 żółtko Owoce: 500g agrestu (umytego, bez ogonków) 1 łyżka soku(...)wałek, na okrąg większy od średnicy blaszki. 7. Ciastem wyłożyć tortownicę, docisnąć i zrobić 3cm brzeg, patrz FILM. Ciasto przy brzegu można dociąć nożem. 8. Ciasto równomiernie posypać bułką tartą. 9. Ostudzony budyń rozmieszać energicznie łyżką, aby łatwiej go było rozprowadzić po cieście. Budyń wyłożyć na ciasto i wyrównać, patrz FILM . Owoce: 10. Do agrestu dodać 1 łyżką

Mała Cukierenka
Kotlety mielone z indyka z czosnkiem i natką pietruszki 107

mielonego z indyka 4 łyżki kaszy manny 1 jajko 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przygotowanie: W misce łączymy ze sobą: mięso, kaszę, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę(...)mięsa i posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Wyrabiamy całość rękami przez kilka minut. Z masy formujemy owalne, płaskie kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (średnia moc palnika) przez ok. 5 minut z każdej strony. U nas do kotletów były tłuczone ziemniaki z koperkiem i pikantna sałatka z ogórkami konserwowymi

Prosto z Kotła
KROKIETY Z CUKINI 92

pietruszki  2 czerstwe kromki chleba ( bez skórek ) lub duża bułka  1/2 szklanka mleka 1 duża łyżka z czubkiem mąki pszennej  panierka - 2 jajka, mąka,bułka tarta olej do smażenia(...)jednej miski. Dodajemy również jajko, mąkę, śmietanę, natkę pietruszki i czosnek. Doprawiamy pieprzem.  Masę dokładnie wyrabiamy.  Formujemy małe wałeczki i obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Odsączamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi.  Podajemy z ulubionym sosem, np; czosnkowym. Smacznego.  Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Imprezowe Kajzerki 88

plasterków sera żółtego ·        4 liście kapusty ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        ½ szk mleka Sposób przygotowania: 1.    Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek(...)połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu. 5.    Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej. 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 7.    Gotowe, smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlet z indyka w panierce curry 96

Składniki na 4 porcje: 4 kotlety z indyka 3/4 szklanka bułki tartej 2 łyżeczki przyprawy curry 1 jajko sól pieprz 1. Kotlety rozbijamy dość cienko. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem, ale nie za dużo. Jajko wbijamy na talerzyk, roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerzy dajemy bułkę tartą i dodajemy przyprawę curry. Mieszamy. 2. Każdego kotleta najpierw

kruche babeczki
Kotleciki z kalafiora 79

kotlecików. Składniki: 1 kalafior 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej (w oryginale 2) sól, pieprz cukier siekany koperek siekana pietruszka 1/2 cebulki 2 ząbki czosnku bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kalafior opłukać, podzielić na małe różyczki, zalać zimną wodą, dodać płaską łyżeczkę soli i zagotować. Uwaga, by nie rozgotować kalafiora. Powinien pozostać lekko chrupiący(...)dodać jajka, mąkę, 1 płaską łyżeczkę soli, 1 płaską łyżeczkę cukru, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku, drobno posiekaną cebulkę oraz koperek i pietruszkę.Wszystko wymieszać. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Smacznego!!! Źródło: Ania gotuje

Kuchnia domowa Ani
Kotleciki z Zanzibaru 95

łyżki maki pszennej ·        Papryka ostra ·        Sól ·        Olej do smażenia bułka tarta do panierki ·        Opakowanie Pomysł na spaghetti Carbonara ·        1 szk. śmietany 18% Sposób przygotowania: 1.   Mięso bardzo(...)miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy. 2.   Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju 3.   Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos 4.   Pomysł na spaghetti Carbonara gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety

Kulinarna Chwila